Ik zeg altijd dat ik geen bioritme heb. En dat is eigenlijk ook wel waar. Maar dat komt vooral doordat ik mijn bioritme behoorlijk naar de knoppen heb geholpen door elke dag zo vroeg op te staan. Door de week staat de wekker al om kwart over vier. En in het weekend blijf ik altijd erg laat op. Dan ga ik Dj’n op fuiven, verjaardagsfeesten en trouwpartijen, en in discotheken, en dan lig ik meestal niet voor 3 à 4 uur in mijn nest. Komt daar nog eens bij dat ik weinig slaap nodig heb. Maar elke middag doe ik door de week een kleine siësta. Kortom: mijn bioritme is serieus geplooid en “miskweekt”.
Maar toch blijf ik ook wel een biologische klok hebben hoor, want als ik in het weekend niet moet DJ’n en wat vroeger ga slapen dan word ik automatisch rond zes a zeven uur wakker. En dan blijkt dat winteruur ook z’n effect te hebben. Want vanochtend was ik al rond vijf uur wakker. Dan kan ik me nog één keer omdraaien, maar niet voor lang. Wakker is wakker bij mij. Dan begin ik wat te schrijven of te lezen, wat ideetjes op Pinterest te zoeken voor de inrichting van ons nieuwe huis. En wanneer het straks licht wordt hier in Barcelona dan ga ik lekker wandelen.
Ik heb wat tips voor mensen die sowieso niet lekker slapen. Want goed slapen kun je soms beter verkrijgen door gezond te eten, en dat is slimmer dan aan de slaappillen te gaan. De tips kun je via onderstaande link lezen.
https://wouldbechef.be/nieuws/gezonder-dan-slaappillen/
Maar als jij net als ik vandaag gewoon een beetje vroeger wakker bent dan anders, dan heb ik enkele tips voor jou. Ga eens extra vroeg naar de warme bakker, om lekkere croissants en broodjes te kopen voor je gezin. Verwen ze maar eens goed. En grabbel daar bij de bakker ook “De Zondag” mee. In die gratis zondagskrant staat elke week mijn column. Je hebt nu toch tijd om wat meer te lezen vandaag, en iedereen zal blij zijn dat je zoveel lekkers bij de bakker hebt gehaald. Vervolgens kun je om 8u30 kijken naar “Van Passie Tot Perfectie” waarin ik vandaag samen met topchef Roger van Damme Thaise vol-au-vent maak. Het programma is te zien op njam! Deze ochtend is de première, maar je kunt deze middag ook nog eens kijken om 16u30 en vanavond om 22u40.
En daarna durf ik je een goede wandeling aan te raden. Hier in Barcelona zeker, want hier is het heerlijk nazomerweer. Maar ik zie op m’n weer-app dat het in België ook niet gaat regenen vandaag. Dus, trek je wandelschoenen aan en een warme jas, en ga er gewoon voor. Wandelen is zo gezond en zo leuk. En vooral: de natuur is prachtig in deze tijd van het jaar. De bomen hebben zoveel mooie kleuren en houden die blaadjes nog een paar weken vast. Daar moet je nu gewoon met volle teugen van genieten.
En als je dan toch nog wat tijd over hebt, waarom zou je niet eens een lekkere taart bakken om jezelf en je gezinnetje te verwennen? Zondagen zijn ideaal voor bakkende hobbykoks. En een lauw stukje taart of een verse muffin bij de koffie is al helemaal een goed idee. Ik zet enkele bakideetjes op een rij hieronder. Hoe dan ook, geniet van je dag, en wees blij met elk uur extra! Fijne zondag allemaal!
Een recept van pure nostalgie voor Stephanie Bex, dat is de oma’s & opa’s chocoladetaart. Stephanie Bex ken je trouwens beter als Koken op hakken. In 2017 won ze de Food Blog Award voor Best Food Photography. Dus dat je water in de mond krijgt bij het zien van deze foto’s is logisch!
Stephanie deelt met plezier een recept van haar grootouders … Lees meerRecept
Oma & opa’s chocoladetaart
Beter dan dit bestaat niet! Als je deze taart maakt en in je oven zet, dan gaat je huis mierzoet ruiken naar dat van mijn ouders in Knesselare, waar ik opgroeide en verjaardag na verjaardag, feestdag na feestdag, blij als een kind was, omdat ik de beste appeltaart van de wereld proeven mocht. Wedden dat je kinderen ze ook zalig vinden … Lees meerRecept
Mama’s belachelijk lekkere appeltaart
Ik ben intussen al een paar jaar de trotse ambassadeur van Nākd. Het is mijn favoriete tussendoortje wanneer ik ga wandelen, maar ik eet de repen van Nākd ook graag als ontbijt. Als je om kwart over vier opstaat heb je geen tijd om uitgebreid te ontbijten en dan zijn deze repen op basis van fruit en noten ideaal … Lees meerRecept
Blueberry Muffin #advertentie
Niet alleen volwassenen kunnen aan de slag in de keuken. Door het succes van formats als Junior Masterchef en het toenemende aantal jonge chefkoks op sociale media, weten we dat op creatief zijn in de keuken geen leeftijd staat. Ook de young kids staan hun mannetje en weten hoe ze smakelijke creaties in je bord creëren … Lees meerRecept
Chocolate Cream Pie
Soms volg je mensen op social media wiens foto’s je letterlijk het water in de mond doen krijgen. Yoshi Dequeecker is zo iemand. Hij staat als meester in de tweede kleuterklas in de gemeenteschool in Koksijde. Maar hij is ook een zeer gepassioneerde hobbybakker, die ontzettend mooie taarten maakt. Deze week zag ik opnieuw een prachtig plaatje passeren van een witte chocolade genache taart op z’n Instagram account … Lees meerRecept
Witte chocolade ganache taart van yoshi
Een taartje van mijn mama is altijd een lekker idee…. In haar kookboek Mijn Mama’s Kookboek, dat nog steeds te koop is kun je enkele van haar lekkere taarten ontdekken. Ik kan nog zoveel leren van mijn lieve mama als het over gebak gaat, en ik ben dan ook erg blij om dat te mogen doen.
Want ook al ben ik zelf eigenlijk niet zo’n taartenbakker (ik hou in principe niet van al dat precieze afwegen, en dat is bij patisserie wel nodig natuurlijk) toch moet ik zeggen dat de taart-recepten van mijn mama in feite heel simpel om te maken zijn, en dat het succes daarom ook gegarandeerd is … Lees meerRecept
Hemelse havermouttaart van mijn mama
Dit is geen recept van mezelf, maar wel één van de beste taartenbakster onder m’n vrienden: Maite Goossens. In de beginjaren van Q-music was Maite de vaste nieuwsstem in de ochtendshow “Deckers en Ornelis” en sinds die dag is ze een superlieve vriendin gebleven.
Vandaag is Maite een zeer gewaardeerde collega bij Joe … Lees meerRecept
Maite’s mystery cake
Yes, het zijn deze weken solden op Silenro Publishers. Je kunt al mijn boeken tot eind januari kopen met een mooie korting van 20%. Ideaal om jezelf of iemand die je graag ziet te verwennen met leuk leesvoer … Lees meer
16 januari is Quinoa Day. Quinoa is een zaad dat vaak wordt gebruikt als graanalternatief vanwege zijn hoge eiwitgehalte en essentiële aminozuren. Quinoa komt oorspronkelijk uit de Andes-regio in Zuid-Amerika, waar het al duizenden jaren wordt geteeld door inheemse volken, vooral in Peru, Bolivia en Ecuador … Lees meer
Nu ik al een paar maand gezonder leef drink ik ook graag een glas versgeperst sap. Maar telkens ik een fruitsapje post op Instagram krijg ik de opmerking dat dat eigenlijk niet zo gezond is … Lees meer
De meeste van de volgers van Would Be Chef zijn wellicht super voorbereid en al dagen aan het shoppen en koken. Maar er zijn zeker uitzonderingen. Mensen die het de voorbije weken bijzonder druk hebben gehad en nu last minute beslist hebben om toch lekker te koken vanavond … Lees meer
Mijn vakantie is eigenlijk simpel en lijkt op de meeste van mijn vakanties. Ik ga wat rusten, veel sporten, wat lezen, veel schrijven, wat koken, lekker eten … Lees meer
Maple syrup is een zoet, stroperig sap dat afkomstig is van de sap van de suikermaple (Acer saccharum) of andere soorten esdoorns. Het wordt eigenlijk geproduceerd door het sap van de boom in de lente te verzamelen en het in te koken totdat het dikker wordt en de typische, zoete smaak krijgt … Lees meer
December is een feestmaand. Straks mogen we weer voor de kalkoen gaan en de kroketjes, of gaan we weer gourmetten, maar deze week stel ik voor dat we nog eens voor heerlijk comfortfood kiezen … Lees meer
Ik ben sinds jaar en dag een grote fan en ambassadeur van mosselen. Van de start van het mosselseizoen (soms al begin juni) tot aan het einde, in februari, zijn ze superlekker, en staan ze een paar keer per maand op ons menu … Lees meer