HEEL VEEL ZOETE INSPIRATIE
Nieuws

Heel veel zoete inspiratie

De hele week maken Anke en ik op Joe radio op verplaatsing, bij bedrijven. En vandaag deden we dat vanuit Tienen, van bij Tiense Suiker. Vier uur lang, van zes tot tien plaatjes op verzoek, en dus zal er wel een “Sugar, Sugar” tussen zitten. Om dat te vieren wil ik hier nog eens trakteren op zoetigheid.

Taart, pudding, pannenkoeken, plezierige “assemblage-desserts“, ik heb er op deze site een heleboel staan. Om de zoetebekken onder mijn volgers te inspireren! Omdat de zoete zonde toch moet kunnen af en toe!

Vanillecrème met aardbeien en bruine suiker
Recept

Vanillecrème met aardbeien en bruine suiker

Mijn lievelingsdessert van toen ik nog klein was, mijn mama Anny maakte het voor al mijn verjaardagen: vanillecrème met aardbeien en bruine suiker. Je kunt natuurlijk van die kant- en klare vanillepudding gebruiken. Maar waarom niet zelf maken, als je tijd hebt, net zoals mijn mama Anny destijds. Wanneer je deze vanillecrème serveert met een lepeltje bruine “kindjessuiker” van Tienen, die dan een beetje gaat smelten over de crème, en verse aardbeien heb je echt een topdessert … Lees meer

HEMELSE HAVERMOUTTAART VAN MIJN MAMA
Recept

Hemelse havermouttaart van mijn mama

Het is zondag! En dan is een taartje altijd een lekker idee…. Eigenlijk zou mijn mama ook een blog moeten beginnen. “Bakken met Anny” lijkt me dan een prima naam. Want ze is een uitstekende kok, maar als ze taarten begint te bakken, dan sta ik er al helemaal voor Piet Snot bij en kijk ik er vol bewondering naar … Lees meer

MAAK EENS DE PANNENKOEKEN VAN ROGER VAN DAMME
Recept

Maak eens de pannenkoeken van roger van damme

Eén van die mensen waarvoor ik oneindig veel respect heb is Roger van Damme. Sterrenchef op topniveau, beste Pastry Chef In The World, maar ook een hele warme mens. Zijn borden zijn stuk voor stuk kunstwerkjes voor het oog die vol verrassende maar altijd lekkere smaken zitten. In zijn restaurant “Het Gebaar” in Antwerpen eet je echt indrukwekkend lekker … Lees meer

EEN CHIQUE FRAMBOZEN-DESSERT DAT IEDEREEN KAN MAKEN
Recept

Een chique frambozen-dessert dat iedereen kan maken

Ik ben niet de beste dessertmaker. Dat wil zeggen: ik vind vooral het afwegen van alle ingrediënten bij patisserie, iets wat echt wel noodzakelijk is, een beetje een gedoe. Ik kook, zoals veel hobbykoks, en vooral mannen naar het schijnt, het liefst uit de losse pols. Een beetje van dit, een beetje van dat, wat bijkruiden, wat extra ingrediënten mengen om even een gekke twist te geven of de smaak te verdiepen … Lees meer

ZONDAGS ZOET: ASSEMBLAGE-TOETJE MET MANGO EN WITTE CHOCOLADE
Recept

Zondags zoet: assemblage-toetje met mango en witte chocolade

Ik geef toe: ik ben geen grote dessertmaker. Maar een Would Be Chef heeft werkelijk voor alles oplossingen. En slim assembleren is natuurlijk nooit verkeerd, als het resultaat maar lekker is. De basis voor dit heerlijke toetje is een quatre-quarts cake die je gewoon bij de bakker of in de supermarkt koopt … Lees meer

Maite's mystery cake
Recept

Maite’s mystery cake

Dit is geen recept van mezelf, maar wel één van de beste taartenbakster onder m’n vrienden: Maite Goossens. In de beginjaren van Q-music was Maite de vaste nieuwsstem in de ochtendshow “Deckers en Ornelis” en sinds die dag is ze een superlieve vriendin gebleven. Vandaag is Maite een zeer gewaardeerde collega bij Joe … Lees meer

TYPISCH BRITS: TRIFLE
Recept

Typisch brits: trifle

Het plezierige van dit typisch Engelse dessert is dat je er eigenlijk alles mag instoppen wat je lekker vindt, als het maar zoet is. Elk kookboek zal trouwens starten met de bereiding van een lekkere pudding, maar dat ga ik nu eens niet doen, omdat ik  pimpen geen zonde maar een slimmigheid vind. En natuurlijk is het zalig om uren in de keuken te staan, maar dat lukt gewoon niet altijd, ook niet met de feestdagen … Lees meer

Gerelateerde nieuwsberichten

De lekkerste gerechten met asperges

Het zijn de mooiste maanden van het jaar: er liggen volle bak asperges bij de groenteboer. Ik ben echt zot van asperges. Ik kan ze wel drie keer per week eten, zo lekker vind ik ze … Lees meer

Oktober starten we met een heerlijk weekmenu

Nieuw weekmenu na de paasvakantie

De paasvakantie is voorbij. Sven en Anke zijn weer elke ochtend op de radio. En we hopen dat de lente nu echt snel doorbreekt. Ik was een weekje of twee in Barcelona waar het prachtig weer was, en ook hier in België waren er wel een paar mooie dagen … Lees meer

Chema

Ik bezorg 3 kopers van “Mijn Barcelona” zelfgemaakte tortilla #advertentie

Tortilla de patatas. Ik had het al vaak gegeten. Kan ook niet anders. In Spanje staat het op de menu van bijna elk tapas restaurant. Het ziet er ook simpel uit om te maken … Lees meer

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Look is niet enkel lekker, maar ook erg gezond. Het is goed voor je bloeddruk en je cholesterol en het boost je immuunsysteem. Maar OK, je kunt er dus wel een flinke look-adem van hebben … Lees meer

IMG_1374

MIJN BARCELONA is vanaf NU te koop!!!

Na meer dan tien jaar van zomers, schoolvakanties en weekendjes doorbrengen in ons flatje in het centrum van Barcelona, besloot ik vorig jaar om mijn liefde voor de stad te vereeuwigen in boekvorm: “Mijn Barcelona” … Lees meer

IMG_1029 4

Slecht en goed nieuws over “Waarom Wandelen”

Het is gebeurd: druk twee van “Waarom Wandelen” is volledig uitverkocht. Precies een jaar geleden is uitgeverij “Silenro Publishers” opgericht en werd de voorverkoop van mijn ultieme wandelgids aangekondigd … Lees meer

Goed nieuws voor wie het boek wil: bestel Waarom Wandelen in tweede druk!

Allerlaatste Waarom Wandelen nu te koop

Het mooie weer is op komst, dat kan niet anders. Ook al moeten we nog even door de maartse buien heen kijken, na regen komt zonneschijn, dat staat vast … Lees meer

Is spinazie opnieuw opwarmen gevaarlijk?

Er wordt wel eens beweerd dat het opnieuw opwarmen van spinazie gevaarlijk is, omdat die dan giftig zou worden. Maar dat is niet echt zo. Het opwarmen van spinazie op zichzelf is niet gevaarlijk, maar er zijn bepaalde voorzorgsmaatregelen die je moet nemen om de voedselveiligheid te waarborgen … Lees meer