Eindelijk!!! Na een superslechte lente is het dan toch zo ver. Gedaan met het vervelende weer van de voorbije maanden. Waar we in de eerste lockdown van 2020 alle geluk aan onze zijde leken te hebben met prachtig zonnig weer en schitterende temperaturen, is het nu net het omgekeerde geweest. Een lage drukgebied heeft het ons de voorbije weken knap lastig gemaakt. Balen!
Maar er is dus eindelijk goed nieuws. De temperaturen klimmen gestaag. De regen verdwijnt ook. En… de zon gaat schijnen. Ik zag het gisteren al bij de slager en in de supermarkt: de koeltogen lagen weer vol met worstjes, brochettes en gemarineerde ribbekes en kippendijtjes. Kortom: we gaan met z’n allen weer vollebak aan de barbecue de komende dagen. Ik ook trouwens.
En daarom deel ik nog graag eens deze heerlijke recepten met jullie. Geniet met volle teugen van de lente de komende week. Jullie hebben het ontzettend hard verdiend. En ik ook 😉
In de zomer gebruik ik mijn gasbarbecue bijna elke dag. Als het niet regent dan gaan de ramen en deuren hier open en soms grill ik dan een lekker stukje vlees of ik maak een papillot van vis. Maar evengoed gebruik ik de barbecue als een soort van snelle oven. Is immers warm in een wip. En het is gewoon heerlijk om buiten te kunnen koken … Lees meerRecept
Kip en asperges in een saus van boter en witte wijn
Het zijn alweer een hele tijd prachtige zomerse dagen, met heerlijke hete temperaturen, en dan gaat de BBQ bij mij elke dag aan. Of ik nu in België ben of in Barcelona (waar we een kleine elektrische barbecue hebben op ons smalle maar heerlijke terrasje) ik hou er van om vlees en vis en lekkere groentjes te grillen op de barbecue, omdat je dat lekker buiten kunt doen, en je je keuken niet eens vuil hoeft te maken … Lees meerRecept
Lekker zomers: vispapillot op de bbq
Prachtig weer vandaag, dus veel mensen willen graag barbecuen straks. Groot gelijk. Probeer als hapje op de BBQ eens dit heerlijke verrassingsbrood. Met een lekker brood van bij de bakker of uit de supermarkt, en wat doodgewone ingrediënten, kun je makkelijk scoren!
Eigenlijk is het heel simpel: je koopt een heel groot niet al te hard gebakken vers brood (of een afbakbrood) … Lees meerRecept
Zalig op de bbq: verrassings-brood
Barbecue is altijd een goed idee bij mooie temperaturen. Natuurlijk is het zalig om worstjes en kip en saté’s op het vuur te gooien, maar soms mag het toch eens dat tikje anders?
Maak bijvoorbeeld eens deze Thaise papillot met zeebaars, krieltjes en allerlei lekkere knapperige groentjes. Lekker pittig met een kokostoets … Lees meerRecept
Op de BBQ: Thaise zeebaars in een papillot
Sinds vorig jaar hebben we een fantastische barbecue op ons terras staan, een Weber Genesis II LX E440. Een prachtmachine, dat er mij, vooral dankzij de iGrill3, toe in staat stelt om elk stukje vlees perfect te grillen. Die iGrill is namelijk een super gemakkelijke app op mijn smartphone die verbonden is met een sonde (je kunt er in totaal vier tegelijkertijd gebruiken) die je in je vlees stopt … Lees meerRecept
Gemarineerd lamsvlees op de bbq
Superhappy, want ik heb een nieuwe barbecue in Barcelona. We hebben eigenlijk een piepklein terrasje, dus in principe niet de ruimte om een echte grote barbecue te zetten. En op de koop toe is het terrasje overdekt, en mogen er geen echte barbecues met kolen of gas geplaatst worden. Maar nu is er de Pulse, een elektrische barbecue van Weber, ideaal voor terrassen in de stad … Lees meerRecept
Heerlijk op de barbecue: langoesten met hazelnoot
Ik mocht enkele weken geleden met Appie On Tour voor het eerst koken op locatie in de winkel van Albert Heijn in de Karel Oomsstraat in Antwerpen. Ik maakte toen gemarineerde zalm met courgetti, een lekker recept dat je zeker eens moet uitproberen, ik kreeg er al veel fijne reacties op.
Ook vandaag mag ik weer een gerecht met jullie delen, een smakelijke vegetarische burger die ik onlangs op de barbecue heb bereid aan de Albert Heijn van Sint-Niklaas … Lees meerRecept
Appie On Tour: Vegetarische Burger
Het mooie weer is op komst, dat kan niet anders. Ook al moeten we nog even door de maartse buien heen kijken, na regen komt zonneschijn, dat staat vast … Lees meer
Er wordt wel eens beweerd dat het opnieuw opwarmen van spinazie gevaarlijk is, omdat die dan giftig zou worden. Maar dat is niet echt zo. Het opwarmen van spinazie op zichzelf is niet gevaarlijk, maar er zijn bepaalde voorzorgsmaatregelen die je moet nemen om de voedselveiligheid te waarborgen … Lees meer
Mag ik u allen een zalig paasweekend toewensen. Dit weekend komen de klokken samen met de paashaas voor chocolade vreugde zorgen. En in veel families zal er dit weekend niet alleen naar eitjes gezocht worden, maar ook lekkere gegeten worden … Lees meer
Vorig jaar al heb ik jullie laten weten dat ik er eindelijk zou aan beginnen, aan mijn Barcelona boek. Sinds we er tien jaar geleden een flatje hebben gekocht zijn we grote fans geworden van de prachtige stad aan de Middellandse zee, de hoofdstad van Catalonië … Lees meer
Ik ben sinds jaar en dag fiere ambassadeur van nākd. Voor iemand als ik, die vaak onderweg is, wisselende uren heeft met vroege ochtendshows en late DJ-sets en veel gewandel tussendoor zijn de raw bars van nākd … Lees meer
Een eitje bij het ontbijt is altijd lekker. Maar wat zijn de precieze kooktijden? Weet jij het uit je blote hoofd? Een kleine reminder… Zachtgekookt ei: Ongeveer 4-5 minuten … Lees meer
Het is makkelijk en lekker. Het is feestelijk in het weekend. En het is een easy manier om oud brood toch weer lekker te krijgen: de broodrooster helpt je om van elke ontbijt iets lekkers te maken … Lees meer
28 februari is chocolade soufflé dag. Het maken van een perfecte chocolade soufflé kan een grote uitdaging zijn, maar als je het goed doet is het zo ontzettend lekker … Lees meer