Blini met gerookte zalm en Royal Belgian Caviar #advertentie
Nieuws

Proef het zwarte goud: Royal Belgian Caviar #advertentie

Kaviaar staat synoniem voor grote luxe en absolute verfijning. Door de eeuwen heen heeft kaviaar de smaakpapillen van de meest kritische fijnproevers veroverd. De eitjes van steurachtige vissen hebben een reputatie opgebouwd die doet denken aan exclusieve diners en bruisende champagne. Kaviaar heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de oudheid, waar het door aristocraten en koningen als delicatesse werd beschouwd. Kaviaar werd al snel een symbool van weelde en status.

Het oogsten van kaviaar is een erg delicaat proces dat vakmanschap en geduld vereist. De steurachtige vissen moeten volwassen zijn voordat hun eitjes geoogst kunnen worden. Tijdens het oogstseizoen worden de vissen voorzichtig gevangen en geopend om de eitjes te extraheren; die worden vervolgens met zorg gezeefd. De eitjes worden licht gezouten om de smaak te versterken en daarna verpakt in blikjes voor consumptie.

De magie van kaviaar ligt in de unieke smaakervaring, de kleine parels barsten open in de mond en verspreiden een zilte smaak met een lichte nootachtige ondertoon. Het mondgevoel is delicaat en de textuur is kenmerkend voor deze luxueuze lekkernij. Zelf ben ik sinds jaar en dag ambassadeur van Royal Belgian Caviar, en ik heb al vele mooie recepten mogen ontwikkelen met deze delicatesse. Misschien is het nu wel jouw moment om met de feestdagen zo’n heerlijk Belgisch product in huis te halen.

Je kunt Royal Belgian Caviar kopen bij deze verdelers

Kroepoek met een mousse van asperges en Royal Belgian Caviar #advertentie
Recept

Kroepoek met een mousse van asperges en Royal Belgian Caviar #advertentie

Als fiere ambassadeur van Royal Belgian Caviar probeer ik voortdurend nieuwe recepten te bedenken met dit heerlijke topproduct. Royal Belgian Caviar is een pure Belgische delicatesse die met ontzettend veel vakkennis, zorg, liefde, en vooral veel geduld wordt bereikt. In de betere delicatessenwinkels overal in ons land kun je deze topkaviaar kopen … Lees meer

Tartaar van gerookte heilbot en krieltjes met Royal Belgian Caviar #advertentie
Recept

Tartaar van gerookte heilbot en krieltjes met Royal Belgian Caviar #advertentie

Dit is een koninklijk hapje, dat evengoed, in een grotere versie zoals hier, een zalig voorgerecht kan zijn. De combinatie van het gerookte van de heilbot, met de aardappelen die je in zoutkorst bereidt, en daar de zelf opgelegde komkommer bij, samen met de zure room, maakt dit een prachtige Scandinavische aandoende basis waarbij de heerlijke Belgische kaviaar van Royal Belgian Caviar geweldig tot z’n recht komt … Lees meer

KING CRAB MET VERSE KRUIDENKAAS EN ROYAL BELGIAN CAVIAR
Recept

King crab met verse kruidenkaas en royal belgian caviar #advertentie

Royal Belgian Caviar is een pure Belgische delicatesse die met ontzettend veel vakkennis, zorg, liefde, en vooral veel geduld wordt bereikt. In de betere delicatessenwinkels overal in ons land kun je deze topkaviaar kopen. Hier kun je een overzichtje vinden van de winkels waarmee Royal Belgian Caviar samenwerkt:  Dit is één van mijn favoriete manieren om het te serveren … Lees meer

Risotto van de Tsarin met Royal Belgian Caviar
Recept

Risotto van de Tsarin met Royal Belgian Caviar

Ik geef het toe, dit is zonder meer een van de meest luxueuze gerechten op Would Be Chef. Maar als je eens groots wil uitpakken, kun je hiermee zalig scoren. Het was mijn goede vriend Jorge die zeker 15 jaar geleden, op een prachtige avond in London in mooi gezelschap een risotto op tafel toverde met enkel kaviaar … Lees meer

Hartje met Royal Belgian Caviar en grijze garnalen
Recept

Hartje met Royal Belgian Caviar en grijze garnalen

Ik heb speciaal voor Valentijn ooit een voorgerechtje gemaakt met twee van onze nationale trotsen in de hoofdrol: heerlijke grijze garnalen en fantastische Belgische kaviaar van Royal Belgian Caviar. Ik ben al lange tijd fan van beide natuurproducten en ik wou ze absoluut eens samenbrengen in een feestelijk gerecht, en dat is toch echt wel gelukt … Lees meer

"Belgische eitjes" met Royal Belgian Caviar
Recept

“Belgische eitjes” met Royal Belgian Caviar

Wat zijn dit chique hapjes: Belgische eitjes met mini frietjes en Royal Belgian Caviar. Die combinatie is zo ontzettend lekker. Wanneer je de kaviaar een beetje te duur zou vinden, dan zijn haringeitjes een goed alternatief! Laat de feestdagen maar komen. Bereiding Kook je eitjes hard (8 minuten) … Lees meer

Gerelateerde nieuwsberichten

Bram Laebens

De mooie levenslessen van mijn mama

Zondag is moederdag. Leve alle moeders, en oma’s. Jullie weten dat ik mijn mama een enorm warm hart toedraag. Ze is al meer dan een halve eeuw de belangrijkste vrouw in mijn leven … Lees meer

“Eat What You Want Day” Wat is dat eigenlijk?

“Eat What You Want Day”… Je ziet zo’n bijzondere dag staan in de kalender en je vraagt je af: wat is dat nu eigenlijk voor een rare feestdag? Ik heb het even opgezocht: het is een informeel ‘feest’ dat onder andere in Amerika elk jaar op 11 mei wordt gevierd … Lees meer

Rood fruit met porto, munt en honing en roomijs

Volledig menu voor deze halve werkweek

Daar gaan we weer voor een nieuwe werkweek. Maar net als vorige week, met die eerste mei die als plezante rustpauze midden in de week tevoorschijn kwam, is dit ook maar een halve week … Lees meer

De lekkerste gerechten met asperges

Het zijn de mooiste maanden van het jaar: er liggen volle bak asperges bij de groenteboer. Ik ben echt zot van asperges. Ik kan ze wel drie keer per week eten, zo lekker vind ik ze … Lees meer

Oktober starten we met een heerlijk weekmenu

Nieuw weekmenu na de paasvakantie

De paasvakantie is voorbij. Sven en Anke zijn weer elke ochtend op de radio. En we hopen dat de lente nu echt snel doorbreekt. Ik was een weekje of twee in Barcelona waar het prachtig weer was, en ook hier in België waren er wel een paar mooie dagen … Lees meer

Chema

Ik bezorg 3 kopers van “Mijn Barcelona” zelfgemaakte tortilla #advertentie

Tortilla de patatas. Ik had het al vaak gegeten. Kan ook niet anders. In Spanje staat het op de menu van bijna elk tapas restaurant. Het ziet er ook simpel uit om te maken … Lees meer

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Look is niet enkel lekker, maar ook erg gezond. Het is goed voor je bloeddruk en je cholesterol en het boost je immuunsysteem. Maar OK, je kunt er dus wel een flinke look-adem van hebben … Lees meer

IMG_1374

MIJN BARCELONA is vanaf NU te koop!!!

Na meer dan tien jaar van zomers, schoolvakanties en weekendjes doorbrengen in ons flatje in het centrum van Barcelona, besloot ik vorig jaar om mijn liefde voor de stad te vereeuwigen in boekvorm: “Mijn Barcelona” … Lees meer