Brolweer? Ga eens voor gezond troosteten!

Maartse buien. We waren eigenlijk bijna vergeten wat dat ook alweer inhoudt. Regen, wind, hagel en sneeuw zelfs, zo blijkt nu. De lente waarop we in februari een klein voorproefje kregen is nu jammer genoeg opnieuw ver weg. “Is er dan geen licht aan het einde van de tunnel?” vroeg ik onze weerman Frank vanochtend op Joe en zijn antwoord was duidelijk: “ongetwijfeld, maar de tunnel is nu wel heel erg lang.” Patat zeg.

Daarom logisch dat we de gedachte aan gezonde slaatjes weer even uit ons hoofd laten dwarrelen. Lekker hoor, maar toch liever wanneer er wat meer zon is. Ik heb daarom voor jullie een paar recepten voor puur troostrecepten op een rijtje gezet. Maar wel nog altijd gezonde recepten. Want het is niet omdat je wil getroost worden, dat comfortfood vol vet, suiker of zout moet zitten. Dat is beter voor je gewicht en zelfs voor je humeur, want te vet of te suikerachtig eten geeft maar een korte geluksboost.

Probeer eens één van deze recepten. Na een lange dag werken en een ochtend- en avondspits vol maartse buien, kun je hier ongetwijfeld wat troost uitputten. Smakelijk.