Kleine maar goede truc om de mama’s extra te verwennen

Het is moederdag vandaag. In het grootste deel van ons land. Want in de stad Antwerpen en de ruime omgeving, is het moederdag op 15 augustus. Maar mag ik je eens een kleine tip geven om de mama’s extra in de bloemetjes te zetten? Toen wij een dikke 15 jaar geleden verhuisden naar Rijmenam, woonden wij plots in de provincie Antwerpen. En sinds dat moment heb ik beslist om geen keuze meer te maken tussen die landelijke moederdag in mei, en de Antwerpse half augustus. En ze dus allebei te vieren. En sinds we terug in Oost-Vlaanderen wonen blijven we dat gewoon doen. Ik kan het iedereen van harte aanraden. Antwerpenaren en alle parkingbewoners: vier elke moederdag die je maar verzinnen kunt, met bloemen en liefde.

Twee keer moederdag is geen overbodige luxe en al zeker geen decadentie, het is ook niet van het goede teveel en geen kwestie van geen keuzes te kunnen maken. Integendeel. Het is eerlijk gezegd nog wat aan de magere kant. Gelukkig hebben onze moeders ook nog hun verjaardag, elk jaar en onlangs vierden we uitgebreid dat mijn ouders 50 jaar getrouwd waren. Dat was een feestdag van hen beide, een moederdag en vaderdag bij elkaar. In elk geval: nog een reden om ze in de bloemetjes te zetten. Je kunt je mama nooit genoeg vieren, zij is het die je negen maand in haar heeft gedragen en die het meeste van iedereen om je geeft en voor je zorgt.

Natuurlijk zijn er mensen die niet zo’n goede band met hun ouders hebben, en bij wie de moederfiguur niet de warme zorgzame persoon is die mijn mama Anny altijd voor me was en is. Maar als je zelf ook zo’n mama uit de duizend hebt, vier haar dan maar goed. Mijn mama heeft intussen twee vaccin-prikjes gehad, ik ga er vanuit dat ze bij mij de komende maanden ook wel gezet zullen worden, en dan gaan we elkaar, na anderhalf jaar anderhalve meter toch een goed vastpakken. Ze is niet voor niks de beste mama van de wereld. Misschien wel net als die van jou?

 

Mijn mama is trouwens een fantastische kok. Ontdek hier enkele van haar heerlijke zoete recepten