Afvallen en toch nog lekker eten, dat doe je zo… Mijn tips!

Niet alleen mijn ochtendshow-collega Anke Buckinx probeert een paar kilo’s te verliezen, maar vele volgers van deze foodblog doen dat ook. Eén van de tips die ik altijd geef is: kook elke dag iets lekkers. Dat lijkt contradictorisch, maar dat is het niet. Jezelf uithongeren is geen optie, want dat duurt enkel tot je dat diëten kotsbeu bent, en van de weeromstuit weer meer begint te eten dan voor je dieet.

Maar wat je wel moet doen is anders koken. Anders maar lekker. Toen ikzelf meer dan dertig kilo afgevallen ben heb ik daar een erezaak van gemaakt. Nieuwe recepten en combinaties uitproberen, die een stuk lichter en gezonder zijn dan wat ik daarvoor allemaal klaarmaakte. Ik vond het heerlijk om eens anders te koken, en veel boeiende gerechten zijn zo ontstaan.

Sinds een jaar ben ik ook ambassadeur van WW, het nieuwe Weight Watchers. Zij zagen hoe ik sporten en gezond en toch lekker eten probeer te combineren, en zijn hebben mij gevraagd om elke maand een ander recept voor hen te ontwikkelen. Ik doe dat met ontzettend veel plezier, en ik krijg ook heel veel reacties van mensen die met m’n WW-receptjes aan de slag gaan.

Om jullie een beetje te helpen heb ik al mijn gerechten voor WW even op een rij gezet, doe er je profijt mee. Want op je gewicht letten wil absoluut niet zeggen dat je niet meer lekker eten mag. Wel integendeel. Smakelijk koken, en heel veel succes gewenst!

Wil je zelf ook graag het vernieuwde programma van WW volgen, dan kan dat tegenwoordig met een mooie korting. Bekijk hier alle mogelijkheden: weightwatchers.be