Er bestaan dagen voor vanalles en nog wat. Zelfs wereld worteldag. En die valt vandaag! Omdat elke aanleiding goed genoeg is om deze heerlijk veelzijdige groente te vieren, heb ik een aantal recepten op een rij gezet met wortelen in de hoofdrol. Smakelijk koken en proeven gewenst!
Soms wil een mens wel eens wat lichter koken, en dan zeker op maandag na een goedgevuld weekend met een goedgevulde buik. Groentenspaghetti bijvoorbeeld. Er bestaan veel handige machientjes om slierten van je groenten te maken, en ik vind het zelfs iets zen hebben, om je groentjes te kuisen en je eigen spaghetti te maken … Lees meer
Recept
Wortel spaghetti met rivierkreeftjes
Onderweg naar het Zuiden van Frankrijk is Valence een bekende plek om te overnachten. Er zijn wel wat restaurantjes waar het lekker eten is, maar als je het geluk hebt om een tafel in ‘Maison Pic’ vast te krijgen, dan moet je daar gewoon gaan dineren.
De chef, Ann-Sophie Pic, is de derde generatie van de familie die erin slaagt om drie Michelin-sterren binnen te halen, en ze is volgens velen de beste vrouwelijke chef van de hele wereld … Lees meer
Recept
Wortelgerecht geïnspireerd door Anne-Sophie Pic
Is het winter? Is het druilerig weer? Dan is een vleesbroodje natuurlijk altijd een goed idee. Ik heb al zoveel variaties gemaakt op dat heerlijke thema. Maar vandaag wou ik eens een vleesbroodje met lekkere gezonde groenten maken, dat niet te vettig is, en toch bomvol smaak zit en voor een keer zonder aardappelen of puree … Lees meer
Recept
Kippen gehaktbroodje met wortelen en zoete aardappel
Wanneer je licht maar wel erg lekker wil eten, dan zijn groenten natuurlijk een schot in de roos. Je kunt bij je groenteboer, maar ook in de supermarkt, van die heerlijke kleine groentjes kopen en met deze dressing erbij krijg je een bordje pure vitamines en smaak. Dit gerecht is niet enkel veggie, het is zelfs vegan … Lees meer
Recept
Gestoomde groenten met tomaten dressing
In de herfst en in de winter is het altijd scoren met een gezellig gehaktbroodje. Iedereen heeft zo wel zijn eigen recept, maar ik vind het persoonlijk heel leuk om eens kleine gehaktbroodjes te maken, in porties per persoon, met zo’n beetje andere kruiden dan normaal.
En de stoemp vind ik zelf het lekkerste als die nog heel grof is en als er nog lekker wat brokjes groenten en verse groene kruiden inzitten … Lees meer
Recept
Gehaktbroodje met Lekkere Wortelstoemp
Dit recept uit 2019 is een echt feestgerecht, eentje voor de kerstdagen of nieuwjaar bijvoorbeeld. Ik heb geprobeerd om een zo mooi mogelijk gerecht te maken, want aan de feesttafel mag het er toch allemaal een beetje specialer uitzien. De basis is een heerlijke pompoensoep, met allemaal gekleurde wortelen die je kunstig op het bord schikt, en visrolletjes met tong en gerookte zalm … Lees meer
Recept
Tongrolletjes met gerookte zalm, wortelen en pompoensoep
Zoals ik al eerder heb mogen aankondigen op deze blog hebben we in onze nieuwe keuken in Lochristi allemaal toptoestellen laten installeren van het Zwitserse merk V-ZUG. Het hele verhaal van onze samenwerking kun je lezen in het artikel “ontdek mijn nieuwe keuken met V-ZUG” waar ik het verhaal van dit bijzondere merk vertel, en jullie ook een exclusief kijkje geef in onze keuken en de verschillende toestellen voorstel die we laten installeren hebben … Lees meer
Recept
Lauwe salade met wortelen, feta, pijnboompitjes en rozijnen #collab
Je ziet het vaak op de kaart staan, zeker in Frankrijk: vichyssoise. Klinkt chic, niet? En als je het ooit geproefd hebt, weet je meteen waarom het zo’n klassieker is … Lees meer
Picklesaus, die heerlijke gele saus vol stukjes groenten, lekker zuur en pittig, kun je overal in de winkel kopen, maar die kun je uiteraard ook zelf maken, en het is nog plezant ook … Lees meer
Deze week is een beetje speciaal. Op 11 november vieren we Wapenstilstand, een vrije dag in België, en veel mensen maken de brug. Ook Anke en ik doen dat, en ik geef het eerlijk toe: ik geniet er met volle teugen van, want ik zit een paar dagen in het heerlijke Barcelona … Lees meer
Ik gebruik graag azijn in mijn keuken. Niet alleen in gerechten die per se een zure toets vragen, maar ook in hartige bereidingen durf ik er af en toe een flinke scheut bij te doen … Lees meer
Ik ben een grote liefhebber van paté, zeker van die boerse exemplaren waarin de stukjes vlees nog mooi hapbaar zijn. Het herfstseizoen, met al dat heerlijke wild, is daarvoor echt top … Lees meer
Onze lieve kater Hockney is echt een schatje. Hij krijgt graag en veel aaikes, knuffels, hij racet door de gang en wij gaan er dan achteraan, vindt hij heerlijk, en af en toe mag hij zelfs mee in bed … Lees meer
Op donderdag 30 oktober is het officieel Checklist Day. En misschien vraag je je af: wat heeft dat nu te maken met een foodblog? Wel… alles! Boodschappenlijstjes zijn tenslotte ook checklists, en geloof me: zonder lijstjes zou mijn keuken al lang een chaos zijn … Lees meer
Het is weer herfstvakantie, en dat is goed nieuws. Heel veel kinderen waren er na acht weken school ook echt weer aan toe, en ik moet eerlijk zijn, ik na tien weken ochtendshow ook wel … Lees meer