Het enige ingrediënt dat je libido aanwakkert!
Nieuws

Het enige ingrediënt dat je libido aanwakkert!

Hele poëtische en semiwetenschappelijke lofredes zijn er in de oudheid geschreven over knoflook als afrodisiacum. Het zou minnaars aanzetten tot een veel passioneler liefdesspel. Vreemd natuurlijk, want één ding kun je niet ontkennen: look is gezond, en lekker, maar je gaat er wel behoorlijk van ruiken uit je mond. En is dat nu zo lust bevorderend? Vrijen met een naar look geurende partner? Ja, als je allebei look hebt gegeten valt het wel mee, maar als enkel je partner voor die escargots in looksaus is gegaan dan kan het ook wel afstotend werken, denk ik dan. Is dat van look als afrodisiacum dan een fabeltje?

Neen, zo blijkt. Want van de meeste zogenaamde afrodisiaca is werkelijk geen enkel bewijs dat ze de geslachtsdrift bevorderen, maar van look wel. Van look en van ginseng is uit verschillende proeven namelijk gebleken dat ze de hormoonspiegel (en daardoor ook de zogenaamde “goesting”) wel degelijk verhogen. Knoflook is ook een natuurlijke bloedverdunner en bevat veel allicin, een middel dat ervoor zorgt dat bloed sneller naar je geslachtsorganen zou gaan. Dus ja: look verhoogt wel degelijk je libido.

Daarom, enkele plezierige gerechtjes met look. Kun je je partner een van de komende dagen eens culinair naar een verrassend hoogtepunt brengen.

MIJN PITTIGE PASTA VONGOLE
Recept

Mijn pittige pasta vongole

Italianen zijn heel kritisch als het over hun pasta’s gaat. Elk dorp, elke mama zelfs, heeft zo haar eigen recept voor verse pasta, maar zeker voor de pastasaus. In het Zuiden zullen ze bijvoorbeeld wel tomaatjes bij de Pasta al Vongole doen, wat in het Noorden echt nooit gebeuren zal. Uitgeweken Italianen durven aan hun pasta al vongole zelfs een goede scheut room toevoegen, maar dat vind ik zelf doodzonde … Lees meer

KONIJN MET GRAANMOSTERD EN HONING
Recept

Konijn met graanmosterd en honing

Konijn is erg lekker en mager, gezond vlees. En voor mij hoeft konijn niet per se pruimen in de buurt te hebben om te scoren. Met bier gestoofd is konijn uiteraard een heerlijke klassieker, maar dit gerechtje is een voorbeeld van hoe je konijn ook eens anders kunt serveren. De filets van konijnen zijn heel makkelijk te bereiden, en het korstje van Zweedse broodjes, de graanmosterd, honing en look waarmee ik het dan bedek maakt het echt lekker … Lees meer

ZALIG OP DE BBQ: GEMARINEERDE GAMBA'S
Recept

Zalig op de bbq: gemarineerde gamba’s

Gamba’s op de barbecue zijn altijd een feest. Met een simpele zelfgemaakte marinade geef je ze meteen dat beetje extra pit. En veel werk hoeft dat echt niet te zijn. Maar het geeft wel iets extra feestelijk. Ik ken een winkel waar mooie kwaliteit gamba’s diepgevroren, halfgepeld te koop zijn. De kop hangt er nog aan, en het puntje van de staart, de rest van de schaal is verwijderd, maar je kunt dat uiteraard ook zelf doen … Lees meer

GEMARINEERD LAMSVLEES OP DE BBQ
Recept

Gemarineerd lamsvlees op de bbq

Sinds vorig jaar hebben we een fantastische barbecue op ons terras staan, een Weber Genesis II LX E440. Een prachtmachine, dat er mij, vooral dankzij de iGrill3, toe in staat stelt om elk stukje vlees perfect te grillen. Die iGrill is namelijk een super gemakkelijke app op mijn smartphone die verbonden is met een sonde (je kunt er in totaal vier tegelijkertijd gebruiken) die je in je vlees stopt … Lees meer

SCHEERMESJES MET SINAASAPPEL
Recept

Scheermesjes met sinaasappel

Eén van de lekkerste tapas die ik ooit at bij Bodega 1900 de jammer genoeg intussen gesloten pretentieloze tapasbar van Albert Adria in Barcelona, waren scheermesjes met een sausje van sinaasappels. Het gaf mij de inspiratie voor dit gerecht. Je kunt scheermesjes vers bij de visboer bestellen, maar ik gebruik altijd de beste die ik kan vinden in blik … Lees meer

HAMBURGER MET LAM EN BLAUWE KAAS
Recept

Hamburger met lam en blauwe kaas

Vrijdag: frituurdag? Voor velen wel! Want de ene keer gaat een mens voor een Michelin-ster, en een andere keer gaan we gezellig naar de frituur. Maar ik weet wel zeker: een goede hamburger is nooit verkeerd. Ik heb best wel wat receptjes voor lekkere hamburgers, maar deze maak ik al sinds jaar en dag, en is echt een aanrader … Lees meer

Gehaktbroodje met Lekkere Wortelstoemp
Recept

Gehaktbroodje met Lekkere Wortelstoemp

In de herfst en in de winter is het altijd scoren met een gezellig gehaktbroodje. Iedereen heeft zo wel zijn eigen recept, maar ik vind het persoonlijk heel leuk om eens kleine gehaktbroodjes te maken, in porties per persoon, met zo’n beetje andere kruiden dan normaal. En de stoemp vind ik zelf het lekkerste als die nog heel grof is en als er nog lekker wat brokjes groenten en verse groene kruiden inzitten … Lees meer

Gerelateerde nieuwsberichten

iction

Ik heb nooit gerookt. Behalve … lang geleden …

Op 31 is het world no tobacco day. Ik ben een mens die niet van verbieden houdt, dus iedereen rookt zoveel hij of zij wil. Ik heb zelf nooit echt gerookt … Lees meer

Druiven in de keuken: meer dan een snack

Druiven eet je meestal gewoon zo, als frisse snack. Met of zonder pitjes, rood of groen, koel uit de koelkast – altijd lekker. Maar wist je dat druiven ook prachtig kunnen schitteren in gerechten … Lees meer

on street food in Thailand

Al eens geprobeerd: krokodil op je bord?

Twintig jaar geleden vond je het gewoon in de supermarkt: krokodillenvlees, naast struisvogel en kangoeroe in het vriesvak of vacuüm verpakt in de versafdeling … Lees meer

AI0A2732

Brotherday – voor mijn broer Arn

Vandaag is het Brotherday, en dus zet ik met plezier mijn lieve broer Arn eens in de bloemetjes. Net als ik is hij een levensgenieter pur sang. Hij schrijft dan wel geen kookboeken (dat laat hij aan mij over), maar koken kan hij ook wel als de beste – samen met zijn lieve vrouw Nathalie … Lees meer

Wandelen: mijn dagelijkse yoga

Op Wereld Yoga Dag wil ik graag iets bekennen: ik ben niet zo goed in yoga. Op een matje liggen, diep ademhalen en in stilte naar de wolken staren – het klinkt mooi, maar het is gewoon mijn ding niet … Lees meer

De lekkerste recepten? Die van mijn mama Anny

Op deze bijzondere dag, 11 mei, moederdag, denk ik met veel liefde en warmte aan mijn zalige mama Anny. Ze is eind zeventig, ik ben 51, en geen dag gaat voorbij zonder dat we even bellen … Lees meer

Waar komen donuts precies vandaan?

Waar komen donuts precies vandaan?

Ik zal maar meteen met de deur in huis vallen: er zijn verschillende theorieën over waar donuts precies vandaan komen, en verschillende culturen eisen de oorsprong een beetje op … Lees meer

Hier eet je volgens mij de allerbeste Crêpe Suzette

Crêpe Suzette is misschien wel de chicste pannenkoek die je ooit zult eten. Deze heerlijke Franse klassieker bestaat uit flinterdunne crêpes in een warme saus van boter, suiker, sinaasappelsap en sinaasappellikeur (vaak Grand Marnier of Cointreau) … Lees meer