Het is intussen bijna twee jaar geleden, dat de mensen van WW, het vroegere Weight Watchers, mij vroegen om een jaar lang ambassadeur te zijn voor hen. Ik moest geen punten gaan tellen of zo. Het enige wat ze me vroegen, was dat ik voor hun leden, enkele lekkere maar vooral gezonde gerechten zou gaan bedenken. Dat vond ik een fantastische opdracht.
Ik heb heel veel reacties gekregen van de leden van WW. Bijzonder veel mensen, die wel punten aan het tellen waren, en er alles aan deden om hun gewicht op een gezonde manier onder controle te houden, lieten me weten dat ze het zo fijn vonden dat ik lekkere gerechten voor hen probeerde te bedenken, die wel pasten binnen hun gezonde manier van leven.
We zijn nu bijna twee jaar verder, en ik ben geen ambassadeur meer van WW, maar de gerechten die ik voor hen maakte staan nog altijd op de blog, uiteraard. En ze worden nog altijd bijzonder veel gelezen. En omdat veel van mijn volgers met gezond en lekker eten bezig zijn, heb ik er voor de komende week een mooie selectie van gemaakt.
Licht, lekker, en een beetje exotisch, deze pikante kippenballetjes met maïs en boontjes in een lichte kokoscurry. Een absolute smaakbom, geïnspireerd op de Aziatische keuken. Hoe pikant je dit gerecht maakt bepaal je uiteraard helemaal zelf.
Wil je je kokoscurry nog een extra Oosters kantje geven, laat dan 1 of 2 stengels citroengras meestoven met je sjalotjes … Lees meer
Recept
Pikante kippenballetjes met maïs en boontjes in een lichte kokoscurry
Deze kabeljauw met tomaat, sjalot en komkommer op een bedje van spinazie is een licht gerecht boordevol smaak, dat ook snel en makkelijk te bereiden is.
Bereiding
Stoom de kabeljauw 4 minuten op 80°, of in een stoommandje.
Maak een superfijne brunoise van de gepelde tomaat, de sjalot en de komkommer, leng aan met 2 el witte wijnazijn en 1 el olijfolie, kruiden met peper en zout … Lees meer
Recept
Kabeljauw met een vinaigrette van sjalot, tomaat en komkommer op een bedje van gesmolten spinazie
Deze penne met courgetten en paddestoelen is heerlijk bij een gebakken kalfslapje. Ik maakte het lang geleden voor Weight Watchers en ik vind het nog steeds heerlijk!
Bereiding
Snij de paddenstoelen in vier.
Snij een lookteentje in flinterdunne plakjes en stoof die in een kleine geut olijfolie met de fijngesnipperde rozemarijn in de wok … Lees meer
Recept
Kalfslapje met volkoren penne met courgette en paddenstoelen
Sinds begin dit jaar maak ik met heel veel plezier elke maand een nieuw recept voor WW. De bedoeling is om elke keer een echt lekker gerecht te ontwikkelen dat toch zo weinig mogelijk Smart Points bevat. Dat is sowieso al mijn focus bij de meeste van mijn gerechten, want ik ben een echte levensgenieter, maar ik wil toch op mijn gezondheid en mijn gewicht blijven letten … Lees meer
Recept
Tongrolletjes met gerookte zalm, wortelen en pompoensoep
Altijd al gedacht dat je eens een van mijn boeken wilde kopen voor jezelf, of om cadeau te doen? Dan is deze week een goed moment. Tot eind januari kun je al mijn boeken kopen aan twintig procent korting … Lees meer
Yes, het zijn deze weken solden op Silenro Publishers. Je kunt al mijn boeken tot eind januari kopen met een mooie korting van 20%. Ideaal om jezelf of iemand die je graag ziet te verwennen met leuk leesvoer … Lees meer
16 januari is Quinoa Day. Quinoa is een zaad dat vaak wordt gebruikt als graanalternatief vanwege zijn hoge eiwitgehalte en essentiële aminozuren. Quinoa komt oorspronkelijk uit de Andes-regio in Zuid-Amerika, waar het al duizenden jaren wordt geteeld door inheemse volken, vooral in Peru, Bolivia en Ecuador … Lees meer
Nu ik al een paar maand gezonder leef drink ik ook graag een glas versgeperst sap. Maar telkens ik een fruitsapje post op Instagram krijg ik de opmerking dat dat eigenlijk niet zo gezond is … Lees meer
De meeste van de volgers van Would Be Chef zijn wellicht super voorbereid en al dagen aan het shoppen en koken. Maar er zijn zeker uitzonderingen. Mensen die het de voorbije weken bijzonder druk hebben gehad en nu last minute beslist hebben om toch lekker te koken vanavond … Lees meer
Mijn vakantie is eigenlijk simpel en lijkt op de meeste van mijn vakanties. Ik ga wat rusten, veel sporten, wat lezen, veel schrijven, wat koken, lekker eten … Lees meer
Maple syrup is een zoet, stroperig sap dat afkomstig is van de sap van de suikermaple (Acer saccharum) of andere soorten esdoorns. Het wordt eigenlijk geproduceerd door het sap van de boom in de lente te verzamelen en het in te koken totdat het dikker wordt en de typische, zoete smaak krijgt … Lees meer
December is een feestmaand. Straks mogen we weer voor de kalkoen gaan en de kroketjes, of gaan we weer gourmetten, maar deze week stel ik voor dat we nog eens voor heerlijk comfortfood kiezen … Lees meer