Kaviaar staat synoniem voor grote luxe en absolute verfijning. Door de eeuwen heen heeft kaviaar de smaakpapillen van de meest kritische fijnproevers veroverd. De eitjes van steurachtige vissen hebben een reputatie opgebouwd die doet denken aan exclusieve diners en bruisende champagne. Kaviaar heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de oudheid, waar het door aristocraten en koningen als delicatesse werd beschouwd. Kaviaar werd al snel een symbool van weelde en status.
Het oogsten van kaviaar is een erg delicaat proces dat vakmanschap en geduld vereist. De steurachtige vissen moeten volwassen zijn voordat hun eitjes geoogst kunnen worden. Tijdens het oogstseizoen worden de vissen voorzichtig gevangen en geopend om de eitjes te extraheren; die worden vervolgens met zorg gezeefd. De eitjes worden licht gezouten om de smaak te versterken en daarna verpakt in blikjes voor consumptie.
De magie van kaviaar ligt in de unieke smaakervaring, de kleine parels barsten open in de mond en verspreiden een zilte smaak met een lichte nootachtige ondertoon. Het mondgevoel is delicaat en de textuur is kenmerkend voor deze luxueuze lekkernij. Zelf ben ik sinds jaar en dag ambassadeur van Royal Belgian Caviar, en ik heb al vele mooie recepten mogen ontwikkelen met deze delicatesse. Misschien is het nu wel jouw moment om met de feestdagen zo’n heerlijk Belgisch product in huis te halen.
Je kunt Royal Belgian Caviar kopen bij deze verdelers
Als fiere ambassadeur van Royal Belgian Caviar probeer ik voortdurend nieuwe recepten te bedenken met dit heerlijke topproduct. Royal Belgian Caviar is een pure Belgische delicatesse die met ontzettend veel vakkennis, zorg, liefde, en vooral veel geduld wordt bereikt. In de betere delicatessenwinkels overal in ons land kun je deze topkaviaar kopen … Lees meerRecept
Kroepoek met een mousse van asperges en Royal Belgian Caviar #advertentie
Dit is een koninklijk hapje, dat evengoed, in een grotere versie zoals hier, een zalig voorgerecht kan zijn. De combinatie van het gerookte van de heilbot, met de aardappelen die je in zoutkorst bereidt, en daar de zelf opgelegde komkommer bij, samen met de zure room, maakt dit een prachtige Scandinavische aandoende basis waarbij de heerlijke Belgische kaviaar van Royal Belgian Caviar geweldig tot z’n recht komt … Lees meerRecept
Tartaar van gerookte heilbot en krieltjes met Royal Belgian Caviar #advertentie
Royal Belgian Caviar is een pure Belgische delicatesse die met ontzettend veel vakkennis, zorg, liefde, en vooral veel geduld wordt bereikt. In de betere delicatessenwinkels overal in ons land kun je deze topkaviaar kopen. Hier kun je een overzichtje vinden van de winkels waarmee Royal Belgian Caviar samenwerkt:
Dit is één van mijn favoriete manieren om het te serveren … Lees meerRecept
King crab met verse kruidenkaas en royal belgian caviar #advertentie
Ik geef het toe, dit is zonder meer een van de meest luxueuze gerechten op Would Be Chef. Maar als je eens groots wil uitpakken, kun je hiermee zalig scoren.
Het was mijn goede vriend Jorge die zeker 15 jaar geleden, op een prachtige avond in London in mooi gezelschap een risotto op tafel toverde met enkel kaviaar … Lees meerRecept
Risotto van de Tsarin met Royal Belgian Caviar
Ik heb speciaal voor Valentijn ooit een voorgerechtje gemaakt met twee van onze nationale trotsen in de hoofdrol: heerlijke grijze garnalen en fantastische Belgische kaviaar van Royal Belgian Caviar. Ik ben al lange tijd fan van beide natuurproducten en ik wou ze absoluut eens samenbrengen in een feestelijk gerecht, en dat is toch echt wel gelukt … Lees meerRecept
Hartje met Royal Belgian Caviar en grijze garnalen
Wat zijn dit chique hapjes: Belgische eitjes met mini frietjes en Royal Belgian Caviar. Die combinatie is zo ontzettend lekker. Wanneer je de kaviaar een beetje te duur zou vinden, dan zijn haringeitjes een goed alternatief! Laat de feestdagen maar komen.
Bereiding
Kook je eitjes hard (8 minuten) … Lees meerRecept
“Belgische eitjes” met Royal Belgian Caviar
Een goede twee weken geleden, op zondag 29 september, een prachtige zondagvoormiddag, maakte ik een heerlijke boswandeling met meer dan 100 winnaars van een wedstrijd die ik als fiere ambassadeur georganiseerd had samen met nākd … Lees meer
Wat ben ik gelukkig! Mijn nieuwe boek is er: “Veel Geluk Gewenst”. Ik ben er super trots op. Het is een boek dat ik met heel veel liefde geschreven heb … Lees meer
De elBulli Foundation is een non-profitorganisatie opgericht door de wereldberoemde chef-kok Ferran Adrià na de sluiting van zijn legendarische restaurant elBulli in 2011 … Lees meer
Misschien heb je het al gezien op mijn sociale media. Ik ben lichter aan het koken, met veel gezonde ingrediënten, en met veel groenten. Slaatjes, maar ook heerlijke gewokte of gestoomde groenten, of ik rooster ze in mijn oven … Lees meer
Lekker eten willen we toch allemaal? Nu de dagen toch weer flink aan het korten zijn, en we zelfs bijna aan oktober zitten, wil ik jullie op deze maandag weer inspireren met een aantal lekkere gerechten … Lees meer
Een quesadilla is een heerlijk traditioneel Mexicaans gerecht dat bestaat uit een tortilla (meestal gemaakt van maïs of tarwe) die dan wordt gevuld met kaas en soms andere ingrediënten zoals vlees, groenten of bonen … Lees meer
Ik ben veel aan het sporten, probeer gezond te eten, en niet teveel alcohol te drinken. Omdat ik echt wat gezonder wou worden en wat kilo’s verliezen. Ik verkoop zelf wijn, en ik geniet van een lekker glas, maar toch denk ik toch ook goed na tegenwoordig wat ik drink en hoeveel … Lees meer
Vandaag is de dag van de chocolademelk! Ik ken een kleine maar geniale truc om je warme choco nog lekkerder te maken. Een beetje grof zeezout toevoegen is altijd lekker bij chocolade, dat weet iedereen, en zeker als het donkere chocolade is … Lees meer