Heerlijk diner voor Hoogstraten met Roger van Damme #advertentie
Nieuws

De lekkerste recepten met de producten van Coöperatie Hoogstraten #advertentie

Begin dit jaar mocht ik een fijne aankondiging doen. Ik werd de nieuwe groentenambassadeur van Coöperatie Hoogstraten. Ik kende Coöperatie Hoogstraten al lang dankzij mijn goede vriend Roger van Damme, die sinds jaar en dag al de ambassadeur is van de lekkerste aardbeien van bij ons, van Hoogstraten. Het was ook Roger die me in contact bracht met deze sympathieke telers, en toen mij gevraagd werd of ik de ambassadeur van de heerlijke verse groenten wou worden, zag ik dat meteen zitten.

De grote variëteit aan heerlijke tomaten van Coöperatie Hoogstraten, maar ook paprika’s en komkommers, is gekend in binnen- en buitenland. Met deze prachtige producten mocht ik dus het voorbije jaar aan de slag gaan en frisse, smakelijke gerechten ontwikkelen die ik de voorbije maanden met veel plezier aan jullie heb voorgeschoteld.

Dit zijn de winnaars van een diner van Roger van Damme en mezelf dankzij Coöperatie Hoogstraten #advertentie

Op het einde van dit eerste jaar kijk ik met trots terug op dit ambassadeurschap. Daarom zet ik alle gerechten die ik dit jaar gemaakt heb nog eens op een rijtje en je kunt ook nog eens de video bekijken van het absolute hoogtepunt van het voorbije jaar: het etentje samen met Roger bij ons thuis.

Kruidenlasagne met Miss Perfect Délice tomaten van Hoogstraten #advertentie
Recept

Kruidenlasagne met Miss Perfect Délice tomaten van Hoogstraten #advertentie

De zalige smaak van de Miss Perfect tomaten van Hoogstraten wordt hier echt de grote ster in deze zalige open lasagne met verse kaas en heel veel verse tuinkruiden. Een smaakbommetje dat perfect kan dienen als zomers voorgerecht of lichte lunch. Bereiding Snij de Miss Perfect Délice tomaatjes in vier … Lees meer

Sweetest Queen tomaten en Hoogstraten aardbeien, mozzarella en een sorbet van basilicum #advertentie
Recept

Sweetest Queen tomaten en Hoogstraten aardbeien, mozzarella en een sorbet van basilicum #advertentie

De Sweetest Queen is een heerlijk aardbeivormig smaakvol tomaatje en ik combineer het graag met die andere smaakbommen van Hoogstraten: de aardbeien zelf. Met de lekkere mozzarella bolletjes en het frisse sorbet van basilicum is dit een zalige zomerse salade, of een bijzonder mooie ogend hapje dat je in een mooi cocktailglas serveren kunt … Lees meer

Gamba’s met salsa van San Marzano van Hoogstraten #advertentie
Recept

Gamba’s met salsa van San Marzano van Hoogstraten #advertentie

Onlangs mocht ik aankondigen dat ik de nieuwe ambassadeur ben geworden van Hoogstraten. Roger van Damme, mijn goede vriend, is sinds jaar en dag ambassadeur van de heerlijke aardbeien van Hoogstraten, en ik ga voortaan de zalige groenten promoten. Lekker en vers van bij ons, en gezond, wat wil een mens nog meer … Lees meer

Salade van gegrilde paprika’s van Hoogstraten met couscous en gegrilde zeeduivel #advertentie
Recept

Salade van gegrilde paprika’s van Hoogstraten met couscous en gegrilde zeeduivel #advertentie

Gegrilde paprika’s zijn zo onwaarschijnlijk smaakvol dat je er eigenlijk niet al teveel moet mee doen om ze te laten schitteren in een heerlijk gerecht. De paprika’s van Hoogstraten zijn topkwaliteit van bij ons, en samen met de couscous en de gegrilde zeeduivel een prachtig voorbeeld van de zo geprezen en gezonde Mediterrane keuken … Lees meer

Heerlijke salade van Kumato Délice tomaten met tonijn #advertentie
Recept

Heerlijke salade van Kumato Délice tomaten met tonijn #advertentie

Dit recept heb ik eigenlijk stiekem gestolen van zowat elk goede traiteur en  restaurant in Barcelona. De kwaliteit durft eens te verschillen tussen goed en waanzinnig goed. Maar geloof me, in de zomer eet ik deze salade misschien wel drie keer per week in mijn geliefde Barcelona. Voor deze heerlijke salade kun je gewone tonijn uit blik gebruiken, maar als je in de supermarkt of in de speciaalzaak “Bonito del norte” kunt vinden, moet je daar zeker voor gaan, want die is gewoon delicieus … Lees meer

Gerelateerde nieuwsberichten

Klopt de slechte reputatie van zout wel?

Zout, wanneer je het met mate gebruikt, is een heerlijke smaakmaker voor je gerechten. Niks zo lekker als wat zout op je aardappelen, wat peper en zout met wat olijfolie of boter op je broodje en in vele gerechten, zelfs in zoete desserts, is een snuf zout echt de ultieme punch … Lees meer

Opgelet! Dit zou ongeluk brengen in de keuken…

Op een vrijdag de 13de durven mensen wel eens extra last te hebben van bijgeloof. Zo’n dag zou mensen immers ongeluk brengen. Ze lopen daarom niet onder ladders door, en zijn bang voor zwarte katten en zo … Lees meer

Augustus, en iedereen vlucht weg uit Barcelona

Augustus, en iedereen vlucht weg uit Barcelona

Ik ben weer vertrokken uit Barcelona om in België na een deugddoende vakantie weer aan het werk te gaan, lekker radio maken met Anke, elke dag tussen zes en tien op Joe … Lees meer

Bram Laebens

Leve moederdag!

15 augustus is moederdag in Antwerpen, en wij vieren dat ook, ondanks het feit dat mama in Knesselare en wij in Lochristi wonen. Maar ik ben daar principieel in: je kunt je moeder niet genoeg vieren … Lees meer

5 heerlijke pasta’s voor het weekend!

Het is vrijdag. En dat is voor veel mensen frietjes-dag. Maar misschien heb je zin om morgen of overmorgen eens iets echt lekkers te koken, en weet je nog niet zo goed welk recept je deze keer zou maken … Lees meer

Is witte chocolade chocolade? Probeer mijn recepten!

Neen! Witte chocolade wordt net als fondant en melkchocolade ook “chocolade” genoemd, maar eigenlijk klopt dat technisch gezien niet, want witte chocolade heeft een compleet andere samenstelling … Lees meer

12 Slimme tips om groenten en fruit langer te bewaren

Het is niet fijn wanneer je groenten en fruit onrijp zijn, dan zijn ze niet lekker en kun je ze beter niet gebruiken in je gerechten. Maar verspilling is al helemaal erg … Lees meer

Belachelijke gewoonte? Of topidee?

Een “doggy bag” vragen? Belachelijk? Of net een topidee?

Je zal het hier zelden of nooit zien gebeuren op restaurant, en ik denk dat veel mensen zich daar ook op een manier voor schamen, maar in Amerika (en in nog wel een paar landen) is het de allergewoonste zaak ter wereld: de overschot van je eten mee naar huis nemen in een zogenaamde “Doggy Bag” … Lees meer