Zalige semifreddo
Nieuws

De beste desserts voor de feestdagen

Op kerst mag het allemaal net iets feestelijker toch? Maar misschien zoek je nog wat last minute inspiratie voor een heerlijk dessert. Ik zet speciaal voor jullie een aantal feestelijke toppers op een rij. Smakelijk eten! En maak er mooie vredevolle feestdagen van!

En niet vergeten: als je nog geen kerstcadeau hebt: in Mijn Mama’s Kookboek staan heel veel lekkere recepten, en je zal er je familie en jezelf een groot plezier mee doen. Je kunt het kopen op www.mijnmamaskookboek.be

Trifle met speculoos, gorgonzola, mascarpone en peer
Recept

Trifle met speculoos, gorgonzola, mascarpone en peer

Ik zit zelf niet zo op Tik Tok maar de culinaire hit op dat sociale medium was in 2021 Biscoff, de speculoosjes van Lotus uit België zijn de wereld en ook die van de jongeren, aan een razend tempo aan het veroveren. Ik ben, bijzonder trots op dit Belgische succesverhaal. Biscoff is lekker bij de koffie, maar verwerkt in een dessert is het ook een topper … Lees meer

Dark ’n stormy ananas met kokos en limoensorbet
Recept

Dark ’n stormy ananas met kokos en limoensorbet

Dit is, en ik overdrijf niet, een wonderlijk lekker dessert. Dark ‘n stormy is een super bekende cocktail op basis van gemberbier, rum en limoen. Ik vond het een tof idee om die hippe cocktail eens in een dessert te combineren met vers fruit. Ik heb in de restaurants van Albert Adria in Barcelona geregeld fruitdesserts gegeten die met een cocktail of sterke drank werden gemaakt, en ik wou zelf ook eens iets soortgelijks bedenken … Lees meer

MOUSSE VAN SINAASAPPEL MET GRAND MARNIER, GEROOSTERDE PECAN EN MUNT
Recept

Mousse van sinaasappel met grand marnier, geroosterde pecan en munt

Dit is zo’n heerlijk dessert. Ik haalde de inspiratie een paar jaar geleden uit een oud kookboek waarin het gemaakt werd met citroen, maar ik vind deze variant met sinaasappel net iets lekkerder. Er zit ook een beetje alcohol in, maar als je dit dessert ook voor kinderen maakt kun je die gerust achterwege laten … Lees meer

Panna Cotta met chocolade, Amaretto, koffie en een spiegel van sinaasappel
Recept

Panna Cotta met chocolade, Amaretto, koffie en een spiegel van sinaasappel

Panna cotta is een Italiaans nagerecht, de naam betekent letterlijk gekookte room. Moeilijk te maken is het niet. De basisingrediënten zijn room, melk, suiker en gelatine. Je kan ook Agar Agar, een plantaardig geleermiddel gebruiken We maken het dessert feestelijk en bijzonder door er wat Amaretto en koffie aan toe te voegen en af te werken met een blinkende spiegel van sinaasappel en mooie versieringen … Lees meer

De chocolade mousse van mijn mama Anny
Recept

De chocolade mousse van mijn mama Anny

Ja jongens, kerst dat wou bij ons thuis altijd zeggen: zeer veel lekker eten. En zo’n heerlijke maaltijd werd altijd afgesloten met de chocolademousse van mijn mama Anny. Die is namelijk zo ontzettend lekker. Ik weet dat er veel andere, even goede recepten bestaan voor chocolademousse, maar die van mijn mama is gewoon “the original” en ik ben dan ook zeer blij dat mama haar recept delen wil met ons … Lees meer

AI0A6019
Recept

Bladerdeeg gebakje met Comté, vijgen en speculoos #advertentie

Dit dessert is en blijft een topper in onze keuken. Ik ben fiere ambassadeur en sinds jaar en dag een groot liefhebber van Comté en dit bladerdeeg gebakje met deze lekkere kaas, uienconfituur, speculoos en verse vijgen is echt een mooie combinatie tussen zoet en hartig. Bereiding Snij uit het bladerdeeg taartjes met een metalen ring of een omgekeerd wijnglas … Lees meer

Zalige semifreddo
Recept

Zalige semifreddo

Een heerlijke ijstaart is natuurlijk altijd scoren als dessert. Jong en oud zijn er gek op. Deze “semifreddo” kun je zelf klaarmaken zonder al te veel moeite, en zonder ijsmachine. Maar het resultaat is wel spectaculair. Gewoon de dag op voorhand klaarmaken, wat lekker makkelijk is en je scoort een prachtig en erg lekker dessert op elke feesttafel … Lees meer

Gerelateerde nieuwsberichten

COVER

Mijn nieuwe boek is er: “Veel Geluk Gewenst”

Wat ben ik gelukkig! Mijn nieuwe boek is er: “Veel Geluk Gewenst”. Ik ben er super trots op. Het is een boek dat ik met heel veel liefde geschreven heb … Lees meer

El Bulli 1846 Foundation Cala Montjoi Spanje Would Be Chef Sven Ornelis14

Het mooiste culinaire museum ooit: de El Bulli 1846 Foundation

De elBulli Foundation is een non-profitorganisatie opgericht door de wereldberoemde chef-kok Ferran Adrià na de sluiting van zijn legendarische restaurant elBulli in 2011 … Lees meer

Ideaal extraatje in je gerechten: pompoenzaden

Misschien heb je het al gezien op mijn sociale media. Ik ben lichter aan het koken, met veel gezonde ingrediënten, en met veel groenten. Slaatjes, maar ook heerlijke gewokte of gestoomde groenten, of ik rooster ze in mijn oven … Lees meer

WBC-152123

Verras je huisgenoten met mijn weekmenu

Lekker eten willen we toch allemaal? Nu de dagen toch weer flink aan het korten zijn, en we zelfs bijna aan oktober zitten, wil ik jullie op deze maandag weer inspireren met een aantal lekkere gerechten … Lees meer

Wat is een quesadilla en hoe maak je het zelf?

Een quesadilla is een heerlijk traditioneel Mexicaans gerecht dat bestaat uit een tortilla (meestal gemaakt van maïs of tarwe) die dan wordt gevuld met kaas en soms andere ingrediënten zoals vlees, groenten of bonen … Lees meer

Hoeveel calorieën bevat een glas bier? En is dat meer of minder dan wijn?

Ik ben veel aan het sporten, probeer gezond te eten, en niet teveel alcohol te drinken. Omdat ik echt wat gezonder wou worden en wat kilo’s verliezen. Ik verkoop zelf wijn, en ik geniet van een lekker glas, maar toch denk ik toch ook goed na tegenwoordig wat ik drink en hoeveel … Lees meer

Geniale tip om je warme choco nog lekkerder te maken

Geniale tip om je warme choco nog lekkerder te maken

Vandaag is de dag van de chocolademelk!  Ik ken een kleine maar geniale truc om je warme choco nog lekkerder te maken. Een beetje grof zeezout toevoegen is altijd lekker bij chocolade, dat weet iedereen, en zeker als het donkere chocolade is … Lees meer

Vier jij wereld hoagie day?

Dit is een soort van kwisvraagje. Wel eentje waarmee je jammer genoeg niks winnen kunt. Behalve mijn grootste respect. Want ik moet bekennen: ik moest zelf ook even opzoeken wat een hoagie precies was toen ik in de culinaire kalender zag dat vandaag ‘World Hoagie” dag was … Lees meer