Het is weer zo ver: onze studenten zitten in de meest lastige periode van het jaar. En als er één ding belangrijk is tijdens het blokken en examens afleggen dan is het wel om voldoende, liefst gezond, maar vooral lekker te eten. Je hoofd zit al bomvol, en in combinatie met een lege maag is dat om problemen vragen. En enkel op chips en energydrinks overleven is al helemaal een slecht idee.
Ik weet dat heel veel volgers van deze foodblog blokkende kinderen hebben, of zelf nog studeren. En die willen nu graag snelle, lekkere recepten voor voedzame gerechten. En daarom heb ik voor jullie de beste pastarecepten op een rij gezet. Het voordeel is dat je die heel snel vers kunt bereiden maar ook makkelijk op kunt warmen in de microgolfoven. Ideaal voor bezorgde moeders, vaders, en ijverige blokbeesten. Veel succes met de examens! Alles komt uiteindelijk goed.
Het meest ben ik in mijn nopjes wanneer ik de ijskast eens leeg moet koken. Op het einde van de vakantie bijvoorbeeld. Net voor we een weekendje weg vliegen. Of wanneer er nog wat restjes overblijven van een groot en ambitieus diner. Ik vind het namelijk echt niet kunnen om eten weg te gooien. Met overschotjes kun je immers prachtige creatieve gerechten maken … Lees meer
Recept
Pasta met TV-worstjes, rode wijn en Ricotta
Dit is een variatie op een pasta uit mijn eerste boek. Daar staat ze dan wel met kip en prosciutto. Maar sinds ik zo vaak naar Barcelona ga, breng ik van mijn favoriete markt El Mercat del Ninot altijd heerlijke Jamon Iberico mee. Eigenlijk zijn het de restjes van de ham die je vacuüm verpakt kunt kopen aan het eerste kraampje rechts wanneer je binnenwandelt … Lees meer
Recept
Altijd succes met deze makkelijke pasta
https://wouldbechef.be/recept/de-beste-tip-spaghetti/
Een hele makkelijke pasta is deze verse orecchiette met tonijn. Je kunt dit gerecht ook maken met andere verse of gedroogde pasta, maar ik vind deze wel erg geschikt om de smaken op te nemen.
Met lekker veel look, twee kleine sjalotjes, drie blikjes tonijn, wat kappertjes, lekkere pasata, een klein blikje tomatenpuree en een glas rode wijn maak je een simpele maar heerlijke saus … Lees meer
Recept
Orecchiette met tonijn en kappertjes
Nu de mosseltjes alweer in de winkel liggen en steeds voller en groter en lekkerder worden, wou ik toch nog eens een nieuw receptje met mosselen uitproberen. Ik zeg altijd: niks zo lekker als de traditionele mosselen natuur. Maar hoe je die precies klaar moet maken weten jullie intussen wel.
Ik vond het daarom een fijne culinaire uitdaging om in het kader van ‘Appie On Tour’ mijn kooktournee in de winkels van Albert Heijn, eens een lekkere pasta te maken met mosseltjes, courgetten en kruidenkaas … Lees meer
Recept
Penne met mosseltjes, courgetten en kruidenkaas
Deze pastaschotel is altijd een succes bij jong en oud. En het is ook een gemakkelijk gerecht om klaar te maken. Het is echt puur comfortfood. Je werkt met verse fusilli, zelf gedraaide gehaktballetjes die je met wat secret ingredients wat extra pit geeft en kleine bolletjes mozzarella.
De kwaliteit van de passata is belangrijk … Lees meer
Recept
Pastaschotel met ballekes en mozzarella
Wanneer je Casa Mama verlaat heb je niet altijd meteen de skills in huis om als een echte keukenprinses aan de slag te gaan. Dat ondervond Elien Van Beers zelf ook, maar mits enige inspiratie van enkele Nederlandse foodblogs ontwikkelde Elien haar eigen kookstijl én ook nog eens 4 jaar geleden haar eigen foodblog Elien’s Cuisine … Lees meer
Recept
Pasta ovenschotel met chipolata
Wist je dat het op 3 juli Eat Your Beans Day is? Een dag die in de Verenigde Staten in het leven is geroepen om bonen eens ecxtra in de schijnwerpers te zetten … Lees meer
Het is intussen een fijne traditie geworden. Een paar keer per jaar kun je mijn boeken ook bij me thuis komen kopen. Nu mijn nieuwe boek “De Poëzie Van Hockney” ook uit is, lassen we nog eens zo’n plezante verkoopdag in … Lees meer
Het is zover. 7 juni. Vandaag ben ik jarig. Yes, 52 lentes jong. En wat een zaligheid: het is zaterdag, het zonnetje schijnt vol geestdrift, en ik zit – hoe heerlijk is dat – in mijn lievelingsstad Barcelona … Lees meer
Afgelopen dinsdag was het weer zover. Elk jaar opnieuw kijk ik er reikhalzend naar uit: het moment waarop ik als ambassadeur van de Zeeuwse mosselen de allereerste exemplaren van het nieuwe seizoen mag proeven — rauw, recht uit de zee, zoals het hoort … Lees meer
Mensen die me volgen op sociale media weten het al even: ik ben officieel ambassadeur geworden voor Big Green Egg in Vlaanderen! Wie mij een beetje kent, weet dat ik al heel mijn leven een grote liefde heb voor barbecueën … Lees meer
Aardappelen hebben de voorbije jaren jammer genoeg een wat negatieve bijklank gekregen binnen de wereld van gezonde voeding. Ze worden al te vaak afgedaan als dikmakers of lege koolhydraten, maar dat is eerlijk gezegd een onterechte beoordeling … Lees meer
Ben jij een trouwe bezoeker van Would Be Chef? Dan weet je dat er hier elke week heerlijke recepten, smakelijke tips en inspirerende verhalen verschijnen … Lees meer
Vandaag is het Brotherday, en dus zet ik met plezier mijn lieve broer Arn eens in de bloemetjes. Net als ik is hij een levensgenieter pur sang. Hij schrijft dan wel geen kookboeken (dat laat hij aan mij over), maar koken kan hij ook wel als de beste – samen met zijn lieve vrouw Nathalie … Lees meer