Morgen wordt dus blijkbaar nog eens zo’n onverwacht mooie dag, met wellicht weer absolute recordtemperaturen voor de tijd van het jaar. Ik ken een paar mensen die daarom een half snipperdagje gaan nemen en die ergens op een zonneterras gaan lunchen; geef ze eens ongelijk.
Maar het is ook een leuk idee om nu al eens voor een lekker slaatje te gaan thuis. Dat is gezond, sowieso, en het proeft meteen al een beetje alsof de lente echt in de lucht hangt. Zet je lekker buiten in de zon, en geniet samen met je gezin of collega’s van een gezonde lunch. En profiteer met volle teugen, want donderdag is het alweer gedaan met het mooie weer. Letterlijk… Sorrryyy….
Watermeloen is, ook al bevat het vooral heel veel water, toch ontzettend lekker fruit. In de zomer, op vakantie in het zuiden heb ik altijd watermeloen in huis. Het is heerlijk bij het ontbijt, met wat yoghurt. In de blender kun je er een gezond frisdrankje van maken. Zomaar als tussendoortje is het heerlijk … Lees meerRecept
Pikante kip, munt, veldsla en watermeloen
In de zomer is het altijd een plezierig idee om eens een goede pastasalade te maken! Ik heb het al eerder eerlijk bekend: ik zoek de inspiratie voor mijn gerechten zo’n beetje overal. Soms “steel” ik een beetje creatief bij andere chefs, soms pluk ik halve ideetjes uit kookboeken, of op websites vol recepten … Lees meerRecept
Lauwe pastasalade met pesto, tomaten en prosciutto
Ik vind tarwe eigenlijk wel een tof ingrediënt. Behoorlijk gezond, en eens een plezierige variant op rijst. In combinatie met verse tomaatjes in de oven en zongedroogde tomaatjes, en met wat lekkere gerookte zalmforel en frisse kruiden echt een schot in de roos.
Ik heb er wat fancy blaadjes bij gedaan (omdat ik die gewoon nog in de koelkast had staan) maar met wat takjes bieslook en wat druppels olijfolie kun je hier even makkelijk een mooi warm gerecht van maken … Lees meerRecept
Tarwe met tomaatjes en gerookte zalmforel
Ik neem je even mee naar een ver verleden, de tweede helft van de jaren zeventig en de eerste helft van de jaren tachtig, vorige eeuw. Sven was nog een Svenneke en mijn broer Arn (nu toch ook een frisse veertiger met drie prachtige dochters) was nog gewoon mijn kleine broertje. Mijn papa was de directeur van de jongensschool in het mooie landelijke Knesselare (zowat halfweg tussen de torens van Brugge en Gent) … Lees meerRecept
De makkelijke rijstsla van mijn mama
Ik ben zot van witte asperges, maar de groene zijn ook heel lekker. Als je eens wilt afwisselen moet je zeker deze smakelijke aardappelsalade eens proberen te maken. Dit is een lauwe salade, waarin ook lauw-rauwe groene asperges de hoofdrol spelen, samen met heerlijke krieltjes en Italiaanse Pancetta … Lees meerRecept
Aardappelsalade met groene asperges, kappers, ansjovis en pancetta
Wat een heerlijke zonnige dagen. Geniet er van voor de zomer echt weer in herfst veranderen gaat. Het is nu ook het moment om een lekker slaatje te maken. En nu de druiven echt op hun best zijn, lekker en spotgoedkoop, wil ik dit slaatje toch nog eens warm aanbevelen. Zelf kies ik in voor groene druiven, maar niks moet jou tegenhouden om voor de blauwe te gaan … Lees meerRecept
SlAATJE MET KIP, GROENE DRUIVEN, GEITENKAASJES EN CASHEWNOTEN
Dit is een soort van kwisvraagje. Wel eentje waarmee je jammer genoeg niks winnen kunt. Behalve mijn grootste respect. Want ik moet bekennen: ik moest zelf ook even opzoeken wat een hoagie precies was toen ik in de culinaire kalender zag dat vandaag ‘World Hoagie” dag was … Lees meer
Zout, wanneer je het met mate gebruikt, is een heerlijke smaakmaker voor je gerechten. Niks zo lekker als wat zout op je aardappelen, wat peper en zout met wat olijfolie of boter op je broodje en in vele gerechten, zelfs in zoete desserts, is een snuf zout echt de ultieme punch … Lees meer
Op een vrijdag de 13de durven mensen wel eens extra last te hebben van bijgeloof. Zo’n dag zou mensen immers ongeluk brengen. Ze lopen daarom niet onder ladders door, en zijn bang voor zwarte katten en zo … Lees meer
Ik ben weer vertrokken uit Barcelona om in België na een deugddoende vakantie weer aan het werk te gaan, lekker radio maken met Anke, elke dag tussen zes en tien op Joe … Lees meer
15 augustus is moederdag in Antwerpen, en wij vieren dat ook, ondanks het feit dat mama in Knesselare en wij in Lochristi wonen. Maar ik ben daar principieel in: je kunt je moeder niet genoeg vieren … Lees meer
Het is vrijdag. En dat is voor veel mensen frietjes-dag. Maar misschien heb je zin om morgen of overmorgen eens iets echt lekkers te koken, en weet je nog niet zo goed welk recept je deze keer zou maken … Lees meer
Neen! Witte chocolade wordt net als fondant en melkchocolade ook “chocolade” genoemd, maar eigenlijk klopt dat technisch gezien niet, want witte chocolade heeft een compleet andere samenstelling … Lees meer
Het is niet fijn wanneer je groenten en fruit onrijp zijn, dan zijn ze niet lekker en kun je ze beter niet gebruiken in je gerechten. Maar verspilling is al helemaal erg … Lees meer