De passie knettert van mijn nieuwe weekmenu
Nieuws

De passie knettert van mijn nieuwe weekmenu

Vrijdag is het weer Valentijn. Het feest van de geliefden. Veel mensen gaan dan gezellig op restaurant met z’n tweetjes. Maar je hoort ook zo vaak zeggen: voor mij is het alle dagen Valentijn, dat hoeft toch niet op één dag toegespitst te worden. En ook al vind ik Valentijn best fijn om te vieren, ik snap die redenering wel. Dus laat ons maar elke dag doen alsof het Valentijn is. Of laat ik het zo zeggen: elke dag is goed om je geliefde te vieren. Daarom, deze week vijf romantische gerechten in het weekmenu.

MAANDAG

Pasta is altijd scoren. Denk aan Lady en de Vagebond die keiromantisch de slierten van de spaghetti opaten, en aan het einde van de sliert elkaar wel, moesten kussen. Kun je thuis eens uitproberen. Maar met dit gerecht is het sowieso feest.

Recept

De beste spaghetti ooit

Pasta is altijd lekker, het is wellicht het ultieme comfortfood. En met deze gouden tip ga je voortaan op een zalige manier variëren wanneer je pasta maakt. De tip is trouwens van de bekende foodie Danny Meyer. Hij is eigenaar van een boel restaurants in New York, onder andere “The Modern”, in het MOMA, het Museum Of Modern Arts (echt een aanrader, dat museum en het restaurant) … Lees meer

DINSDAG

Oesters worden algemeen beschouwd als een goed afrodisiacum. Misschien een beetje over de top voor een doodgewone weekdag? Maar hey, we zeiden toch dat we Valentijn elke dag willen vieren. En niks hoeft je tegen te houden om dit gerecht pas vrijdag te maken, en dan all the way het feest van de liefde te vieren.

"Platte Oester 0/6" volgens Peter Goossens (Hof Van Cleve)
Recept

“Platte Oester 0/6” volgens Peter Goossens (Hof Van Cleve)

Ik ben super blij en ontzettend fier dat onze allergrootste chef Peter Goossens de eerste chef is die mee wil werken aan deze splinternieuwe rubriek. Elke week willen we vanaf nu op donderdag de keuken van een topchef in the picture plaatsen. En dan is het toch echt wel fantastisch wanneer een fenomenale klepper als Peter spontaan een recept wil delen met de volgers van deze blog … Lees meer

WOENSDAG

Mag het deze week een beetje pikanter zijn. Ja toch? Hoe heter hoe beter! Deze curry is dan een goed idee. Je maakt die natuurlijk zo spicy als jezelf wil. Maar slappe kost, daar gaan we toch niet voor he?

Hete Thaise curry met kip, garnalen, maïs, boontjes en koriander
Recept

Hete Thaise curry met kip, garnalen, maïs, boontjes en koriander

Soms kun je met enkele kleine hulpmiddeltjes heerlijke gerechten maken. In de supermarkt kun je zeer lekkere kant-en-klare Thaise curry kopen, en eerlijk gezegd: daar is niks verkeerd mee. Ik durf zo’n saus weleens te gebruiken om dit snelle gerecht te maken. En waarom niet? Soms zijn de dagen zo druk dat het gewoon eens fijn is om het mezelf makkelijk te maken … Lees meer

DONDERDAG

Cocolade is toch altijd scoren bij je lief. Daarom geef ik je vandaag twee recepten. Het eerste is een heerlijke chocoladetaart. Het tweede chocolademousse. Neem je tijd en maak één van deze desserts vandaag al, dan kun je morgen echt uitpakken op Valentijn!

Maite's mystery cake
Recept

Maite’s mystery cake

Dit is geen recept van mezelf, maar wel één van de beste taartenbakster onder m’n vrienden: Maite Goossens. In de beginjaren van Q-music was Maite de vaste nieuwsstem in de ochtendshow “Deckers en Ornelis” en sinds die dag is ze een superlieve vriendin gebleven. Vandaag is Maite een zeer gewaardeerde collega bij Joe … Lees meer

De chocolade mousse van mijn mama Anny
Recept

De chocolade mousse van mijn mama Anny

Ja jongens, kerst dat wou bij ons thuis altijd zeggen: zeer veel lekker eten. En zo’n heerlijke maaltijd werd altijd afgesloten met de chocolademousse van mijn mama Anny. Die is namelijk zo ontzettend lekker. Ik weet dat er veel andere, even goede recepten bestaan voor chocolademousse, maar die van mijn mama is gewoon “the original” en ik ben dan ook zeer blij dat mama haar recept delen wil met ons … Lees meer

VRIJDAG

Vandaag is het echt Valentijn, en dan mag het toch dat tikje meer zijn. Vorig jaar ontwikkelde ik dit zalige Valentijn-gerecht speciaal voor Royal Belgian Caviar. De blikjes Belgische kaviaar kun je kopen in de speciaalzaken, maar ook in de Delhaize. Dit is dik scoren.

Hartje met Royal Belgian Caviar en grijze garnalen
Recept

Hartje met Royal Belgian Caviar en grijze garnalen

Ik heb speciaal voor Valentijn ooit een voorgerechtje gemaakt met twee van onze nationale trotsen in de hoofdrol: heerlijke grijze garnalen en fantastische Belgische kaviaar van Royal Belgian Caviar. Ik ben al lange tijd fan van beide natuurproducten en ik wou ze absoluut eens samenbrengen in een feestelijk gerecht, en dat is toch echt wel gelukt … Lees meer

Gerelateerde nieuwsberichten

AI0A2942

Publiciteit: Win een citytrip naar Barcelona met Caractère

Koop deze maand het boek ‘Mijn Barcelona’ en maak kans op een trip naar mijn lievelingsstad De donkere en korte winterdagen zijn nu wel definitief achter de rug, de lente is in het land, en iedereen begint te dromen van vakantie … Lees meer

Four Seasons Bangkok Would Be Chef Sven Ornelis Thailand28

Four Seasons Bangkok, op 14 in de lijst met beste hotels ter wereld

Bangkok is een schitterende stad met vele prachtige restaurants en hotels. Dat hadden we al door toen we bijna 15 jaar geleden hier voor het eerst waren … Lees meer

Dit wist je nog niet over popcorn. Wedden?

15 dingen die je nog niet wist over popcorn. Wedden?

De wetenschappelijke naam van popcorn is zea mays everta, en dat is de enige soort maïs die ook “popt”. Popcorn is eigenlijk familie van de grassen … Lees meer

Daarom smaakt koriander (voor sommigen) naar zeep

Daarom smaakt koriander (voor sommige mensen) naar zeep

Ik gebruik graag koriander in mijn recepten. Vooral wanneer ik Aziatische gerechten maak geeft dit frisse kruid (vaak in combinatie met munt) een lekkere extra toets … Lees meer

Opgelet: laatste dagen solden voor mijn boeken!!!

Altijd al gedacht dat je eens een van mijn boeken wilde kopen voor jezelf, of om cadeau te doen? Dan is deze week een goed moment. Tot eind januari kun je al mijn boeken kopen aan twintig procent korting … Lees meer

Alle Boeken

Solden op al mijn boeken! Nu tijdelijk 20% korting.

Yes, het zijn deze weken solden op Silenro Publishers. Je kunt al mijn boeken tot eind januari kopen met een mooie korting van 20%. Ideaal om jezelf of iemand die je graag ziet te verwennen met leuk leesvoer … Lees meer

Gemarineerde gamba's met frisse salade van quinoa

Vier Quinoa Day met een van mijn recepten

16 januari is Quinoa Day. Quinoa is een zaad dat vaak wordt gebruikt als graanalternatief vanwege zijn hoge eiwitgehalte en essentiële aminozuren. Quinoa komt oorspronkelijk uit de Andes-regio in Zuid-Amerika, waar het al duizenden jaren wordt geteeld door inheemse volken, vooral in Peru, Bolivia en Ecuador … Lees meer

Is vers geperst fruitsap echt zo ongezond?

Nu ik al een paar maand gezonder leef drink ik ook graag een glas versgeperst sap. Maar telkens ik een fruitsapje post op Instagram krijg ik de opmerking dat dat eigenlijk niet zo gezond is … Lees meer