Zo viert mijn fijne radiovriend Kürt Rogiers de feestdagen

Het was gisteren de allerlaatste “Svens Eindejaarsvragen” van 2019 op Joe tussen 7 en 8. En ik mocht “in schoonheid” eindigen, want mijn fijne ochtendmaat Kürt Rogiers was de centrale gast. Kürt is sinds jaar en dag een hele goede vriend, en dit jaar hebben we tijdens het zwangerschapsverlof van Anke nog eens een paar maand samen ochtendshows mogen maken en ja, dat was zo’n heerlijke periode, dat we het jaar toch ook samen met een radioprogramma moesten afsluiten.

Kürt, dat weet ik, is een enorme familiemens. Dus ik wist al op voorhand dat hij zou zeggen: “Kerst vier ik met m’n vrouw Els, m’n twee dochters Lola en Merlijn en met m’n ouders.” Maar het toffe is dat z’n lieve ouders onlangs naar een flat vlakbij het huis van Kürt zijn verhuisd, en het plan is nu blijkbaar om op 24 december daar eerst lekker samen te aperitieven, en vervolgens gaat Els thuis koken. Ik weet dat Els een hele goede kok is, dus dat wordt lekker. Wat een mooi vooruitzicht is dat.

Oudejaar viert Kürt met z’n gezin in het Duitse Aachen. Ze hebben een tijdje geleden vrienden van daar leren kennen, en op oudjaar gaan ze genieten van een mooie Duitse kerstmarkt, eten in een plaatselijk restaurant en vervolgens slapen in een charmant plaatselijk hotelletje.

Ik ben blij dat Kürt erbij was gisterenvond, en ik wens hem en z’n familie prachtige feesten en een schitterend mooi jaar op alle vlakken, want dat verdient deze kanjer wel!

Ik zet de kerstplannen van mijn andere gasten hieronder ook nog eens op een rijtje. Het waren twee hele drukke weken, met twee radio-shows per dag, maar ik vond het heerlijk om te doen. Een zalige manier om het radiojaar af te sluiten. Morgenvroeg presenteren Anke en ik nog de ochtendshow tussen zes en acht en de start van de Kerst Top100 tussen 8 en 10, en dan stap ik het vliegtuig op, richting het zonnige Barcelona.