Krachtvoer voor de blokkende student: top-pasta's!
Nieuws

Krachtvoer voor de blokkende student: top-pasta’s!

Het is weer zo ver: onze studenten zitten in de meest lastige periode van het jaar. En als er één ding belangrijk is tijdens het blokken en examens afleggen dan is het wel om voldoende, liefst gezond, maar vooral lekker te eten. Je hoofd zit al bomvol, en in combinatie met een lege maag is dat om problemen vragen. En enkel op chips en energydrinks overleven is al helemaal een slecht idee.

Ik weet dat heel veel volgers van deze foodblog blokkende kinderen hebben, of zelf nog studeren. En die willen nu graag snelle, lekkere recepten voor voedzame gerechten. En daarom heb ik voor jullie de beste pastarecepten op een rij gezet. Het voordeel is dat je die heel snel vers kunt bereiden maar ook makkelijk op kunt warmen in de microgolfoven. Ideaal voor bezorgde moeders, vaders, en ijverige blokbeesten. Veel succes met de examens! Alles komt uiteindelijk goed.

Pasta met TV-worstjes, rode wijn en Ricotta
Recept

Pasta met TV-worstjes, rode wijn en Ricotta

Het meest ben ik in mijn nopjes wanneer ik de ijskast eens leeg moet koken. Op het einde van de vakantie bijvoorbeeld. Net voor we een weekendje weg vliegen. Of wanneer er nog wat restjes overblijven van een groot en ambitieus diner. Ik vind het namelijk echt niet kunnen om eten weg te gooien. Met overschotjes kun je immers prachtige creatieve gerechten maken … Lees meer

ALTIJD SUCCES MET DEZE MAKKELIJKE PASTA
Recept

Altijd succes met deze makkelijke pasta

Dit is een variatie op een pasta uit mijn eerste boek. Daar staat ze dan wel met kip en prosciutto. Maar sinds ik zo vaak naar Barcelona ga, breng ik van mijn favoriete markt El Mercat del Ninot altijd heerlijke Jamon Iberico mee. Eigenlijk zijn het de restjes van de ham die je vacuüm verpakt kunt kopen aan het eerste kraampje rechts wanneer je binnenwandelt … Lees meer

https://wouldbechef.be/recept/de-beste-tip-spaghetti/

Orecchiette met tonijn en kappertjes
Recept

Orecchiette met tonijn en kappertjes

Een hele makkelijke pasta is deze verse orecchiette met tonijn. Je kunt dit gerecht ook maken met andere verse of gedroogde pasta, maar ik vind deze wel erg geschikt om de smaken op te nemen.  Met lekker veel look, twee kleine sjalotjes, drie blikjes tonijn, wat kappertjes, lekkere pasata, een klein blikje tomatenpuree en een glas rode wijn maak je een simpele maar heerlijke saus … Lees meer

PENNE MET MOSSELTJES, COURGETTEN EN KRUIDENKAAS
Recept

Penne met mosseltjes, courgetten en kruidenkaas

Nu de mosseltjes alweer in de winkel liggen en steeds voller en groter en lekkerder worden, wou ik toch nog eens een nieuw receptje met mosselen uitproberen. Ik zeg altijd: niks zo lekker als de traditionele mosselen natuur. Maar hoe je die precies klaar moet maken weten jullie intussen wel. Ik vond het daarom een fijne culinaire uitdaging om in het kader van ‘Appie On Tour’ mijn kooktournee in de winkels van Albert Heijn, eens een lekkere pasta te maken met mosseltjes, courgetten en kruidenkaas … Lees meer

Pastaschotel met ballekes en mozzarella
Recept

Pastaschotel met ballekes en mozzarella

Deze pastaschotel is altijd een succes bij jong en oud. En het is ook een gemakkelijk gerecht om klaar te maken. Het is echt puur comfortfood. Je werkt met verse fusilli, zelf gedraaide gehaktballetjes die je met wat secret ingredients wat extra pit geeft en kleine bolletjes mozzarella.  De kwaliteit van de passata is belangrijk … Lees meer

Pasta ovenschotel met chipolata
Recept

Pasta ovenschotel met chipolata

Wanneer je Casa Mama verlaat heb je niet altijd meteen de skills in huis om als een echte keukenprinses aan de slag te gaan. Dat ondervond Elien Van Beers zelf ook, maar mits enige inspiratie van enkele Nederlandse foodblogs ontwikkelde Elien haar eigen kookstijl én ook nog eens 4 jaar geleden haar eigen foodblog Elien’s Cuisine … Lees meer

Gerelateerde nieuwsberichten

Welkom in Barcelona!

Dit wordt mijn nieuwe boek dat binnenkort verschijnt

Sinds het begin van de kerstvakantie ben ik begonnen aan het boek dat ik al lang heb aangekondigd, en waar blijkbaar veel mensen zitten op te wachten. Eindelijk is het zover: Mijn “Barcelona boek” komt er aan … Lees meer

Kun je zachte aardappelen met scheuten nog eten?

Herken je deze situatie? Je hebt een zak aardappelen gekocht, krieltjes bijvoorbeeld, en gebruikt net genoeg aardappelen voor een paar maaltijden, en dan verlies je de zak even uit het oog … Lees meer

www.truffel.be

De beste truffels koop ik hier online #advertentie

Met de feestdagen en op speciale momenten mag er al eens wat exclusiever gekookt worden. En dan vind ik het altijd fijn om eens met verse truffel te werken … Lees meer

Heerlijk diner voor Hoogstraten met Roger van Damme #advertentie

De lekkerste recepten met de producten van Coöperatie Hoogstraten #advertentie

Begin dit jaar mocht ik een fijne aankondiging doen. Ik werd de nieuwe groentenambassadeur van Coöperatie Hoogstraten. Ik kende Coöperatie Hoogstraten al lang dankzij mijn goede vriend Roger van Damme, die sinds jaar en dag al de ambassadeur is van de lekkerste aardbeien van bij ons, van Hoogstraten … Lees meer

Zalige semifreddo

De beste desserts voor de feestdagen

Op kerst mag het allemaal net iets feestelijker toch? Maar misschien zoek je nog wat last minute inspiratie voor een heerlijk dessert. Ik zet speciaal voor jullie een aantal feestelijke toppers op een rij … Lees meer

Blini met gerookte zalm en Royal Belgian Caviar #advertentie

Proef het zwarte goud: Royal Belgian Caviar #advertentie

Kaviaar staat synoniem voor grote luxe en absolute verfijning. Door de eeuwen heen heeft kaviaar de smaakpapillen van de meest kritische fijnproevers veroverd … Lees meer

Gegrilde zalm met Hollandaise saus en gestoomde groentjes

De lekkerste visgerechten voor de feestdagen

Ik eet graag een stukje vlees, maar vindt het helemaal geen straf om te koken voor mensen die geen vlees eten maar bijvoorbeeld wel vis. Het is gezond, en je kunt er echt feestelijke gerechten mee maken … Lees meer

AI0A6065

Deze gasten kwamen naar mijn Comté kerst-diner #advertentie

Jullie weten het wellicht al lang, sinds jaar en dag ben ik een groot liefhebber en fier ambassadeur van Comté. En daarom was ik zo blij dat ik enkele weken geleden een hele avond mocht koken voor een tafel heerlijke gasten met dit zalige ingrediënt … Lees meer