Gezond, lekker en handig in zoveel recepten: surimi van Vici #collab
Nieuws

Gezond, lekker en handig in zoveel recepten: surimi van Vici #collab

Vandaag 8 juni, is “wereld oceanen dag”. Het ideale moment om iets lekkers uit de zee te proeven. Wat schaaldieren, mosselen of lekkere vis. En één van de topproducten uit de zee waar ik graag mee aan de slag ga is surimi. Je kent ze wel, die witroze staafjes die onterecht worden voorgesteld als nep-krab. Dat is een compleet fout idee, want surimi is eigenlijk een visfilet-product.

Met surimi kun je makkelijk aan de slag. Het is hoog in proteïnes, laag in calorieën (wat toch aangenaam is als je een klein beetje op de lijn let) en het bevat ook weinig verzadigde vetten, wat dan weer goed is als je met je gezondheid bezig bent. En het is op de koop toe nog eens lekker ook.

Gezond, lekker en handig in zoveel recepten: surimi van Vici #collab
Gezond, lekker en handig in zoveel recepten: surimi van Vici #collab

Je kunt surimi staafjes snoepen als gezonde hartige snack voor tussendoor. Maar je kunt er zeker ook mee aan de slag in veel lekkere gerechten. Surimi is ideaal in een koude (of warme) pasta, je kunt er lekkere gestoomde visballetjes mee maken, door er allerlei frisse kruiden in te mengen. Surimi is lekker als broodbeleg of in een zomers slaatje, in soepen ook, en je kunt het makkelijk gebruiken om zelf lekkere sushi mee te maken. Net omdat het zo handig en lekker om mee te koken is, blijft het een product waar jong en oud van houden.

Ik heb speciaal voor “wereld oceanen dag” enkele van mijn lekkere recepten met heerlijke Vici Surimi op een rij gezet. Voor de recepten waar witte vis en surimi samen worden gebruikt, kun je de witte vis ook gewoon helemaal weglaten en volledig vervangen door surimi, het effect zal hetzelfde zijn, en zeker zo lekker.

Gezond, lekker en handig in zoveel recepten: surimi van Vici #collab
Gezond, lekker en handig in zoveel recepten: surimi van Vici #collab

Geniet ervan! Het zijn stuk voor stuk lichte, gezonde, maar vooral lekkere gerechten. En wedden dat iedereen ze lekker vindt? Vici Surimi is verkrijgbaar bij o.a. Colruyt, de hypermarkten van Carrefour en Spar.

https://wouldbechef.be/recept/slahartjes-gevuld-met-roze-garnalen-surimi-eiwit-en-een-lichte-mayonaise-met-magere-yoghurt/

PUMPERNIKKEL BROOD MET SURIMISALADE
Recept

Pumpernikkel brood met surimisalade

Zullen we al rustig even richting feestdagen beginnen denken? Ik ga de komende weken veel lekkere recepten met jullie delen. Maar dit is alvast een lekker hapje dat zelfs geschikt is als lichte lunch. Duur is het helemaal niet, maar wel feestelijk! Het traditionele volkorenbrood uit Westfalen-Lippe (pompernikkel) zonder korst, kun je maanden bewaren, en heb ik dus bijna altijd in huis … Lees meer

Nacho's met surimi, cheddar en een pittige salsa
Recept

Nacho’s met surimi, cheddar en een pittige salsa

Nacho’s zijn altijd plezierig. Je kunt er dipjes bij serveren, en gesmolten kaas. Het is de perfecte hap voor bij de film, al dan niet in de cinema. Maar je kunt er ook heuse gerechten mee maken. Vaak denken mensen enkel aan kaas bij nacho’s, soms ook aan vlees, maar je kunt en mag uiteraard creatiever aan de slag … Lees meer

Bisque met visballetjes
Recept

Bisque met visballetjes

Een heerlijke soep met een leuke twist voor elk feestmenu is dit. Een echte klassieker die onze grootmoeders en moeders graag klaarmaakten: “tomatensoep met ballekes”. Ik heb er voor de feestelijke momenten eens een chique variant op gemaakt, namelijk een makkelijke kreeftenbisque met visballetjes. Ik gebruik er geen volledige kreeft voor (wat natuurlijk wel kan, maar in dit geval eigenlijk niet hoeft) maar kreeftenfond … Lees meer

Italiaanse visburger met tarama
Recept

Italiaanse visburger met tarama

Hamburgers zijn heerlijk, hamburgers zijn top, hamburgers zijn heerlijk comfortfood. Laat daar vooral geen twijfel over bestaan, bijna iedereen houdt van een lekkere burger. Maar een goede visburger is wel eens een welgekomen en natuurlijke gezondere afwisseling. Dit is al jaren een klassieker in mijn keuken … Lees meer

OOSTERSE VISBALLETJES
Recept

Oosterse visballetjes

Ik heb onlangs deze Oosterse visballetjes nog eens gemaakt. Iedereen houdt er van, zelfs de kinderen. Ze zijn lekker voor een doordeweekse dag maar je kunt ze ook op een feestelijk diner serveren! En ze geven zo’n lekker exotisch tintje aan je etentje. Deze balletjes kun je als hapje serveren, maar evengoed als een voorgerechtje … Lees meer

Brochette van asperge en visballetjes op de BBQ
Recept

Brochette van asperge en visballetjes op de BBQ

Het is zo ver. Het wordt een supermooi weekend. En mooie temperaturen zijn natuurlijk een goede reden om de BBQ weer tevoorschijn te halen. En als je het leuk vindt om eens erg creatief aan de slag te gaan met de barbecue dan is dit echt een superidee. Een brochette van asperge met visballetjes. Het ziet er echt zeer origineel uit, maar het is ook makkelijk: en vooral, het is ook nog eens erg lekker … Lees meer

INDISCH COMFORT-FOOD IN 1, 2, 3!
Recept

Indisch comfort-food in 1, 2, 3!

Toen we na een weekje New York aankwamen in Barcelona (waar we twee maanden niet geweest waren wegens drukke DJ-weekends in Vlaanderen) was het al behoorlijk laat, en toch hadden we door een culinaire jetlag nog wel wat honger. In Barcelona zijn de restaurants laat open, maar we hadden de voorbije week echt wel genoeg restaurants gezien in New York (en de centjes zijn ook bijna op) en we wilden gewoon op ons terrasje een bordje comfort-food scoren, met de kaarsjes aan en een lekker jazzmuziekje op … Lees meer

Gerelateerde nieuwsberichten

Deel1_Nakd_Lotus-33

Wat een zalige wandeltocht met nākd. #advertentie

Een goede twee weken geleden, op zondag 29 september, een prachtige zondagvoormiddag, maakte ik een heerlijke boswandeling met meer dan 100 winnaars van een wedstrijd die ik als fiere ambassadeur georganiseerd had samen met nākd … Lees meer

COVER

Mijn nieuwe boek is er: “Veel Geluk Gewenst”

Wat ben ik gelukkig! Mijn nieuwe boek is er: “Veel Geluk Gewenst”. Ik ben er super trots op. Het is een boek dat ik met heel veel liefde geschreven heb … Lees meer

El Bulli 1846 Foundation Cala Montjoi Spanje Would Be Chef Sven Ornelis14

Het mooiste culinaire museum ooit: de El Bulli 1846 Foundation

De elBulli Foundation is een non-profitorganisatie opgericht door de wereldberoemde chef-kok Ferran Adrià na de sluiting van zijn legendarische restaurant elBulli in 2011 … Lees meer

Ideaal extraatje in je gerechten: pompoenzaden

Misschien heb je het al gezien op mijn sociale media. Ik ben lichter aan het koken, met veel gezonde ingrediënten, en met veel groenten. Slaatjes, maar ook heerlijke gewokte of gestoomde groenten, of ik rooster ze in mijn oven … Lees meer

WBC-152123

Verras je huisgenoten met mijn weekmenu

Lekker eten willen we toch allemaal? Nu de dagen toch weer flink aan het korten zijn, en we zelfs bijna aan oktober zitten, wil ik jullie op deze maandag weer inspireren met een aantal lekkere gerechten … Lees meer

Wat is een quesadilla en hoe maak je het zelf?

Een quesadilla is een heerlijk traditioneel Mexicaans gerecht dat bestaat uit een tortilla (meestal gemaakt van maïs of tarwe) die dan wordt gevuld met kaas en soms andere ingrediënten zoals vlees, groenten of bonen … Lees meer

Hoeveel calorieën bevat een glas bier? En is dat meer of minder dan wijn?

Ik ben veel aan het sporten, probeer gezond te eten, en niet teveel alcohol te drinken. Omdat ik echt wat gezonder wou worden en wat kilo’s verliezen. Ik verkoop zelf wijn, en ik geniet van een lekker glas, maar toch denk ik toch ook goed na tegenwoordig wat ik drink en hoeveel … Lees meer

Geniale tip om je warme choco nog lekkerder te maken

Geniale tip om je warme choco nog lekkerder te maken

Vandaag is de dag van de chocolademelk!  Ik ken een kleine maar geniale truc om je warme choco nog lekkerder te maken. Een beetje grof zeezout toevoegen is altijd lekker bij chocolade, dat weet iedereen, en zeker als het donkere chocolade is … Lees meer