Kleine maar goede truc om de mama's extra te verwennen
Nieuws

Kleine maar goede truc om de mama’s extra te verwennen

Het is moederdag vandaag. In het grootste deel van ons land. Want in de stad Antwerpen en de ruime omgeving, is het moederdag op 15 augustus. Maar mag ik je eens een kleine tip geven om de mama’s extra in de bloemetjes te zetten? Toen wij een dikke 15 jaar geleden verhuisden naar Rijmenam, woonden wij plots in de provincie Antwerpen. En sinds dat moment heb ik beslist om geen keuze meer te maken tussen die landelijke moederdag in mei, en de Antwerpse half augustus. En ze dus allebei te vieren. En sinds we terug in Oost-Vlaanderen wonen blijven we dat gewoon doen. Ik kan het iedereen van harte aanraden. Antwerpenaren en alle parkingbewoners: vier elke moederdag die je maar verzinnen kunt, met bloemen en liefde.

Twee keer moederdag is geen overbodige luxe en al zeker geen decadentie, het is ook niet van het goede teveel en geen kwestie van geen keuzes te kunnen maken. Integendeel. Het is eerlijk gezegd nog wat aan de magere kant. Gelukkig hebben onze moeders ook nog hun verjaardag, elk jaar en onlangs vierden we uitgebreid dat mijn ouders 50 jaar getrouwd waren. Dat was een feestdag van hen beide, een moederdag en vaderdag bij elkaar. In elk geval: nog een reden om ze in de bloemetjes te zetten. Je kunt je mama nooit genoeg vieren, zij is het die je negen maand in haar heeft gedragen en die het meeste van iedereen om je geeft en voor je zorgt.

Natuurlijk zijn er mensen die niet zo’n goede band met hun ouders hebben, en bij wie de moederfiguur niet de warme zorgzame persoon is die mijn mama Anny altijd voor me was en is. Maar als je zelf ook zo’n mama uit de duizend hebt, vier haar dan maar goed. Mijn mama heeft intussen twee vaccin-prikjes gehad, ik ga er vanuit dat ze bij mij de komende maanden ook wel gezet zullen worden, en dan gaan we elkaar, na anderhalf jaar anderhalve meter toch een goed vastpakken. Ze is niet voor niks de beste mama van de wereld. Misschien wel net als die van jou?

Mijn mama is trouwens een fantastische kok. Ontdek hier enkele van haar heerlijke zoete recepten

De heerlijke rabarbertaart van mijn mama Anny
Recept

De heerlijke rabarbertaart van mijn mama Anny

Vorige zondag, 7 juni, was mijn 47ste verjaardag, en toen zagen we mijn ouders voor het eerst terug na drie maanden lockdown. De restaurants waren gesloten maar het werd uiteindelijk een heerlijke namiddag. We hebben namelijk een soort van primitieve picknick georganiseerd op de werf-tafel, op het terras van ons nieuwe huis in Lochristi … Lees meer

De chocolade mousse van mijn mama Anny
Recept

De chocolade mousse van mijn mama Anny

Ja jongens, kerst dat wou bij ons thuis altijd zeggen: zeer veel lekker eten. En zo’n heerlijke maaltijd werd altijd afgesloten met de chocolademousse van mijn mama Anny. Die is namelijk zo ontzettend lekker. Ik weet dat er veel andere, even goede recepten bestaan voor chocolademousse, maar die van mijn mama is gewoon “the original” en ik ben dan ook zeer blij dat mama haar recept delen wil met ons … Lees meer

Mama's belachelijk lekkere appeltaart
Recept

Mama’s belachelijk lekkere appeltaart

Beter dan dit bestaat niet! Als je deze taart maakt en in je oven zet, dan gaat je huis mierzoet ruiken naar dat van mijn ouders in Knesselare, waar ik opgroeide en verjaardag na verjaardag, feestdag na feestdag, blij als een kind was, omdat ik de beste appeltaart van de wereld proeven mocht. Wedden dat je kinderen ze ook zalig vinden … Lees meer

De heerlijke wafels van mijn mama Anny
Recept

De heerlijke wafels van mijn mama Anny

Mijn mama is een fantastische kok. Veel minder “Would Be” dan ik. Ze is gewoon een zalige madam die houdt van lekkere, eenvoudige gerechten uit grootmoeders keuken. Geen gedoe, maar rechtaan rechtuit. En ze maakt ook heel graag desserten, taarten, pannenkoeken en wafels. Ik mag haar heerlijke wafel-recept nu ook met jullie delen … Lees meer

HEMELSE HAVERMOUTTAART VAN MIJN MAMA
Recept

Hemelse havermouttaart van mijn mama

Het is zondag! En dan is een taartje altijd een lekker idee…. Eigenlijk zou mijn mama ook een blog moeten beginnen. “Bakken met Anny” lijkt me dan een prima naam. Want ze is een uitstekende kok, maar als ze taarten begint te bakken, dan sta ik er al helemaal voor Piet Snot bij en kijk ik er vol bewondering naar … Lees meer

Vanillecrème met aardbeien en bruine suiker
Recept

Vanillecrème met aardbeien en bruine suiker

Mijn lievelingsdessert van toen ik nog klein was, mijn mama Anny maakte het voor al mijn verjaardagen: vanillecrème met aardbeien en bruine suiker. Je kunt natuurlijk van die kant- en klare vanillepudding gebruiken. Maar waarom niet zelf maken, als je tijd hebt, net zoals mijn mama Anny destijds. Wanneer je deze vanillecrème serveert met een lepeltje bruine “kindjessuiker” van Tienen, die dan een beetje gaat smelten over de crème, en verse aardbeien heb je echt een topdessert … Lees meer

Gerelateerde nieuwsberichten

Oktober starten we met een heerlijk weekmenu

Nieuw weekmenu na de paasvakantie

De paasvakantie is voorbij. Sven en Anke zijn weer elke ochtend op de radio. En we hopen dat de lente nu echt snel doorbreekt. Ik was een weekje of twee in Barcelona waar het prachtig weer was, en ook hier in België waren er wel een paar mooie dagen … Lees meer

Chema

Ik bezorg 3 kopers van “Mijn Barcelona” zelfgemaakte tortilla #advertentie

Tortilla de patatas. Ik had het al vaak gegeten. Kan ook niet anders. In Spanje staat het op de menu van bijna elk tapas restaurant. Het ziet er ook simpel uit om te maken … Lees meer

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Look is niet enkel lekker, maar ook erg gezond. Het is goed voor je bloeddruk en je cholesterol en het boost je immuunsysteem. Maar OK, je kunt er dus wel een flinke look-adem van hebben … Lees meer

IMG_1374

MIJN BARCELONA is vanaf NU te koop!!!

Na meer dan tien jaar van zomers, schoolvakanties en weekendjes doorbrengen in ons flatje in het centrum van Barcelona, besloot ik vorig jaar om mijn liefde voor de stad te vereeuwigen in boekvorm: “Mijn Barcelona” … Lees meer

IMG_1029 4

Slecht en goed nieuws over “Waarom Wandelen”

Het is gebeurd: druk twee van “Waarom Wandelen” is volledig uitverkocht. Precies een jaar geleden is uitgeverij “Silenro Publishers” opgericht en werd de voorverkoop van mijn ultieme wandelgids aangekondigd … Lees meer

Goed nieuws voor wie het boek wil: bestel Waarom Wandelen in tweede druk!

Allerlaatste Waarom Wandelen nu te koop

Het mooie weer is op komst, dat kan niet anders. Ook al moeten we nog even door de maartse buien heen kijken, na regen komt zonneschijn, dat staat vast … Lees meer

Is spinazie opnieuw opwarmen gevaarlijk?

Er wordt wel eens beweerd dat het opnieuw opwarmen van spinazie gevaarlijk is, omdat die dan giftig zou worden. Maar dat is niet echt zo. Het opwarmen van spinazie op zichzelf is niet gevaarlijk, maar er zijn bepaalde voorzorgsmaatregelen die je moet nemen om de voedselveiligheid te waarborgen … Lees meer

Istock photo

Mijn lekkere paasmenu

Mag ik u allen een zalig paasweekend toewensen. Dit weekend komen de klokken samen met de paashaas voor chocolade vreugde zorgen. En in veel families zal er dit weekend niet alleen naar eitjes gezocht worden, maar ook lekkere gegeten worden … Lees meer