De passie knettert van mijn nieuwe weekmenu

Vrijdag is het weer Valentijn. Het feest van de geliefden. Veel mensen gaan dan gezellig op restaurant met z’n tweetjes. Maar je hoort ook zo vaak zeggen: voor mij is het alle dagen Valentijn, dat hoeft toch niet op één dag toegespitst te worden. En ook al vind ik Valentijn best fijn om te vieren, ik snap die redenering wel. Dus laat ons maar elke dag doen alsof het Valentijn is. Of laat ik het zo zeggen: elke dag is goed om je geliefde te vieren. Daarom, deze week vijf romantische gerechten in het weekmenu.

MAANDAG

Pasta is altijd scoren. Denk aan Lady en de Vagebond die keiromantisch de slierten van de spaghetti opaten, en aan het einde van de sliert elkaar wel, moesten kussen. Kun je thuis eens uitproberen. Maar met dit gerecht is het sowieso feest.

DINSDAG

Oesters worden algemeen beschouwd als een goed afrodisiacum. Misschien een beetje over de top voor een doodgewone weekdag? Maar hey, we zeiden toch dat we Valentijn elke dag willen vieren. En niks hoeft je tegen te houden om dit gerecht pas vrijdag te maken, en dan all the way het feest van de liefde te vieren.

 

WOENSDAG

Mag het deze week een beetje pikanter zijn. Ja toch? Hoe heter hoe beter! Deze curry is dan een goed idee. Je maakt die natuurlijk zo spicy als jezelf wil. Maar slappe kost, daar gaan we toch niet voor he?

DONDERDAG

Cocolade is toch altijd scoren bij je lief. Daarom geef ik je vandaag twee recepten. Het eerste is een heerlijke chocoladetaart. Het tweede chocolademousse. Neem je tijd en maak één van deze desserts vandaag al, dan kun je morgen echt uitpakken op Valentijn!

VRIJDAG

Vandaag is het echt Valentijn, en dan mag het toch dat tikje meer zijn. Vorig jaar ontwikkelde ik dit zalige Valentijn-gerecht speciaal voor Royal Belgian Caviar. De blikjes Belgische kaviaar kun je kopen in de speciaalzaken, maar ook in de Delhaize. Dit is dik scoren.