Te vroeg wakker door het winteruur? Mijn tips!

Ik zeg altijd dat ik geen bioritme heb. En dat is eigenlijk ook wel waar. Maar dat komt vooral doordat ik mijn bioritme behoorlijk naar de knoppen heb geholpen door elke dag zo vroeg op te staan. Door de week staat de wekker al om kwart over vier. En in het weekend blijf ik altijd erg laat op. Dan ga ik Dj’n op fuiven, verjaardagsfeesten en trouwpartijen, en in discotheken, en dan lig ik meestal niet voor 3 à 4 uur in mijn nest. Komt daar nog eens bij dat ik weinig slaap nodig heb. Maar elke middag doe ik door de week een kleine siësta. Kortom: mijn bioritme is serieus geplooid en “miskweekt”.

Maar toch blijf ik ook wel een biologische klok hebben hoor, want als ik in het weekend niet moet DJ’n en wat vroeger ga slapen dan word ik automatisch rond zes a zeven uur wakker. En dan blijkt dat winteruur ook z’n effect te hebben. Want vanochtend was ik al rond vijf uur wakker. Dan kan ik me nog één keer omdraaien, maar niet voor lang. Wakker is wakker bij mij. Dan begin ik wat te schrijven of te lezen, wat ideetjes op Pinterest te zoeken voor de inrichting van ons nieuwe huis. En wanneer het straks licht wordt hier in Barcelona dan ga ik lekker wandelen.

Ik heb wat tips voor mensen die sowieso niet lekker slapen. Want goed slapen kun je soms beter verkrijgen door gezond te eten, en dat is slimmer dan aan de slaappillen te gaan. De tips kun je via onderstaande link lezen.

Maar als jij net als ik vandaag gewoon een beetje vroeger wakker bent dan anders, dan heb ik enkele tips voor jou. Ga eens extra vroeg naar de warme bakker, om lekkere croissants en broodjes te kopen voor je gezin. Verwen ze maar eens goed. En grabbel daar bij de bakker ook “De Zondag” mee. In die gratis zondagskrant staat elke week mijn column. Je hebt nu toch tijd om wat meer te lezen vandaag, en iedereen zal blij zijn dat je zoveel lekkers bij de bakker hebt gehaald. Vervolgens kun je om 8u30 kijken naar “Van Passie Tot Perfectie” waarin ik vandaag samen met topchef Roger van Damme Thaise vol-au-vent maak. Het programma is te zien op njam! Deze ochtend is de première, maar je kunt deze middag ook nog eens kijken om 16u30 en vanavond om 22u40.

En daarna durf ik je een goede wandeling aan te raden. Hier in Barcelona zeker, want hier is het heerlijk nazomerweer. Maar ik zie op m’n weer-app dat het in België ook niet gaat regenen vandaag. Dus, trek je wandelschoenen aan en een warme jas, en ga er gewoon voor. Wandelen is zo gezond en zo leuk. En vooral: de natuur is prachtig in deze tijd van het jaar. De bomen hebben zoveel mooie kleuren en houden die blaadjes nog een paar weken vast. Daar moet je nu gewoon met volle teugen van genieten.

En als je dan toch nog wat tijd over hebt, waarom zou je niet eens een lekkere taart bakken om jezelf en je gezinnetje te verwennen? Zondagen zijn ideaal voor bakkende hobbykoks. En een lauw stukje taart of een verse muffin bij de koffie is al helemaal een goed idee. Ik zet enkele bakideetjes op een rij hieronder. Hoe dan ook, geniet van je dag, en wees blij met elk uur extra! Fijne zondag allemaal!