Gezond, lekker en handig in zoveel recepten: surimi van Vici #collab

Vandaag 8 juni, is “wereld oceanen dag”. Het ideale moment om iets lekkers uit de zee te proeven. Wat schaaldieren, mosselen of lekkere vis. En één van de topproducten uit de zee waar ik graag mee aan de slag ga is surimi. Je kent ze wel, die witroze staafjes die onterecht worden voorgesteld als nep-krab. Dat is een compleet fout idee, want surimi is eigenlijk een visfilet-product.

Met surimi kun je makkelijk aan de slag. Het is hoog in proteïnes, laag in calorieën (wat toch aangenaam is als je een klein beetje op de lijn let) en het bevat ook weinig verzadigde vetten, wat dan weer goed is als je met je gezondheid bezig bent. En het is op de koop toe nog eens lekker ook.

Je kunt surimi staafjes snoepen als gezonde hartige snack voor tussendoor. Maar je kunt er zeker ook mee aan de slag in veel lekkere gerechten. Surimi is ideaal in een koude (of warme) pasta, je kunt er lekkere gestoomde visballetjes mee maken, door er allerlei frisse kruiden in te mengen. Surimi is lekker als broodbeleg of in een zomers slaatje, in soepen ook, en je kunt het makkelijk gebruiken om zelf lekkere sushi mee te maken. Net omdat het zo handig en lekker om mee te koken is, blijft het een product waar jong en oud van houden.

Ik heb speciaal voor “wereld oceanen dag” enkele van mijn lekkere recepten met heerlijke Vici Surimi op een rij gezet. Voor de recepten waar witte vis en surimi samen worden gebruikt, kun je de witte vis ook gewoon helemaal weglaten en volledig vervangen door surimi, het effect zal hetzelfde zijn, en zeker zo lekker.

Geniet ervan! Het zijn stuk voor stuk lichte, gezonde, maar vooral lekkere gerechten. En wedden dat iedereen ze lekker vindt? Vici Surimi is verkrijgbaar bij o.a. Colruyt, de hypermarkten van Carrefour en Spar.