Eindelijk!!! Na een superslechte lente is het dan toch zo ver. Gedaan met het vervelende weer van de voorbije maanden. Waar we in de eerste lockdown van 2020 alle geluk aan onze zijde leken te hebben met prachtig zonnig weer en schitterende temperaturen, is het nu net het omgekeerde geweest. Een lage drukgebied heeft het ons de voorbije weken knap lastig gemaakt. Balen!
Maar er is dus eindelijk goed nieuws. De temperaturen klimmen gestaag. De regen verdwijnt ook. En… de zon gaat schijnen. Ik zag het gisteren al bij de slager en in de supermarkt: de koeltogen lagen weer vol met worstjes, brochettes en gemarineerde ribbekes en kippendijtjes. Kortom: we gaan met z’n allen weer vollebak aan de barbecue de komende dagen. Ik ook trouwens.
En daarom deel ik nog graag eens deze heerlijke recepten met jullie. Geniet met volle teugen van de lente de komende week. Jullie hebben het ontzettend hard verdiend. En ik ook 😉
In de zomer gebruik ik mijn gasbarbecue bijna elke dag. Als het niet regent dan gaan de ramen en deuren hier open en soms grill ik dan een lekker stukje vlees of ik maak een papillot van vis. Maar evengoed gebruik ik de barbecue als een soort van snelle oven. Is immers warm in een wip. En het is gewoon heerlijk om buiten te kunnen koken … Lees meerRecept
Kip en asperges in een saus van boter en witte wijn
Het zijn alweer een hele tijd prachtige zomerse dagen, met heerlijke hete temperaturen, en dan gaat de BBQ bij mij elke dag aan. Of ik nu in België ben of in Barcelona (waar we een kleine elektrische barbecue hebben op ons smalle maar heerlijke terrasje) ik hou er van om vlees en vis en lekkere groentjes te grillen op de barbecue, omdat je dat lekker buiten kunt doen, en je je keuken niet eens vuil hoeft te maken … Lees meerRecept
Lekker zomers: vispapillot op de bbq
Prachtig weer vandaag, dus veel mensen willen graag barbecuen straks. Groot gelijk. Probeer als hapje op de BBQ eens dit heerlijke verrassingsbrood. Met een lekker brood van bij de bakker of uit de supermarkt, en wat doodgewone ingrediënten, kun je makkelijk scoren!
Eigenlijk is het heel simpel: je koopt een heel groot niet al te hard gebakken vers brood (of een afbakbrood) … Lees meerRecept
Zalig op de bbq: verrassings-brood
Barbecue is altijd een goed idee bij mooie temperaturen. Natuurlijk is het zalig om worstjes en kip en saté’s op het vuur te gooien, maar soms mag het toch eens dat tikje anders?
Maak bijvoorbeeld eens deze Thaise papillot met zeebaars, krieltjes en allerlei lekkere knapperige groentjes. Lekker pittig met een kokostoets … Lees meerRecept
Op de BBQ: Thaise zeebaars in een papillot
Sinds vorig jaar hebben we een fantastische barbecue op ons terras staan, een Weber Genesis II LX E440. Een prachtmachine, dat er mij, vooral dankzij de iGrill3, toe in staat stelt om elk stukje vlees perfect te grillen. Die iGrill is namelijk een super gemakkelijke app op mijn smartphone die verbonden is met een sonde (je kunt er in totaal vier tegelijkertijd gebruiken) die je in je vlees stopt … Lees meerRecept
Gemarineerd lamsvlees op de bbq
Superhappy, want ik heb een nieuwe barbecue in Barcelona. We hebben eigenlijk een piepklein terrasje, dus in principe niet de ruimte om een echte grote barbecue te zetten. En op de koop toe is het terrasje overdekt, en mogen er geen echte barbecues met kolen of gas geplaatst worden. Maar nu is er de Pulse, een elektrische barbecue van Weber, ideaal voor terrassen in de stad … Lees meerRecept
Heerlijk op de barbecue: langoesten met hazelnoot
Dit is een soort van kwisvraagje. Wel eentje waarmee je jammer genoeg niks winnen kunt. Behalve mijn grootste respect. Want ik moet bekennen: ik moest zelf ook even opzoeken wat een hoagie precies was toen ik in de culinaire kalender zag dat vandaag ‘World Hoagie” dag was … Lees meer
Zout, wanneer je het met mate gebruikt, is een heerlijke smaakmaker voor je gerechten. Niks zo lekker als wat zout op je aardappelen, wat peper en zout met wat olijfolie of boter op je broodje en in vele gerechten, zelfs in zoete desserts, is een snuf zout echt de ultieme punch … Lees meer
Op een vrijdag de 13de durven mensen wel eens extra last te hebben van bijgeloof. Zo’n dag zou mensen immers ongeluk brengen. Ze lopen daarom niet onder ladders door, en zijn bang voor zwarte katten en zo … Lees meer
Ik ben weer vertrokken uit Barcelona om in België na een deugddoende vakantie weer aan het werk te gaan, lekker radio maken met Anke, elke dag tussen zes en tien op Joe … Lees meer
15 augustus is moederdag in Antwerpen, en wij vieren dat ook, ondanks het feit dat mama in Knesselare en wij in Lochristi wonen. Maar ik ben daar principieel in: je kunt je moeder niet genoeg vieren … Lees meer
Het is vrijdag. En dat is voor veel mensen frietjes-dag. Maar misschien heb je zin om morgen of overmorgen eens iets echt lekkers te koken, en weet je nog niet zo goed welk recept je deze keer zou maken … Lees meer
Neen! Witte chocolade wordt net als fondant en melkchocolade ook “chocolade” genoemd, maar eigenlijk klopt dat technisch gezien niet, want witte chocolade heeft een compleet andere samenstelling … Lees meer
Het is niet fijn wanneer je groenten en fruit onrijp zijn, dan zijn ze niet lekker en kun je ze beter niet gebruiken in je gerechten. Maar verspilling is al helemaal erg … Lees meer