Dit moet je eens doen om de schrikkeldag feestelijk te vieren
Nieuws

Dit moet je eens doen om de schrikkeldag feestelijk te vieren

Eén ding is zeker: vandaag is een cadeautje. Een extra dag die je maar één keer om de vier jaar er zomaar gratis bovenop krijgt. Gebruik deze schrikkeldag om eens iets heel tofs te doen. Waarom trek je er met je geliefde (en eventueel met je kinderen of kleinkinderen) eens niet tussenuit en ga je jezelf niet eens uitgebreid verwennen met een leuk etentje in één van die toffe Vlaamse steden.

Ik zet alvast de leukste tips even op een rij voor je… Dan kun je vlug iets boeken, een dagje shoppen, en lekker gaan lunchen of dineren vandaag… Enjoy!

ANTWERPEN

Antwerpen: de hotspots volgens local foodies
Nieuws

Antwerpen: de hotspots volgens local foodies

Antwerpen is zalig om te shoppen en cultuur op te snuiven maar al even interessant als het op culinair vlak aankomt. Zak je binnenkort af naar ’t Stad, dan serveren we bij Would Be Chef graag enkele hotspots waar de local foodies reserveren. Maak kennis met Bieke Verheye, Patricia Goijens & Tanguy Ottomer … Lees meer

BRUSSEL

Brussel: de hotspots volgens local foodies
Nieuws

Brussel: de hotspots volgens local foodies

Ook Brussel kent heel wat leuke plekjes om de voeten onder tafel te schuiven. Van top koffiebars, lunchbars tot klassiekers waar je terecht kan voor een uitgebreid diner. Ik zelf heb jaren in Brussel gewoond en ging heel vaak op ontdekking in de Vlaamse wijk aan de Dansaertstraat. Maar er zijn nog meer adresjes natuurlijk … Lees meer

LEUVEN

Leuven: de hotspots volgens local foodies
Nieuws

Leuven: de hotspots volgens local foodies

Leuven, bekend als de eeuwige studentenstad … is veel meer dan enkel studeren! Leuven bruist en is de plek bij uitstek om te gaan shoppen, wat cultuur op te snuiven en te genieten van héérlijk culinair tafelen. Inspiratie nodig om je lunch of diner te reserveren? Would Be Chef helpt je graag op weg met de plekjes waar de local foodies uit Leuven zelf de benen onder tafel schuiven … Lees meer

HASSELT

Hasselt: de hotspots volgens local foodies
Nieuws

Hasselt: de hotspots volgens local foodies

Met de feestdagen in aantocht trek je binnenkort misschien wel eens op citytrip in eigen land … en dan is Hasselt zeker een goeie optie! Je kan er shoppen, cultuur opsnuiven en genieten in tal van lekkere restaurantjes. Wil je alle culinaire hotspots op een rij? Would Be Chef deelt met plezier de niet te missen hotspots van de experts ter plaatse … Lees meer

GENT

Gent: de hotspots volgens local foodies
Nieuws

Gent: de hotspots volgens local foodies

Plan je binnenkort een tripje richting Gent en wil je meteen alle culinaire hotspots op een rij? Goed nieuws, want voortaan delen we op Would Be Chef ook de niet te missen adresjes van de experts ter plaatse! Inderdaad Gent door de ogen van de local foodies! Maak kennis met Lars Lagaisse, Angelique Foré en Dries Henau & Yuri Vandenbogaerde … Lees meer

KNOKKE

Knokke: de hotspots volgens local foodies
Nieuws

Knokke: de hotspots volgens local foodies

Ook in de gure wintermaanden kan je lekker richting de kust om te gaan uitwaaien tijdens een frisse wandeling of om er een culinair adresje uit te proberen. Citytrippen in eigen land … we love it! Knokke is dan zeker de ideale stad aan zee om te shoppen, te ontspannen of lekker te lunchen of dineren … Lees meer

Gerelateerde nieuwsberichten

Gevulde inktvis met couscous en kippengehakt

Speciaal weekje, speciaal menu

Deze week is een beetje speciaal. Op 11 november vieren we Wapenstilstand, een vrije dag in België, en veel mensen maken de brug. Ook Anke en ik doen dat, en ik geef het eerlijk toe: ik geniet er met volle teugen van, want ik zit een paar dagen in het heerlijke Barcelona … Lees meer

Azijnpissers niet welkom. Maar deze tip van Peter Goossens vergeet ik nooit.

Ik gebruik graag azijn in mijn keuken. Niet alleen in gerechten die per se een zure toets vragen, maar ook in hartige bereidingen durf ik er af en toe een flinke scheut bij te doen … Lees meer

Paté

🍂 Paté: herfst op je bord

Ik ben een grote liefhebber van paté, zeker van die boerse exemplaren waarin de stukjes vlees nog mooi hapbaar zijn. Het herfstseizoen, met al dat heerlijke wild, is daarvoor echt top … Lees meer

IMG_0208-Hockney-NR

Mag je kat mee-eten aan tafel?

Onze lieve kater Hockney is echt een schatje. Hij krijgt graag en veel aaikes, knuffels, hij racet door de gang en wij gaan er dan achteraan, vindt hij heerlijk, en af en toe mag hij zelfs mee in bed … Lees meer

Zo krijg je orde in je keuken, en rust in het hoofd!

Op donderdag 30 oktober is het officieel Checklist Day. En misschien vraag je je af: wat heeft dat nu te maken met een foodblog? Wel… alles! Boodschappenlijstjes zijn tenslotte ook checklists, en geloof me: zonder lijstjes zou mijn keuken al lang een chaos zijn … Lees meer

Een herfstvakantie vol heerlijke inspiratie

Het is weer herfstvakantie, en dat is goed nieuws. Heel veel kinderen waren er na acht weken school ook echt weer aan toe, en ik moet eerlijk zijn, ik na tien weken ochtendshow ook wel … Lees meer

10 plezante weetjes over Halloween

Halloween heeft zijn wortels niet in Amerika zoals wel meestal denken, maar wel in het oude Keltische festival Samhain, dat meer dan 2000 jaar geleden werd gevierd in Ierland en Schotland … Lees meer

Voor de jojo in mij is dit een lastige periode. Herkenbaar?

Augustus vorig jaar. Midden in de zomer. Toen heb ik een beslissing genomen die ik al vaker in mijn leven had genomen, maar deze keer voelde het anders … Lees meer