Het is vandaag dinsdag 9 februari en het is World Pizza Day. In Amerika, waar de pizza misschien nog populairder is dan in Italië, wordt deze feestdag echt uitgebreid gevierd, met grote feesten en party’s.
En dan kunnen wij van Would Be Chef uiteraard niet achterblijven. Daarom hebben we vandaag een pizza-special. Zeker altijd verder blijven scrollen want ik heb heel veel artikels onder elkaar geplaatst en je wil echt niks van mijn recepten en tips missen.
In mijn favoriete Italiaanse restaurant in Keerbergen, in de buurt van ons vorige huis in Trattoria 2000, bakken ze lekkere pizza’s, en meestal ga ik voor die met vier kazen, of zeevruchten. Soms voor de pizza met prosciutto.
Maar toen ik er lang geleden eens was met m’n goede vriend Roger van Damme vroeg hij aan de bazin, Antonella, of ze geen pizza met carpaccio wilde maken … Lees meer
Recept
Pizza carpaccio
Eigenlijk is dit geen recept, meer een tip. Zorg dat je altijd wat eenvoudige kant-en-klare pizza’s in huis hebt, en durf ze gerust te pimpen.Met elke simpele pizza kun je aan de slag.
Doe eens lekker zot: beleg de pizza met zowat alle mogelijke restjes uit de ijskast; de ene combinatie zal al beter werken dan de andere … Lees meer
Recept
Gepimpte pizza
Pizza is toch altijd lekker? Ik ben fan! En niks is zo gezellig als van die lekkere mini pizza’s. Want dan kun je verschillende toppings op je pizza’s leggen. Op vrijdagavond voor TV zijn die echt zalig om uit het vuistje te eten. Of met de vrienden in de tuin. Of ook leuk: als je eens een volledige Italiaanse avond doet dan kan zo’n kleine pizza een heerlijk voorgerecht zijn, je kunt er namelijk super creatief mee aan de slag gaan … Lees meer
Recept
Mini pizza’s met pesto en asperges
Soms moet je het niet al te moeilijk maken in het leven. En dan ga je toch gewoon eens aan de slag met wat lekkere min of meer kant- en klare ingrediënten uit de supermarkt om toch een super originele maaltijd te bereiden. En dit is zo één van mijn favorietjes.
Want wist je dat je met tortilla’s eigenlijk een soort van hele lichte, maar superlekkere pizza’s kunt maken … Lees meer
Recept
Tortilla pizza met gehakt, courgetti en mozzarella
Het beste comfort food waar je creatief mee kunt zijn blijft toch pizza! Van een pizza carpaccio tot een bloemkoolpizza of wat denk je van op een luie dag gewoon een Dr.Oetker pizza pimpen met wat lekkers? Je kunt al mijn eigen recepten hier vinden op de blog.
Maar als een Would Be Chef uit eten gaat is er maar één regel: het moet het vooral lekker zijn … Lees meer
Nieuws
3 pizzaplekken om te ontdekken!
Ikzelf hou van ontbijt in de ochtend. In het weekend uitgebreid. Door de week bescheidener. Ik ga voor een actimel, wat vruchtensap, een gezonde reep van Nakd en een stukje vers fruit. Maar er zijn mensen die houden van het steviger werk.
Mijn lieve Joe ochtendcollega Anke vindt het bijvoorbeeld heerlijk om de leftovers van de vorige avond in de microgolfoven op te warmen … Lees meer
Nieuws
Zo kun je pizza leftovers lekker opwarmen
Ik weet het ook wel, ik ben eigenlijk een beetje laat. Het is intussen al jaren een trend in Hollywood, waar de sterren natuurlijk ontzettend hard bezig zijn met hun lijntje en alle koolhydraten proberen te vermijden: bloemkoolpizza. Maar ik heb het gisterenavond eindelijk ook eens geprobeerd en het resultaat is echt wel lekker … Lees meer
Recept
Supergezond en lekker bloemkoolpizza
Dit artikel verscheen in januari. Toen wisten we nog niet dat Loïc Van Impe de opvolger van Sandra Bekkari zou worden…. Maar we deelden wel al dit artikel op de blog…
Would Be Chef staat voor inspiratie in de keuken voor beginners, experts en mensen die gewoon graag genieten aan tafel! We serveren je daarom dagelijks de smakelijkste recepten en lekkerste restaurants … Lees meer
Recept
De panpizza van Loïc
De zomer is voor ons nu al meer dan tien jaar: genieten in Barcelona. Het is heerlijk om een eigen flat te hebben in deze prachtige stad. Als je eigen kleren in de kast hangen, je glazen staan te blinken om gevuld te worden, en je kunt slapen in je eigen bed, dan voel je je de koning te rijk … Lees meer
Ik heb van een van mijn beste vrienden in Barcelona een mooie fles top-tequila gekregen in de vorm van een cactus. Een fles in terracotta die er prachtig uitziet … Lees meer
Het is uiteraard een goed idee om veel lekkers in de diepvriezer te bewaren. Ik heb voor noodgevallen altijd allerlei fijne producten klaarzitten waarmee je mooie gerechten maken kunt wanneer er onverwacht vrienden komen binnenvallen … Lees meer
Soms zie je in een recept kruiden of specerijen staat die je helemaal niet kent. Kardemom is er misschien eentje van. Het wordt bij ons niet zo vaak gebruikt maar in veel keukens is het een essentieel ingrediënt … Lees meer
Fruit eten is erg gezond, dus je moet minstens twee stukken fruit eten per dag, hoor je experts al heel je leven zeggen. Dat klopt, want fruit zit vol vezels en vitaminen … Lees meer
Ik ken nogal wat mensen die in de horeca erken, en ik hoor van hen wel eens verhalen van lastige klanten. Mensen zijn vandaag veel mondiger dan ooit en kunnen soms echt vervelend doen … Lees meer
Ik vond het hilarisch: iemand zei me een tijdje geleden dat je echt wel moet uitkijken met teveel tandenpoetsen als je niet dik wil worden, omdat er in tandpasta best veel calorieën kunnen zitten … Lees meer
In België was het weer nog niet zo goed de voorbije week. Maar in Barcelona was het heerlijk: lekker veel zon en al bij al aangename temperaturen, heel zomers, maar in tegenstelling tot de voorbije twee jaar voorlopig nog niet bloedheet … Lees meer