Ik zeg altijd dat ik geen bioritme heb. En dat is eigenlijk ook wel waar. Maar dat komt vooral doordat ik mijn bioritme behoorlijk naar de knoppen heb geholpen door elke dag zo vroeg op te staan. Door de week staat de wekker al om kwart over vier. En in het weekend blijf ik altijd erg laat op. Dan ga ik Dj’n op fuiven, verjaardagsfeesten en trouwpartijen, en in discotheken, en dan lig ik meestal niet voor 3 à 4 uur in mijn nest. Komt daar nog eens bij dat ik weinig slaap nodig heb. Maar elke middag doe ik door de week een kleine siësta. Kortom: mijn bioritme is serieus geplooid en “miskweekt”.
Maar toch blijf ik ook wel een biologische klok hebben hoor, want als ik in het weekend niet moet DJ’n en wat vroeger ga slapen dan word ik automatisch rond zes a zeven uur wakker. En dan blijkt dat winteruur ook z’n effect te hebben. Want vanochtend was ik al rond vijf uur wakker. Dan kan ik me nog één keer omdraaien, maar niet voor lang. Wakker is wakker bij mij. Dan begin ik wat te schrijven of te lezen, wat ideetjes op Pinterest te zoeken voor de inrichting van ons nieuwe huis. En wanneer het straks licht wordt hier in Barcelona dan ga ik lekker wandelen.
Ik heb wat tips voor mensen die sowieso niet lekker slapen. Want goed slapen kun je soms beter verkrijgen door gezond te eten, en dat is slimmer dan aan de slaappillen te gaan. De tips kun je via onderstaande link lezen.
https://wouldbechef.be/nieuws/gezonder-dan-slaappillen/
Maar als jij net als ik vandaag gewoon een beetje vroeger wakker bent dan anders, dan heb ik enkele tips voor jou. Ga eens extra vroeg naar de warme bakker, om lekkere croissants en broodjes te kopen voor je gezin. Verwen ze maar eens goed. En grabbel daar bij de bakker ook “De Zondag” mee. In die gratis zondagskrant staat elke week mijn column. Je hebt nu toch tijd om wat meer te lezen vandaag, en iedereen zal blij zijn dat je zoveel lekkers bij de bakker hebt gehaald. Vervolgens kun je om 8u30 kijken naar “Van Passie Tot Perfectie” waarin ik vandaag samen met topchef Roger van Damme Thaise vol-au-vent maak. Het programma is te zien op njam! Deze ochtend is de première, maar je kunt deze middag ook nog eens kijken om 16u30 en vanavond om 22u40.
En daarna durf ik je een goede wandeling aan te raden. Hier in Barcelona zeker, want hier is het heerlijk nazomerweer. Maar ik zie op m’n weer-app dat het in België ook niet gaat regenen vandaag. Dus, trek je wandelschoenen aan en een warme jas, en ga er gewoon voor. Wandelen is zo gezond en zo leuk. En vooral: de natuur is prachtig in deze tijd van het jaar. De bomen hebben zoveel mooie kleuren en houden die blaadjes nog een paar weken vast. Daar moet je nu gewoon met volle teugen van genieten.
En als je dan toch nog wat tijd over hebt, waarom zou je niet eens een lekkere taart bakken om jezelf en je gezinnetje te verwennen? Zondagen zijn ideaal voor bakkende hobbykoks. En een lauw stukje taart of een verse muffin bij de koffie is al helemaal een goed idee. Ik zet enkele bakideetjes op een rij hieronder. Hoe dan ook, geniet van je dag, en wees blij met elk uur extra! Fijne zondag allemaal!
Een recept van pure nostalgie voor Stephanie Bex, dat is de oma’s & opa’s chocoladetaart. Stephanie Bex ken je trouwens beter als Koken op hakken. In 2017 won ze de Food Blog Award voor Best Food Photography. Dus dat je water in de mond krijgt bij het zien van deze foto’s is logisch!
Stephanie deelt met plezier een recept van haar grootouders … Lees meer
Recept
Oma & opa’s chocoladetaart
Beter dan dit bestaat niet! Als je deze taart maakt en in je oven zet, dan gaat je huis mierzoet ruiken naar dat van mijn ouders in Knesselare, waar ik opgroeide en verjaardag na verjaardag, feestdag na feestdag, blij als een kind was, omdat ik de beste appeltaart van de wereld proeven mocht. Wedden dat je kinderen ze ook zalig vinden … Lees meer
Recept
Mama’s belachelijk lekkere appeltaart
Ik ben intussen al een paar jaar de trotse ambassadeur van Nākd. Het is mijn favoriete tussendoortje wanneer ik ga wandelen, maar ik eet de repen van Nākd ook graag als ontbijt. Als je om kwart over vier opstaat heb je geen tijd om uitgebreid te ontbijten en dan zijn deze repen op basis van fruit en noten ideaal … Lees meer
Recept
Blueberry Muffin #advertentie
Niet alleen volwassenen kunnen aan de slag in de keuken. Door het succes van formats als Junior Masterchef en het toenemende aantal jonge chefkoks op sociale media, weten we dat op creatief zijn in de keuken geen leeftijd staat. Ook de young kids staan hun mannetje en weten hoe ze smakelijke creaties in je bord creëren … Lees meer
Recept
Chocolate Cream Pie
Soms volg je mensen op social media wiens foto’s je letterlijk het water in de mond doen krijgen. Yoshi Dequeecker is zo iemand. Hij staat als meester in de tweede kleuterklas in de gemeenteschool in Koksijde. Maar hij is ook een zeer gepassioneerde hobbybakker, die ontzettend mooie taarten maakt. Deze week zag ik opnieuw een prachtig plaatje passeren van een witte chocolade genache taart op z’n Instagram account … Lees meer
Recept
Witte chocolade ganache taart van yoshi
Een taartje van mijn mama is altijd een lekker idee…. In haar kookboek Mijn Mama’s Kookboek, dat nog steeds te koop is kun je enkele van haar lekkere taarten ontdekken. Ik kan nog zoveel leren van mijn lieve mama als het over gebak gaat, en ik ben dan ook erg blij om dat te mogen doen.
Want ook al ben ik zelf eigenlijk niet zo’n taartenbakker (ik hou in principe niet van al dat precieze afwegen, en dat is bij patisserie wel nodig natuurlijk) toch moet ik zeggen dat de taart-recepten van mijn mama in feite heel simpel om te maken zijn, en dat het succes daarom ook gegarandeerd is … Lees meer
Recept
Hemelse havermouttaart van mijn mama
Dit is geen recept van mezelf, maar wel één van de beste taartenbakster onder m’n vrienden: Maite Goossens. In de beginjaren van Q-music was Maite de vaste nieuwsstem in de ochtendshow “Deckers en Ornelis” en sinds die dag is ze een superlieve vriendin gebleven.
Vandaag is Maite een zeer gewaardeerde collega bij Joe … Lees meer
Recept
Maite’s mystery cake
Deze week is een beetje speciaal. Op 11 november vieren we Wapenstilstand, een vrije dag in België, en veel mensen maken de brug. Ook Anke en ik doen dat, en ik geef het eerlijk toe: ik geniet er met volle teugen van, want ik zit een paar dagen in het heerlijke Barcelona … Lees meer
Ik gebruik graag azijn in mijn keuken. Niet alleen in gerechten die per se een zure toets vragen, maar ook in hartige bereidingen durf ik er af en toe een flinke scheut bij te doen … Lees meer
Ik ben een grote liefhebber van paté, zeker van die boerse exemplaren waarin de stukjes vlees nog mooi hapbaar zijn. Het herfstseizoen, met al dat heerlijke wild, is daarvoor echt top … Lees meer
Onze lieve kater Hockney is echt een schatje. Hij krijgt graag en veel aaikes, knuffels, hij racet door de gang en wij gaan er dan achteraan, vindt hij heerlijk, en af en toe mag hij zelfs mee in bed … Lees meer
Op donderdag 30 oktober is het officieel Checklist Day. En misschien vraag je je af: wat heeft dat nu te maken met een foodblog? Wel… alles! Boodschappenlijstjes zijn tenslotte ook checklists, en geloof me: zonder lijstjes zou mijn keuken al lang een chaos zijn … Lees meer
Het is weer herfstvakantie, en dat is goed nieuws. Heel veel kinderen waren er na acht weken school ook echt weer aan toe, en ik moet eerlijk zijn, ik na tien weken ochtendshow ook wel … Lees meer
Halloween heeft zijn wortels niet in Amerika zoals wel meestal denken, maar wel in het oude Keltische festival Samhain, dat meer dan 2000 jaar geleden werd gevierd in Ierland en Schotland … Lees meer
Augustus vorig jaar. Midden in de zomer. Toen heb ik een beslissing genomen die ik al vaker in mijn leven had genomen, maar deze keer voelde het anders … Lees meer