Afvallen en toch nog lekker eten, dat doe je zo... Mijn tips!
Nieuws

Afvallen en toch nog lekker eten, dat doe je zo… Mijn tips!

Niet alleen mijn ochtendshow-collega Anke Buckinx probeert een paar kilo’s te verliezen, maar vele volgers van deze foodblog doen dat ook. Eén van de tips die ik altijd geef is: kook elke dag iets lekkers. Dat lijkt contradictorisch, maar dat is het niet. Jezelf uithongeren is geen optie, want dat duurt enkel tot je dat diëten kotsbeu bent, en van de weeromstuit weer meer begint te eten dan voor je dieet.

Maar wat je wel moet doen is anders koken. Anders maar lekker. Toen ikzelf meer dan dertig kilo afgevallen ben heb ik daar een erezaak van gemaakt. Nieuwe recepten en combinaties uitproberen, die een stuk lichter en gezonder zijn dan wat ik daarvoor allemaal klaarmaakte. Ik vond het heerlijk om eens anders te koken, en veel boeiende gerechten zijn zo ontstaan.

Sinds een jaar ben ik ook ambassadeur van WW, het nieuwe Weight Watchers. Zij zagen hoe ik sporten en gezond en toch lekker eten probeer te combineren, en zijn hebben mij gevraagd om elke maand een ander recept voor hen te ontwikkelen. Ik doe dat met ontzettend veel plezier, en ik krijg ook heel veel reacties van mensen die met m’n WW-receptjes aan de slag gaan.

Om jullie een beetje te helpen heb ik al mijn gerechten voor WW even op een rij gezet, doe er je profijt mee. Want op je gewicht letten wil absoluut niet zeggen dat je niet meer lekker eten mag. Wel integendeel. Smakelijk koken, en heel veel succes gewenst!

Wil je zelf ook graag het vernieuwde programma van WW volgen, dan kan dat tegenwoordig met een mooie korting. Bekijk hier alle mogelijkheden: weightwatchers.be

KABELJAUW MET EEN VINAIGRETTE VAN SJALOT, TOMAAT EN KOMKOMMER, OP EEN BEDJE VAN GESMOLTEN SPINAZIE
Recept

Kabeljauw met een vinaigrette van sjalot, tomaat en komkommer, op een bedje van gesmolten spinazie

Deze kabeljauw met tomaat, sjalot en komkommer op een bedje van spinazie is een licht gerecht boordevol smaak, dat ook snel en makkelijk te bereiden is.  Bereiding Steam de kabeljauw 4 minuten op 80°, of in een stoommandje. Maak een superfijne brunoise van de gepelde tomaat, de sjalot en de komkommer, leng aan met 2 el witte wijnazijn en 1 el olijfolie, kruiden met peper en zout … Lees meer

WITTE ASPERGES MET EEN VINAIGRETTE VAN WITTE WIJNAZIJN, GROENE ASPERGES, BIESLOOK EN GRAANMOSTERD
Recept

Witte asperges met een vinaigrette van witte wijnazijn, groene asperges, bieslook en graanmosterd

De derde maand al van mijn plezierige samenwerking met WW. En ik moet eerlijk zeggen: heel veel mensen bekijken hier de recepten die ik speciaal voor, en samen met de diëtisten van WW, het nieuwe Weight Watchers, heb bedacht. En ik krijg ook ontzettend veel lieve berichten, dankwoordjes en nieuwe ideetjes doorgestuurd … Lees meer

Pikante kippenballetjes met maïs en boontjes in een lichte kokoscurry
Recept

Pikante kippenballetjes met maïs en boontjes in een lichte kokoscurry

Licht, lekker, en een beetje exotisch, deze pikante kippenballetjes met maïs en boontjes in een lichte kokoscurry. Een absolute smaakbom, geïnspireerd op de Aziatische keuken. Hoe pikant je dit gerecht maakt bepaal je uiteraard helemaal zelf. Wil je je kokoscurry nog een extra Oosters kantje geven, laat dan 1 of 2 stengels citroengras meestoven met je sjalotjes … Lees meer

WW: Tartaar van zeebaars met gele tomaten en zeewier
Recept

WW: Tartaar van zeebaars met gele tomaten en zeewier

Ik ben superblij dat ik vandaag mijn nieuwe gerecht voor WW, het nieuwe Weight Watchers, aan jullie voorstellen mag: tartaar van zeebaars met gele tomaten en zeewier. Ik moet eerlijk zijn: varianten op dit gerecht maak ik al een tijdje, en keer op keer is het een schot in de roos. Dit gerecht zit namelijk bomvol smaak en wat calorieën betreft is het erg bescheiden … Lees meer

https://wouldbechef.be/recept/slahartjes-gevuld-met-roze-garnalen-surimi-eiwit-en-een-lichte-mayonaise-met-magere-yoghurt/

https://wouldbechef.be/recept/ww-gepeperde-tonijn-mi-cuit-met-gemarineerde-kerstomaatjes-munt-rode-ui/

WW: Kalfslapje met volkoren penne met courgette en paddenstoelen
Recept

WW: Kalfslapje met volkoren penne met courgette en paddenstoelen

We zijn helemaal onderweg naar de zomer. En ik ben de gelukkigste man van de wereld. Nadat ik te kampen had met twee ongelukkige blessures (een spierscheurtje in mijn kuit en een gebroken grote teen) en tussendoor ook nog eens een longontsteking had, ben ik sinds een kleine maand weer lekker veel aan het sporten, en gezond aan het eten, en de kilootjes smelten … Lees meer

Gratin van kippenballetjes met broccoli en krieltjes
Recept

Gratin van kippenballetjes met broccoli en krieltjes

Hier ben ik dan weer met een lekker recept voor WW, het nieuwe Weight Watchers. Het is intussen een traditie geworden op Would Be Chef dat ik telkens probeer een gezond, niet al te zwaar, en vooral lekker gerecht te bedenken. Deze keer ga ik voor absoluut comfort food, want eten mag ook een gezellig kantje hebben … Lees meer

Lauwe zoetzure salade van prei en mosseltjes, bieslook en opgelegde zilveruitjes
Recept

Lauwe zoetzure salade van prei en mosseltjes, bieslook en opgelegde zilveruitjes

Een Would Be Chef zoekt z’n inspiratie overal. Soms in kookboeken. Soms op sites van andere bloggers. Soms doe je een ideetje op wanneer je gaat eten bij vrienden of familie. Maar eerlijk is eerlijk: heel vaak haal ik mijn inspiratie ook uit restaurantbezoekjes. En dat kunnen bezoekjes aan sterrenrestaurants zijn, maar ook aan plezante eenvoudige brasserietjes … Lees meer

Gerelateerde nieuwsberichten

Oktober starten we met een heerlijk weekmenu

Nieuw weekmenu na de paasvakantie

De paasvakantie is voorbij. Sven en Anke zijn weer elke ochtend op de radio. En we hopen dat de lente nu echt snel doorbreekt. Ik was een weekje of twee in Barcelona waar het prachtig weer was, en ook hier in België waren er wel een paar mooie dagen … Lees meer

Chema

Ik bezorg 3 kopers van “Mijn Barcelona” zelfgemaakte tortilla #advertentie

Tortilla de patatas. Ik had het al vaak gegeten. Kan ook niet anders. In Spanje staat het op de menu van bijna elk tapas restaurant. Het ziet er ook simpel uit om te maken … Lees meer

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Look is niet enkel lekker, maar ook erg gezond. Het is goed voor je bloeddruk en je cholesterol en het boost je immuunsysteem. Maar OK, je kunt er dus wel een flinke look-adem van hebben … Lees meer

IMG_1374

MIJN BARCELONA is vanaf NU te koop!!!

Na meer dan tien jaar van zomers, schoolvakanties en weekendjes doorbrengen in ons flatje in het centrum van Barcelona, besloot ik vorig jaar om mijn liefde voor de stad te vereeuwigen in boekvorm: “Mijn Barcelona” … Lees meer

IMG_1029 4

Slecht en goed nieuws over “Waarom Wandelen”

Het is gebeurd: druk twee van “Waarom Wandelen” is volledig uitverkocht. Precies een jaar geleden is uitgeverij “Silenro Publishers” opgericht en werd de voorverkoop van mijn ultieme wandelgids aangekondigd … Lees meer

Goed nieuws voor wie het boek wil: bestel Waarom Wandelen in tweede druk!

Allerlaatste Waarom Wandelen nu te koop

Het mooie weer is op komst, dat kan niet anders. Ook al moeten we nog even door de maartse buien heen kijken, na regen komt zonneschijn, dat staat vast … Lees meer

Is spinazie opnieuw opwarmen gevaarlijk?

Er wordt wel eens beweerd dat het opnieuw opwarmen van spinazie gevaarlijk is, omdat die dan giftig zou worden. Maar dat is niet echt zo. Het opwarmen van spinazie op zichzelf is niet gevaarlijk, maar er zijn bepaalde voorzorgsmaatregelen die je moet nemen om de voedselveiligheid te waarborgen … Lees meer

Istock photo

Mijn lekkere paasmenu

Mag ik u allen een zalig paasweekend toewensen. Dit weekend komen de klokken samen met de paashaas voor chocolade vreugde zorgen. En in veel families zal er dit weekend niet alleen naar eitjes gezocht worden, maar ook lekkere gegeten worden … Lees meer