Het enige ingrediënt dat je libido aanwakkert!

Hele poëtische en semiwetenschappelijke lofredes zijn er in de oudheid geschreven over knoflook als afrodisiacum. Het zou minnaars aanzetten tot een veel passioneler liefdesspel. Vreemd natuurlijk, want één ding kun je niet ontkennen: look is gezond, en lekker, maar je gaat er wel behoorlijk van ruiken uit je mond. En is dat nu zo lust bevorderend? Vrijen met een naar look geurende partner? Ja, als je allebei look hebt gegeten valt het wel mee, maar als enkel je partner voor die escargots in looksaus is gegaan dan kan het ook wel afstotend werken, denk ik dan. Is dat van look als afrodisiacum dan een fabeltje?

Neen, zo blijkt. Want van de meeste zogenaamde afrodisiaca is werkelijk geen enkel bewijs dat ze de geslachtsdrift bevorderen, maar van look wel. Van look en van ginseng is uit verschillende proeven namelijk gebleken dat ze de hormoonspiegel (en daardoor ook de zogenaamde “goesting”) wel degelijk verhogen. Knoflook is ook een natuurlijke bloedverdunner en bevat veel allicin, een middel dat ervoor zorgt dat bloed sneller naar je geslachtsorganen zou gaan. Dus ja: look verhoogt wel degelijk je libido.

Daarom, enkele plezierige gerechtjes met look. Kun je je partner een van de komende dagen eens culinair naar een verrassend hoogtepunt brengen.