Het is intussen bijna twee jaar geleden, dat de mensen van WW, het vroegere Weight Watchers, mij vroegen om een jaar lang ambassadeur te zijn voor hen. Ik moest geen punten gaan tellen of zo. Het enige wat ze me vroegen, was dat ik voor hun leden, enkele lekkere maar vooral gezonde gerechten zou gaan bedenken. Dat vond ik een fantastische opdracht.
Ik heb heel veel reacties gekregen van de leden van WW. Bijzonder veel mensen, die wel punten aan het tellen waren, en er alles aan deden om hun gewicht op een gezonde manier onder controle te houden, lieten me weten dat ze het zo fijn vonden dat ik lekkere gerechten voor hen probeerde te bedenken, die wel pasten binnen hun gezonde manier van leven.
We zijn nu bijna twee jaar verder, en ik ben geen ambassadeur meer van WW, maar de gerechten die ik voor hen maakte staan nog altijd op de blog, uiteraard. En ze worden nog altijd bijzonder veel gelezen. En omdat veel van mijn volgers met gezond en lekker eten bezig zijn, heb ik er voor de komende week een mooie selectie van gemaakt.
Licht, lekker, en een beetje exotisch, deze pikante kippenballetjes met maïs en boontjes in een lichte kokoscurry. Een absolute smaakbom, geïnspireerd op de Aziatische keuken. Hoe pikant je dit gerecht maakt bepaal je uiteraard helemaal zelf.
Wil je je kokoscurry nog een extra Oosters kantje geven, laat dan 1 of 2 stengels citroengras meestoven met je sjalotjes … Lees meer
Recept
Pikante kippenballetjes met maïs en boontjes in een lichte kokoscurry
Deze kabeljauw met tomaat, sjalot en komkommer op een bedje van spinazie is een licht gerecht boordevol smaak, dat ook snel en makkelijk te bereiden is.
Bereiding
Stoom de kabeljauw 4 minuten op 80°, of in een stoommandje.
Maak een superfijne brunoise van de gepelde tomaat, de sjalot en de komkommer, leng aan met 2 el witte wijnazijn en 1 el olijfolie, kruiden met peper en zout … Lees meer
Recept
Kabeljauw met een vinaigrette van sjalot, tomaat en komkommer op een bedje van gesmolten spinazie
Deze penne met courgetten en paddestoelen is heerlijk bij een gebakken kalfslapje. Ik maakte het lang geleden voor Weight Watchers en ik vind het nog steeds heerlijk!
Bereiding
Snij de paddenstoelen in vier.
Snij een lookteentje in flinterdunne plakjes en stoof die in een kleine geut olijfolie met de fijngesnipperde rozemarijn in de wok … Lees meer
Recept
Kalfslapje met volkoren penne met courgette en paddenstoelen
Sinds begin dit jaar maak ik met heel veel plezier elke maand een nieuw recept voor WW. De bedoeling is om elke keer een echt lekker gerecht te ontwikkelen dat toch zo weinig mogelijk Smart Points bevat. Dat is sowieso al mijn focus bij de meeste van mijn gerechten, want ik ben een echte levensgenieter, maar ik wil toch op mijn gezondheid en mijn gewicht blijven letten … Lees meer
Recept
Tongrolletjes met gerookte zalm, wortelen en pompoensoep
Wist je dat het op 3 juli Eat Your Beans Day is? Een dag die in de Verenigde Staten in het leven is geroepen om bonen eens ecxtra in de schijnwerpers te zetten … Lees meer
Het is intussen een fijne traditie geworden. Een paar keer per jaar kun je mijn boeken ook bij me thuis komen kopen. Nu mijn nieuwe boek “De Poëzie Van Hockney” ook uit is, lassen we nog eens zo’n plezante verkoopdag in … Lees meer
Het is zover. 7 juni. Vandaag ben ik jarig. Yes, 52 lentes jong. En wat een zaligheid: het is zaterdag, het zonnetje schijnt vol geestdrift, en ik zit – hoe heerlijk is dat – in mijn lievelingsstad Barcelona … Lees meer
Afgelopen dinsdag was het weer zover. Elk jaar opnieuw kijk ik er reikhalzend naar uit: het moment waarop ik als ambassadeur van de Zeeuwse mosselen de allereerste exemplaren van het nieuwe seizoen mag proeven — rauw, recht uit de zee, zoals het hoort … Lees meer
Mensen die me volgen op sociale media weten het al even: ik ben officieel ambassadeur geworden voor Big Green Egg in Vlaanderen! Wie mij een beetje kent, weet dat ik al heel mijn leven een grote liefde heb voor barbecueën … Lees meer
Aardappelen hebben de voorbije jaren jammer genoeg een wat negatieve bijklank gekregen binnen de wereld van gezonde voeding. Ze worden al te vaak afgedaan als dikmakers of lege koolhydraten, maar dat is eerlijk gezegd een onterechte beoordeling … Lees meer
Ben jij een trouwe bezoeker van Would Be Chef? Dan weet je dat er hier elke week heerlijke recepten, smakelijke tips en inspirerende verhalen verschijnen … Lees meer
Vandaag is het Brotherday, en dus zet ik met plezier mijn lieve broer Arn eens in de bloemetjes. Net als ik is hij een levensgenieter pur sang. Hij schrijft dan wel geen kookboeken (dat laat hij aan mij over), maar koken kan hij ook wel als de beste – samen met zijn lieve vrouw Nathalie … Lees meer