Hier zijn ze: mijn lekkerste pasta recepten!

Voor onze Italiaanse vrienden is het vandaag, 25 oktober, een absolute feestdag. Maar ook bij ons in Vlaanderen, zal het buikje vol gesmuld worden op deze Internationale Pastadag. Want uit cijfers blijkt dat wij Belgen gemiddeld ook twee keer per week pasta eten. We zijn allemaal opgegroeid met allerlei (al dan niet authentieke) variaties op de klassieke spaghetti bolognaise.

26 jaar geleden, op 25 oktober 1995, vond in Rome het allereerste World Pasta Congres plaats, en daar dachten vooral de Italianen: kom we gaan ons favoriete exportproduct eens een extra duwtje geven! En ze lanceerden de Internationale Pastadag.

Met als belangrijkste motivatie dat pasta een uniek en erg veelzijdig product is en dat het zelfs één van de meest milieuvriendelijk en voedzaamste producten ter wereld is. En daarom vieren wij vandaag dus deze World Pasta Day.

Hier op Would Be Chef vier ik dat graag met enkele van mijn favoriete pasta’s. Laat je lekker inspireren en vier vandaag (en misschien de rest van de week ook wel) gezellig mee!