Te vroeg wakker door het winteruur? Mijn tips!
Nieuws

Te vroeg wakker door het winteruur? Mijn tips!

Ik zeg altijd dat ik geen bioritme heb. En dat is eigenlijk ook wel waar. Maar dat komt vooral doordat ik mijn bioritme behoorlijk naar de knoppen heb geholpen door elke dag zo vroeg op te staan. Door de week staat de wekker al om kwart over vier. En in het weekend blijf ik altijd erg laat op. Dan ga ik Dj’n op fuiven, verjaardagsfeesten en trouwpartijen, en in discotheken, en dan lig ik meestal niet voor 3 à 4 uur in mijn nest. Komt daar nog eens bij dat ik weinig slaap nodig heb. Maar elke middag doe ik door de week een kleine siësta. Kortom: mijn bioritme is serieus geplooid en “miskweekt”.

Maar toch blijf ik ook wel een biologische klok hebben hoor, want als ik in het weekend niet moet DJ’n en wat vroeger ga slapen dan word ik automatisch rond zes a zeven uur wakker. En dan blijkt dat winteruur ook z’n effect te hebben. Want vanochtend was ik al rond vijf uur wakker. Dan kan ik me nog één keer omdraaien, maar niet voor lang. Wakker is wakker bij mij. Dan begin ik wat te schrijven of te lezen, wat ideetjes op Pinterest te zoeken voor de inrichting van ons nieuwe huis. En wanneer het straks licht wordt hier in Barcelona dan ga ik lekker wandelen.

Ik heb wat tips voor mensen die sowieso niet lekker slapen. Want goed slapen kun je soms beter verkrijgen door gezond te eten, en dat is slimmer dan aan de slaappillen te gaan. De tips kun je via onderstaande link lezen.

https://wouldbechef.be/nieuws/gezonder-dan-slaappillen/

Maar als jij net als ik vandaag gewoon een beetje vroeger wakker bent dan anders, dan heb ik enkele tips voor jou. Ga eens extra vroeg naar de warme bakker, om lekkere croissants en broodjes te kopen voor je gezin. Verwen ze maar eens goed. En grabbel daar bij de bakker ook “De Zondag” mee. In die gratis zondagskrant staat elke week mijn column. Je hebt nu toch tijd om wat meer te lezen vandaag, en iedereen zal blij zijn dat je zoveel lekkers bij de bakker hebt gehaald. Vervolgens kun je om 8u30 kijken naar “Van Passie Tot Perfectie” waarin ik vandaag samen met topchef Roger van Damme Thaise vol-au-vent maak. Het programma is te zien op njam! Deze ochtend is de première, maar je kunt deze middag ook nog eens kijken om 16u30 en vanavond om 22u40.

En daarna durf ik je een goede wandeling aan te raden. Hier in Barcelona zeker, want hier is het heerlijk nazomerweer. Maar ik zie op m’n weer-app dat het in België ook niet gaat regenen vandaag. Dus, trek je wandelschoenen aan en een warme jas, en ga er gewoon voor. Wandelen is zo gezond en zo leuk. En vooral: de natuur is prachtig in deze tijd van het jaar. De bomen hebben zoveel mooie kleuren en houden die blaadjes nog een paar weken vast. Daar moet je nu gewoon met volle teugen van genieten.

En als je dan toch nog wat tijd over hebt, waarom zou je niet eens een lekkere taart bakken om jezelf en je gezinnetje te verwennen? Zondagen zijn ideaal voor bakkende hobbykoks. En een lauw stukje taart of een verse muffin bij de koffie is al helemaal een goed idee. Ik zet enkele bakideetjes op een rij hieronder. Hoe dan ook, geniet van je dag, en wees blij met elk uur extra! Fijne zondag allemaal!

Oma & opa’s chocoladetaart
Recept

Oma & opa’s chocoladetaart

Een recept van pure nostalgie voor Stephanie Bex, dat is de oma’s & opa’s chocoladetaart. Stephanie Bex ken je trouwens beter als Koken op hakken. In 2017 won ze de Food Blog Award voor Best Food Photography. Dus dat je water in de mond krijgt bij het zien van deze foto’s is logisch! Stephanie deelt met plezier een recept van haar grootouders … Lees meer

Mama's belachelijk lekkere appeltaart
Recept

Mama’s belachelijk lekkere appeltaart

Beter dan dit bestaat niet! Als je deze taart maakt en in je oven zet, dan gaat je huis mierzoet ruiken naar dat van mijn ouders in Knesselare, waar ik opgroeide en verjaardag na verjaardag, feestdag na feestdag, blij als een kind was, omdat ik de beste appeltaart van de wereld proeven mocht. Wedden dat je kinderen ze ook zalig vinden … Lees meer

Blueberry Muffin #advertentie
Recept

Blueberry Muffin #advertentie

Ik ben intussen al een paar jaar de trotse ambassadeur van Nākd. Het is mijn favoriete tussendoortje wanneer ik ga wandelen, maar ik eet de repen van Nākd ook graag als ontbijt. Als je om kwart over vier opstaat heb je geen tijd om uitgebreid te ontbijten en dan zijn deze repen op basis van fruit en noten ideaal … Lees meer

Chocolate Cream Pie
Recept

Chocolate Cream Pie

Niet alleen volwassenen kunnen aan de slag in de keuken. Door het succes van formats als Junior Masterchef en het toenemende aantal jonge chefkoks op sociale media, weten we dat op creatief zijn in de keuken geen leeftijd staat. Ook de young kids staan hun mannetje en weten hoe ze smakelijke creaties in je bord creëren … Lees meer

WITTE CHOCOLADE GANACHE TAART VAN YOSHI
Recept

Witte chocolade ganache taart van yoshi

Soms volg je mensen op social media wiens foto’s je letterlijk het water in de mond doen krijgen. Yoshi Dequeecker is zo iemand. Hij staat als meester in de tweede kleuterklas in de gemeenteschool in Koksijde. Maar hij is ook een zeer gepassioneerde hobbybakker, die ontzettend mooie taarten maakt. Deze week zag ik opnieuw een prachtig plaatje passeren van een witte chocolade genache taart op z’n Instagram account … Lees meer

HEMELSE HAVERMOUTTAART VAN MIJN MAMA
Recept

Hemelse havermouttaart van mijn mama

Het is zondag! En dan is een taartje altijd een lekker idee…. Eigenlijk zou mijn mama ook een blog moeten beginnen. “Bakken met Anny” lijkt me dan een prima naam. Want ze is een uitstekende kok, maar als ze taarten begint te bakken, dan sta ik er al helemaal voor Piet Snot bij en kijk ik er vol bewondering naar … Lees meer

Maite's mystery cake
Recept

Maite’s mystery cake

Dit is geen recept van mezelf, maar wel één van de beste taartenbakster onder m’n vrienden: Maite Goossens. In de beginjaren van Q-music was Maite de vaste nieuwsstem in de ochtendshow “Deckers en Ornelis” en sinds die dag is ze een superlieve vriendin gebleven. Vandaag is Maite een zeer gewaardeerde collega bij Joe … Lees meer

Gerelateerde nieuwsberichten

Oktober starten we met een heerlijk weekmenu

Nieuw weekmenu na de paasvakantie

De paasvakantie is voorbij. Sven en Anke zijn weer elke ochtend op de radio. En we hopen dat de lente nu echt snel doorbreekt. Ik was een weekje of twee in Barcelona waar het prachtig weer was, en ook hier in België waren er wel een paar mooie dagen … Lees meer

Chema

Ik bezorg 3 kopers van “Mijn Barcelona” zelfgemaakte tortilla #advertentie

Tortilla de patatas. Ik had het al vaak gegeten. Kan ook niet anders. In Spanje staat het op de menu van bijna elk tapas restaurant. Het ziet er ook simpel uit om te maken … Lees meer

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Look is niet enkel lekker, maar ook erg gezond. Het is goed voor je bloeddruk en je cholesterol en het boost je immuunsysteem. Maar OK, je kunt er dus wel een flinke look-adem van hebben … Lees meer

IMG_1374

MIJN BARCELONA is vanaf NU te koop!!!

Na meer dan tien jaar van zomers, schoolvakanties en weekendjes doorbrengen in ons flatje in het centrum van Barcelona, besloot ik vorig jaar om mijn liefde voor de stad te vereeuwigen in boekvorm: “Mijn Barcelona” … Lees meer

IMG_1029 4

Slecht en goed nieuws over “Waarom Wandelen”

Het is gebeurd: druk twee van “Waarom Wandelen” is volledig uitverkocht. Precies een jaar geleden is uitgeverij “Silenro Publishers” opgericht en werd de voorverkoop van mijn ultieme wandelgids aangekondigd … Lees meer

Goed nieuws voor wie het boek wil: bestel Waarom Wandelen in tweede druk!

Allerlaatste Waarom Wandelen nu te koop

Het mooie weer is op komst, dat kan niet anders. Ook al moeten we nog even door de maartse buien heen kijken, na regen komt zonneschijn, dat staat vast … Lees meer

Is spinazie opnieuw opwarmen gevaarlijk?

Er wordt wel eens beweerd dat het opnieuw opwarmen van spinazie gevaarlijk is, omdat die dan giftig zou worden. Maar dat is niet echt zo. Het opwarmen van spinazie op zichzelf is niet gevaarlijk, maar er zijn bepaalde voorzorgsmaatregelen die je moet nemen om de voedselveiligheid te waarborgen … Lees meer

Istock photo

Mijn lekkere paasmenu

Mag ik u allen een zalig paasweekend toewensen. Dit weekend komen de klokken samen met de paashaas voor chocolade vreugde zorgen. En in veel families zal er dit weekend niet alleen naar eitjes gezocht worden, maar ook lekkere gegeten worden … Lees meer