Vrijdag is het weer Valentijn. Het feest van de geliefden. Veel mensen gaan dan gezellig op restaurant met z’n tweetjes. Maar je hoort ook zo vaak zeggen: voor mij is het alle dagen Valentijn, dat hoeft toch niet op één dag toegespitst te worden. En ook al vind ik Valentijn best fijn om te vieren, ik snap die redenering wel. Dus laat ons maar elke dag doen alsof het Valentijn is. Of laat ik het zo zeggen: elke dag is goed om je geliefde te vieren. Daarom, deze week vijf romantische gerechten in het weekmenu.
Pasta is altijd scoren. Denk aan Lady en de Vagebond die keiromantisch de slierten van de spaghetti opaten, en aan het einde van de sliert elkaar wel, moesten kussen. Kun je thuis eens uitproberen. Maar met dit gerecht is het sowieso feest.
Pasta is altijd lekker, het is wellicht het ultieme comfortfood. En met deze gouden tip ga je voortaan op een zalige manier variëren wanneer je pasta maakt. De tip is trouwens van de bekende foodie Danny Meyer. Hij is eigenaar van een boel restaurants in New York, onder andere “The Modern”, in het MOMA, het Museum Of Modern Arts (echt een aanrader, dat museum en het restaurant) … Lees meerRecept
De beste spaghetti ooit
Oesters worden algemeen beschouwd als een goed afrodisiacum. Misschien een beetje over de top voor een doodgewone weekdag? Maar hey, we zeiden toch dat we Valentijn elke dag willen vieren. En niks hoeft je tegen te houden om dit gerecht pas vrijdag te maken, en dan all the way het feest van de liefde te vieren.
Ik ben super blij en ontzettend fier dat onze allergrootste chef Peter Goossens de eerste chef is die mee wil werken aan deze splinternieuwe rubriek. Elke week willen we vanaf nu op donderdag de keuken van een topchef in the picture plaatsen. En dan is het toch echt wel fantastisch wanneer een fenomenale klepper als Peter spontaan een recept wil delen met de volgers van deze blog … Lees meerRecept
“Platte Oester 0/6” volgens Peter Goossens (Hof Van Cleve)
Mag het deze week een beetje pikanter zijn. Ja toch? Hoe heter hoe beter! Deze curry is dan een goed idee. Je maakt die natuurlijk zo spicy als jezelf wil. Maar slappe kost, daar gaan we toch niet voor he?
Soms kun je met enkele kleine hulpmiddeltjes heerlijke gerechten maken. In de supermarkt kun je zeer lekkere kant-en-klare Thaise curry kopen, en eerlijk gezegd: daar is niks verkeerd mee. Ik durf zo’n saus weleens te gebruiken om dit snelle gerecht te maken. En waarom niet?
Soms zijn de dagen zo druk dat het gewoon eens fijn is om het mezelf makkelijk te maken … Lees meerRecept
Hete Thaise curry met kip, garnalen, maïs, boontjes en koriander
Cocolade is toch altijd scoren bij je lief. Daarom geef ik je vandaag twee recepten. Het eerste is een heerlijke chocoladetaart. Het tweede chocolademousse. Neem je tijd en maak één van deze desserts vandaag al, dan kun je morgen echt uitpakken op Valentijn!
Dit is geen recept van mezelf, maar wel één van de beste taartenbakster onder m’n vrienden: Maite Goossens. In de beginjaren van Q-music was Maite de vaste nieuwsstem in de ochtendshow “Deckers en Ornelis” en sinds die dag is ze een superlieve vriendin gebleven.
Vandaag is Maite een zeer gewaardeerde collega bij Joe … Lees meerRecept
Maite’s mystery cake
Ja jongens, kerst dat wou bij ons thuis altijd zeggen: zeer veel lekker eten. En zo’n heerlijke maaltijd werd altijd afgesloten met de chocolademousse van mijn mama Anny. Die is namelijk zo ontzettend lekker. Ik weet dat er veel andere, even goede recepten bestaan voor chocolademousse, maar die van mijn mama is gewoon “the original” en ik ben dan ook zeer blij dat mama haar recept delen wil met ons … Lees meerRecept
De chocolade mousse van mijn mama Anny
Vandaag is het echt Valentijn, en dan mag het toch dat tikje meer zijn. Vorig jaar ontwikkelde ik dit zalige Valentijn-gerecht speciaal voor Royal Belgian Caviar. De blikjes Belgische kaviaar kun je kopen in de speciaalzaken, maar ook in de Delhaize. Dit is dik scoren.
Ik heb speciaal voor Valentijn ooit een voorgerechtje gemaakt met twee van onze nationale trotsen in de hoofdrol: heerlijke grijze garnalen en fantastische Belgische kaviaar van Royal Belgian Caviar. Ik ben al lange tijd fan van beide natuurproducten en ik wou ze absoluut eens samenbrengen in een feestelijk gerecht, en dat is toch echt wel gelukt … Lees meerRecept
Hartje met Royal Belgian Caviar en grijze garnalen
Het zijn de mooiste maanden van het jaar: er liggen volle bak asperges bij de groenteboer. Ik ben echt zot van asperges. Ik kan ze wel drie keer per week eten, zo lekker vind ik ze … Lees meer
De paasvakantie is voorbij. Sven en Anke zijn weer elke ochtend op de radio. En we hopen dat de lente nu echt snel doorbreekt. Ik was een weekje of twee in Barcelona waar het prachtig weer was, en ook hier in België waren er wel een paar mooie dagen … Lees meer
Tortilla de patatas. Ik had het al vaak gegeten. Kan ook niet anders. In Spanje staat het op de menu van bijna elk tapas restaurant. Het ziet er ook simpel uit om te maken … Lees meer
Look is niet enkel lekker, maar ook erg gezond. Het is goed voor je bloeddruk en je cholesterol en het boost je immuunsysteem. Maar OK, je kunt er dus wel een flinke look-adem van hebben … Lees meer
Na meer dan tien jaar van zomers, schoolvakanties en weekendjes doorbrengen in ons flatje in het centrum van Barcelona, besloot ik vorig jaar om mijn liefde voor de stad te vereeuwigen in boekvorm: “Mijn Barcelona” … Lees meer
Het is gebeurd: druk twee van “Waarom Wandelen” is volledig uitverkocht. Precies een jaar geleden is uitgeverij “Silenro Publishers” opgericht en werd de voorverkoop van mijn ultieme wandelgids aangekondigd … Lees meer
Het mooie weer is op komst, dat kan niet anders. Ook al moeten we nog even door de maartse buien heen kijken, na regen komt zonneschijn, dat staat vast … Lees meer
Er wordt wel eens beweerd dat het opnieuw opwarmen van spinazie gevaarlijk is, omdat die dan giftig zou worden. Maar dat is niet echt zo. Het opwarmen van spinazie op zichzelf is niet gevaarlijk, maar er zijn bepaalde voorzorgsmaatregelen die je moet nemen om de voedselveiligheid te waarborgen … Lees meer