HET WORDT 23 GRADEN: MIJN RECEPTEN VOOR DE BARBECUE
Nieuws

Het wordt 23 graden: mijn recepten voor de barbecue

Joepie!! Het wordt heerlijk weer dit weekend. We mogen de hashtag #blijfinuwkot dus vervangen door #blijfinuwenhof Dat wil zeggen dat de barbecue nu echt wel van stal (of uit de kelder of het tuinhuis) gehaald mag worden. Die eerste barbecue mag van mij altijd simpel zijn: wat vleesjes, sausjes en lekkere groentjes. Maar nadien is het toch wel leuk om een beetje te gaan variëren.

Ik heb speciaal voor jullie nog eens een paar toppertjes voor op de BBQ op een rij gezet. Lamsvless bijvoorbeeld, maar ook gamba’s, een heerlijke Thaïse papillot, een veggieburger en een vispapillot, kip met asperges ook en last but not least: verrassingsbrood in de barbecue, de beste manier om een simpel afbakbrood met heerlijke restjes om te toveren tot de held van je zomerse diner.

Smakelijk eten, en geniet van de zon de komende dagen…

GEMARINEERD LAMSVLEES OP DE BBQ
Recept

Gemarineerd lamsvlees op de bbq

Sinds vorig jaar hebben we een fantastische barbecue op ons terras staan, een Weber Genesis II LX E440. Een prachtmachine, dat er mij, vooral dankzij de iGrill3, toe in staat stelt om elk stukje vlees perfect te grillen. Die iGrill is namelijk een super gemakkelijke app op mijn smartphone die verbonden is met een sonde (je kunt er in totaal vier tegelijkertijd gebruiken) die je in je vlees stopt … Lees meer

HEERLIJK OP DE BARBECUE: LANGOESTEN MET HAZELNOOT
Recept

Heerlijk op de barbecue: langoesten met hazelnoot

Superhappy, want ik heb een nieuwe barbecue in Barcelona. We hebben eigenlijk een piepklein terrasje, dus in principe niet de ruimte om een echte grote barbecue te zetten. En op de koop toe is het terrasje overdekt, en mogen er geen echte barbecues met kolen of gas geplaatst worden. Maar nu is er de Pulse, een elektrische barbecue van Weber, ideaal voor terrassen in de stad … Lees meer

https://wouldbechef.be/recept/thaise-zeebaars-papillot/

ZALIG OP DE BBQ: VERRASSINGS-BROOD
Recept

Zalig op de bbq: verrassings-brood

Prachtig weer vandaag, dus veel mensen willen graag barbecuen straks. Groot gelijk. Probeer als hapje op de BBQ eens dit heerlijke verrassingsbrood.  Met een lekker brood van bij de bakker of uit de supermarkt, en wat doodgewone ingrediënten, kun je makkelijk scoren! Eigenlijk is het heel simpel: je koopt een heel groot niet al te hard gebakken vers brood (of een afbakbrood) … Lees meer

ZALIG OP DE BBQ: GEMARINEERDE GAMBA'S
Recept

Zalig op de bbq: gemarineerde gamba’s

Gamba’s op de barbecue zijn altijd een feest. Met een simpele zelfgemaakte marinade geef je ze meteen dat beetje extra pit. En veel werk hoeft dat echt niet te zijn. Maar het geeft wel iets extra feestelijk. Ik ken een winkel waar mooie kwaliteit gamba’s diepgevroren, halfgepeld te koop zijn. De kop hangt er nog aan, en het puntje van de staart, de rest van de schaal is verwijderd, maar je kunt dat uiteraard ook zelf doen … Lees meer

KIP EN ASPERGES IN EEN SAUS VAN BOTER EN WITTE WIJN
Recept

Kip en asperges in een saus van boter en witte wijn

In de zomer gebruik ik mijn gasbarbecue bijna elke dag. Als het niet regent dan gaan de ramen en deuren hier open en soms grill ik dan een lekker stukje vlees of ik maak een papillot van vis. Maar evengoed gebruik ik de barbecue als een soort van snelle oven. Is immers warm in een wip. En het is gewoon heerlijk om buiten te kunnen koken … Lees meer

LEKKER ZOMERS: VISPAPILLOT OP DE BBQ
Recept

Lekker zomers: vispapillot op de bbq

Het zijn alweer een hele tijd prachtige zomerse dagen, met heerlijke hete temperaturen, en dan gaat de BBQ bij mij elke dag aan. Of ik nu in België ben of in Barcelona (waar we een kleine elektrische barbecue hebben op ons smalle maar heerlijke terrasje) ik hou er van om vlees en vis en lekkere groentjes te grillen op de barbecue, omdat je dat lekker buiten kunt doen, en je je keuken niet eens vuil hoeft te maken … Lees meer

Appie On Tour: Vegetarische Burger
Recept

Appie On Tour: Vegetarische Burger

Ik mocht enkele weken geleden met Appie On Tour voor het eerst koken op locatie in de winkel van Albert Heijn in de Karel Oomsstraat in Antwerpen. Ik maakte toen gemarineerde zalm met courgetti, een lekker recept dat je zeker eens moet uitproberen, ik kreeg er al veel fijne reacties op. Ook vandaag mag ik weer een gerecht met jullie delen, een smakelijke vegetarische burger die ik onlangs op de barbecue heb bereid aan de Albert Heijn van Sint-Niklaas … Lees meer

Gerelateerde nieuwsberichten

Nakd POS material Protein Magazine Key Visual (2)-1 YES

Nieuw! nākd. Protein Bars #advertentie

Ik ben sinds jaar en dag fiere ambassadeur van nākd. Voor iemand als ik, die vaak onderweg is, wisselende uren heeft met vroege ochtendshows en late DJ-sets en veel gewandel tussendoor zijn de raw bars van nākd … Lees meer

Wat zijn de precieze kooktijden voor eieren?

Een eitje bij het ontbijt is altijd lekker. Maar wat zijn de precieze kooktijden? Weet jij het uit je blote hoofd? Een kleine reminder… Zachtgekookt ei: Ongeveer 4-5 minuten … Lees meer

Toast Tomate Crevette met de KitchenAid Toaster #collab

Wereld toast dag, enkele slimme en lekkere recepten

Het is makkelijk en lekker. Het is feestelijk in het weekend. En het is een easy manier om oud brood toch weer lekker te krijgen: de broodrooster helpt je om van elke ontbijt iets lekkers te maken … Lees meer

Hoe ben je zeker dat je chocolade soufflé niet mislukt

28 februari is chocolade soufflé dag. Het maken van een perfecte chocolade soufflé kan een grote uitdaging zijn, maar als je het goed doet is het zo ontzettend lekker … Lees meer

Breaking news: dit zijn de (nieuwe) sterren in de Michelin Gids

Daarnet werd in Antwerpen de nieuwe Michelin gids voorgesteld. Altijd een spannend moment voor de chefs die natuurlijk hopen dat ze voor hun restaurants een ster, misschien twee, en wie weet drie sterren kunnen binnenhalen … Lees meer

Mom with her 4 years old daughter are cooking in the kitchen to Mothers day

Een verschrikkelijk lekker weekmenu voor de schrikkelweek

Deze week krijgen we een dagje extra. Eens om de vier jaar komt er in een schrikkeljaar een 29ste februari bij, en dat is deze week dus het geval. Dat is dus een dagje langer werken, ja … Lees meer

Welkom in Barcelona!

Dit wordt mijn nieuwe boek dat binnenkort verschijnt

Sinds het begin van de kerstvakantie ben ik begonnen aan het boek dat ik al lang heb aangekondigd, en waar blijkbaar veel mensen zitten op te wachten. Eindelijk is het zover: Mijn “Barcelona boek” komt er aan … Lees meer

Kun je zachte aardappelen met scheuten nog eten?

Herken je deze situatie? Je hebt een zak aardappelen gekocht, krieltjes bijvoorbeeld, en gebruikt net genoeg aardappelen voor een paar maaltijden, en dan verlies je de zak even uit het oog … Lees meer