Blini met gerookte zalm en Royal Belgian Caviar #advertentie
Nieuws

Proef het zwarte goud: Royal Belgian Caviar #advertentie

Kaviaar staat synoniem voor grote luxe en absolute verfijning. Door de eeuwen heen heeft kaviaar de smaakpapillen van de meest kritische fijnproevers veroverd. De eitjes van steurachtige vissen hebben een reputatie opgebouwd die doet denken aan exclusieve diners en bruisende champagne. Kaviaar heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de oudheid, waar het door aristocraten en koningen als delicatesse werd beschouwd. Kaviaar werd al snel een symbool van weelde en status.

Het oogsten van kaviaar is een erg delicaat proces dat vakmanschap en geduld vereist. De steurachtige vissen moeten volwassen zijn voordat hun eitjes geoogst kunnen worden. Tijdens het oogstseizoen worden de vissen voorzichtig gevangen en geopend om de eitjes te extraheren; die worden vervolgens met zorg gezeefd. De eitjes worden licht gezouten om de smaak te versterken en daarna verpakt in blikjes voor consumptie.

De magie van kaviaar ligt in de unieke smaakervaring, de kleine parels barsten open in de mond en verspreiden een zilte smaak met een lichte nootachtige ondertoon. Het mondgevoel is delicaat en de textuur is kenmerkend voor deze luxueuze lekkernij. Zelf ben ik sinds jaar en dag ambassadeur van Royal Belgian Caviar, en ik heb al vele mooie recepten mogen ontwikkelen met deze delicatesse. Misschien is het nu wel jouw moment om met de feestdagen zo’n heerlijk Belgisch product in huis te halen.

Je kunt Royal Belgian Caviar kopen bij deze verdelers

Kroepoek met een mousse van asperges en Royal Belgian Caviar #advertentie
Recept

Kroepoek met een mousse van asperges en Royal Belgian Caviar #advertentie

Als fiere ambassadeur van Royal Belgian Caviar probeer ik voortdurend nieuwe recepten te bedenken met dit heerlijke topproduct. Royal Belgian Caviar is een pure Belgische delicatesse die met ontzettend veel vakkennis, zorg, liefde, en vooral veel geduld wordt bereikt. In de betere delicatessenwinkels overal in ons land kun je deze topkaviaar kopen … Lees meer

Tartaar van gerookte heilbot en krieltjes met Royal Belgian Caviar #advertentie
Recept

Tartaar van gerookte heilbot en krieltjes met Royal Belgian Caviar #advertentie

Dit is een koninklijk hapje, dat evengoed, in een grotere versie zoals hier, een zalig voorgerecht kan zijn. De combinatie van het gerookte van de heilbot, met de aardappelen die je in zoutkorst bereidt, en daar de zelf opgelegde komkommer bij, samen met de zure room, maakt dit een prachtige Scandinavische aandoende basis waarbij de heerlijke Belgische kaviaar van Royal Belgian Caviar geweldig tot z’n recht komt … Lees meer

KING CRAB MET VERSE KRUIDENKAAS EN ROYAL BELGIAN CAVIAR
Recept

King crab met verse kruidenkaas en royal belgian caviar #advertentie

Royal Belgian Caviar is een pure Belgische delicatesse die met ontzettend veel vakkennis, zorg, liefde, en vooral veel geduld wordt bereikt. In de betere delicatessenwinkels overal in ons land kun je deze topkaviaar kopen. Hier kun je een overzichtje vinden van de winkels waarmee Royal Belgian Caviar samenwerkt:  Dit is één van mijn favoriete manieren om het te serveren … Lees meer

Risotto van de Tsarin met Royal Belgian Caviar
Recept

Risotto van de Tsarin met Royal Belgian Caviar

Ik geef het toe, dit is zonder meer een van de meest luxueuze gerechten op Would Be Chef. Maar als je eens groots wil uitpakken, kun je hiermee zalig scoren. Het was mijn goede vriend Jorge die zeker 15 jaar geleden, op een prachtige avond in London in mooi gezelschap een risotto op tafel toverde met enkel kaviaar … Lees meer

Hartje met Royal Belgian Caviar en grijze garnalen
Recept

Hartje met Royal Belgian Caviar en grijze garnalen

Ik heb speciaal voor Valentijn ooit een voorgerechtje gemaakt met twee van onze nationale trotsen in de hoofdrol: heerlijke grijze garnalen en fantastische Belgische kaviaar van Royal Belgian Caviar. Ik ben al lange tijd fan van beide natuurproducten en ik wou ze absoluut eens samenbrengen in een feestelijk gerecht, en dat is toch echt wel gelukt … Lees meer

"Belgische eitjes" met Royal Belgian Caviar
Recept

“Belgische eitjes” met Royal Belgian Caviar

Wat zijn dit chique hapjes: Belgische eitjes met mini frietjes en Royal Belgian Caviar. Die combinatie is zo ontzettend lekker. Wanneer je de kaviaar een beetje te duur zou vinden, dan zijn haringeitjes een goed alternatief! Laat de feestdagen maar komen. Bereiding Kook je eitjes hard (8 minuten) … Lees meer

Gerelateerde nieuwsberichten

3-palacio-arrriluce-hotel-lujo-bilbao-getxo-fachada.jpg

Weg uit Barcelona. We gaan een droomreisje maken! #advertentie

De zomer is voor ons nu al meer dan tien jaar: genieten in Barcelona. Het is heerlijk om een eigen flat te hebben in deze prachtige stad. Als je eigen kleren in de kast hangen, je glazen staan te blinken om gevuld te worden, en je kunt slapen in je eigen bed, dan voel je je de koning te rijk … Lees meer

Word je van tequila sneller dronken? En waarom?

Ik heb van een van mijn beste vrienden in Barcelona een mooie fles top-tequila gekregen in de vorm van een cactus. Een fles in terracotta die er prachtig uitziet … Lees meer

10 ingrediënten die je nooit in de diepvriezer mag bewaren!

Het is uiteraard een goed idee om veel lekkers in de diepvriezer te bewaren. Ik heb voor noodgevallen altijd allerlei fijne producten klaarzitten waarmee je mooie gerechten maken kunt wanneer er onverwacht vrienden komen binnenvallen … Lees meer

Weet jij wat kardemom is en waar je het voor gebruikt?

Soms zie je in een recept kruiden of specerijen staat die je helemaal niet kent. Kardemom is er misschien eentje van. Het wordt bij ons niet zo vaak gebruikt maar in veel keukens is het een essentieel ingrediënt … Lees meer

De 10 fruitsoorten met het minste calorieën

Dit zijn de 10 fruitsoorten met het minste calorieën

Fruit eten is erg gezond, dus je moet minstens twee stukken fruit eten per dag, hoor je experts al heel je leven zeggen. Dat klopt, want fruit zit vol vezels en vitaminen … Lees meer

Zo gaan slimme obers om met lastige klanten

Ik ken nogal wat mensen die in de horeca erken, en ik hoor van hen wel eens verhalen van lastige klanten. Mensen zijn vandaag veel mondiger dan ooit en kunnen soms echt vervelend doen … Lees meer

Kun je dik worden van tandpasta? En kun je een overdosis nemen?

Ik vond het hilarisch: iemand zei me een tijdje geleden dat je echt wel moet uitkijken met teveel tandenpoetsen als je niet dik wil worden, omdat er in tandpasta best veel calorieën kunnen zitten … Lees meer

Waterkan

Pure verwennerij in de zomer: maak zelf fruitwater

In België was het weer nog niet zo goed de voorbije week. Maar in Barcelona was het heerlijk: lekker veel zon en al bij al aangename temperaturen, heel zomers, maar in tegenstelling tot de voorbije twee jaar voorlopig nog niet bloedheet … Lees meer