De ene vindt het afschuwelijk, de andere is er gek op. En in welk kamp zou ik zitten? Uiteraard in het tweede. Ik ben sowieso al een liefhebber van kaas, en geitenkaasjes vind ik echt lekker. Zowel de zachte als de harde variant vind ik een absolute delicatesse.
Wanneer de kaastrolley voor gerold wordt in een goed restaurant, zal ik zelden neen zeggen, en vrijwel altijd zal ik een stukje geitenkaas vragen. En ook in mijn recepten ga ik er graag mee aan de slag. Ik zet er voor jullie een paar op een rij.
Dit is en blijft één van mijn favoriete zomerse gerechten. Het doet me altijd een beetje denken aan het zuiden, de Provence of zo.
Je kunt het als lekker aperitiefhapje serveren, maar evengoed als bijgerecht, voorgerecht of hoofdgerecht. Dat bepaal je helemaal zelf. Voor mij werkt het altijd, maar zeker als de zon schijnt, met een heerlijk glas rosé bij … Lees meerRecept
Geroosterde paprika met geitenkaas en gerookte sprot
Ik ga heel eerlijk zijn: we kunnen echt niet trots genoeg zijn op onze grijze garnalen. Een prachtig product dat je enkel bij ons, in Nederland en in Engeland vindt. Telkens wanneer ik terug kom van een lange vakantie in Spanje wil ik deze grijze garnalen eten, want ook al hebben ze daar prachtige producten uit de zee, in het Zuiden kun je die lekkernijen niet vinden … Lees meerRecept
Rode biet met geitenkaas en grijze garnalen
Ik bereid niet zo vaak meer varkensvlees, maar het is wel een mooi product dat af en toe toch nog eens op het menu mag staan. En dit gerecht blijft één van mijn favorieten.
Het is een gezellig gerecht dat smeekt om een stevige rode wijn, zoals mijn mooie Spaanse Gran Reserva 2015, en een diepe zetel om nadien lekker in uit te buiken … Lees meerRecept
Rijkelijk gevuld varkenshaasje
Wanneer het weer lekker zomer is, en dat wordt het dit weekend opnieuw, is het altijd fijn om smaakvolle Mediterrane gerechten te maken. Met een kruidige rosé of zelfs een licht gekoeld rood Provence-wijntje bij scoor je dan altijd bij je gasten. Wanneer ik zelf terugdenk aan mijn vakanties in de Provence, hou ik vooral prachtige herinneringen over aan de exquise maaltijden bij Wout Bru in Eygalières … Lees meerRecept
Zomerse bladerdeegtaart met dank aan wout bru
Wat een heerlijke zonnige dagen. Geniet er van voor de zomer echt weer in herfst veranderen gaat. Het is nu ook het moment om een lekker slaatje te maken. En nu de druiven echt op hun best zijn, lekker en spotgoedkoop, wil ik dit slaatje toch nog eens warm aanbevelen. Zelf kies ik in voor groene druiven, maar niks moet jou tegenhouden om voor de blauwe te gaan … Lees meerRecept
SlAATJE MET KIP, GROENE DRUIVEN, GEITENKAASJES EN CASHEWNOTEN
Ik ben een grote liefhebber van een assortimentje rijpe kaas als dessert. Maar ook zoete gerechten waar kaas in verwerkt zit, vind ik persoonlijk een aanrader. Al is dit wel een rijk gerecht, dat je dus beter in de herfst dan in de lente kunt serveren. En ook niet nadat je eerst al zeven gerechten hebt voorgeschoteld aan je gasten, of als ze op dieet staan … Lees meerRecept
Bladerdeeg gebakje met geitenkaas, vijgen en speculoos
Het is intussen een fijne traditie geworden. Een paar keer per jaar kun je mijn boeken ook bij me thuis komen kopen. Nu mijn nieuwe boek “Veel Geluk Gewenst” ook uit is, lassen we nog eens zo’n plezante verkoopdag in … Lees meer
Op donderdag 28 november 2024 wordt Thanksgiving opnieuw gevierd. Voor Amerikanen is deze feestdag misschien nog een tikje belangrijker dan kerstdag. Er wordt echt uitgebreid gevierd … Lees meer
Halloween heeft zijn wortels niet in Amerika zoals wel meestal denken, maar wel in het oude Keltische festival Samhain, dat meer dan 2000 jaar geleden werd gevierd in Ierland en Schotland … Lees meer
Veel mensen kunnen het niet laten: ook op kantoor hebben ze voortdurend honger en zijn ze aan het snoepen. We denken misschien dat mentaal werken minder belastend is voor het lichaam dan fysiek werken … Lees meer
In mijn boek “Waarom Wandelen” dat hier nog altijd te koop is, schrijf ik het uitgebreid: wandelen is goed. Erg goed. En gezond. Want wandelen helpt uiteraard fantastisch om veel calorieën en dus ook vet te verbranden, daar is geen discussie over … Lees meer
Van mij mag je cappuccino drinken op elk uur van de dag. Ik ben niet van de koffie-politie en mensen drinken wat ze willen wanneer ze dat willen. Maar Italianen zijn daar een stukje strenger in … Lees meer
Het is herfstvakantie. Enfin, voor mij. Even een weekje zonder ochtendshow. Even een weekje langer uitslapen. Even een weekje Barcelona. Kortom: even genieten … Lees meer
Dinsdag 22 oktober is wereld notendag. Nu ik weer volop aan het afvallen ben eet ik graag wat noten tussendoor. Een handjevol kan mij al voldoende energie en kracht geven en dat is ook logisch, want noten zijn over het algemeen zeer gezond en bevatten veel essentiële voedingsstoffen, zoals gezonde vetten, eiwitten, vezels, vitamines en mineralen … Lees meer