De ene vindt het afschuwelijk, de andere is er gek op. En in welk kamp zou ik zitten? Uiteraard in het tweede. Ik ben sowieso al een liefhebber van kaas, en geitenkaasjes vind ik echt lekker. Zowel de zachte als de harde variant vind ik een absolute delicatesse.
Wanneer de kaastrolley voor gerold wordt in een goed restaurant, zal ik zelden neen zeggen, en vrijwel altijd zal ik een stukje geitenkaas vragen. En ook in mijn recepten ga ik er graag mee aan de slag. Ik zet er voor jullie een paar op een rij.
Dit is en blijft één van mijn favoriete zomerse gerechten. Het doet me altijd een beetje denken aan het zuiden, de Provence of zo.
Je kunt het als lekker aperitiefhapje serveren, maar evengoed als bijgerecht, voorgerecht of hoofdgerecht. Dat bepaal je helemaal zelf. Voor mij werkt het altijd, maar zeker als de zon schijnt, met een heerlijk glas rosé bij … Lees meerRecept
Geroosterde paprika met geitenkaas en gerookte sprot
Ik ga heel eerlijk zijn: we kunnen echt niet trots genoeg zijn op onze grijze garnalen. Een prachtig product dat je enkel bij ons, in Nederland en in Engeland vindt. Telkens wanneer ik terug kom van een lange vakantie in Spanje wil ik deze grijze garnalen eten, want ook al hebben ze daar prachtige producten uit de zee, in het Zuiden kun je die lekkernijen niet vinden … Lees meerRecept
Rode biet met geitenkaas en grijze garnalen
Ik bereid niet zo vaak meer varkensvlees, maar het is wel een mooi product dat af en toe toch nog eens op het menu mag staan. En dit gerecht blijft één van mijn favorieten.
Het is een gezellig gerecht dat smeekt om een stevige rode wijn, zoals mijn mooie Spaanse Gran Reserva 2015, en een diepe zetel om nadien lekker in uit te buiken … Lees meerRecept
Rijkelijk gevuld varkenshaasje
Wanneer het weer lekker zomer is, en dat wordt het dit weekend opnieuw, is het altijd fijn om smaakvolle Mediterrane gerechten te maken. Met een kruidige rosé of zelfs een licht gekoeld rood Provence-wijntje bij scoor je dan altijd bij je gasten. Wanneer ik zelf terugdenk aan mijn vakanties in de Provence, hou ik vooral prachtige herinneringen over aan de exquise maaltijden bij Wout Bru in Eygalières … Lees meerRecept
Zomerse bladerdeegtaart met dank aan wout bru
Wat een heerlijke zonnige dagen. Geniet er van voor de zomer echt weer in herfst veranderen gaat. Het is nu ook het moment om een lekker slaatje te maken. En nu de druiven echt op hun best zijn, lekker en spotgoedkoop, wil ik dit slaatje toch nog eens warm aanbevelen. Zelf kies ik in voor groene druiven, maar niks moet jou tegenhouden om voor de blauwe te gaan … Lees meerRecept
SlAATJE MET KIP, GROENE DRUIVEN, GEITENKAASJES EN CASHEWNOTEN
Ik ben een grote liefhebber van een assortimentje rijpe kaas als dessert. Maar ook zoete gerechten waar kaas in verwerkt zit, vind ik persoonlijk een aanrader. Al is dit wel een rijk gerecht, dat je dus beter in de herfst dan in de lente kunt serveren. En ook niet nadat je eerst al zeven gerechten hebt voorgeschoteld aan je gasten, of als ze op dieet staan … Lees meerRecept
Bladerdeeg gebakje met geitenkaas, vijgen en speculoos
De zomer is voor ons nu al meer dan tien jaar: genieten in Barcelona. Het is heerlijk om een eigen flat te hebben in deze prachtige stad. Als je eigen kleren in de kast hangen, je glazen staan te blinken om gevuld te worden, en je kunt slapen in je eigen bed, dan voel je je de koning te rijk … Lees meer
Ik heb van een van mijn beste vrienden in Barcelona een mooie fles top-tequila gekregen in de vorm van een cactus. Een fles in terracotta die er prachtig uitziet … Lees meer
Het is uiteraard een goed idee om veel lekkers in de diepvriezer te bewaren. Ik heb voor noodgevallen altijd allerlei fijne producten klaarzitten waarmee je mooie gerechten maken kunt wanneer er onverwacht vrienden komen binnenvallen … Lees meer
Soms zie je in een recept kruiden of specerijen staat die je helemaal niet kent. Kardemom is er misschien eentje van. Het wordt bij ons niet zo vaak gebruikt maar in veel keukens is het een essentieel ingrediënt … Lees meer
Fruit eten is erg gezond, dus je moet minstens twee stukken fruit eten per dag, hoor je experts al heel je leven zeggen. Dat klopt, want fruit zit vol vezels en vitaminen … Lees meer
Ik ken nogal wat mensen die in de horeca erken, en ik hoor van hen wel eens verhalen van lastige klanten. Mensen zijn vandaag veel mondiger dan ooit en kunnen soms echt vervelend doen … Lees meer
Ik vond het hilarisch: iemand zei me een tijdje geleden dat je echt wel moet uitkijken met teveel tandenpoetsen als je niet dik wil worden, omdat er in tandpasta best veel calorieën kunnen zitten … Lees meer
In België was het weer nog niet zo goed de voorbije week. Maar in Barcelona was het heerlijk: lekker veel zon en al bij al aangename temperaturen, heel zomers, maar in tegenstelling tot de voorbije twee jaar voorlopig nog niet bloedheet … Lees meer