Yes! Eindelijk. De lente komt in het land. Scoor maar veel terrasjes met collega’s en vrienden, of maak een lekkere wandeling. En als je inspiratie nodig hebt voor een lekker gerecht dan zit je hier goed, want dit zijn enkele heerlijke frisse receptjes voor op je eerste terrasjes van het jaar.
Wist je trouwens dat mijn Rosé Wijn Ornelis intussen ook weer voorradig is. Bestel deze wijn vandaag en de zomer wordt dit weekend bij je thuis bezorgd!
De derde maand al van mijn plezierige samenwerking met WW. En ik moet eerlijk zeggen: heel veel mensen bekijken hier de recepten die ik speciaal voor, en samen met de diëtisten van WW, het nieuwe Weight Watchers, heb bedacht. En ik krijg ook ontzettend veel lieve berichten, dankwoordjes en nieuwe ideetjes doorgestuurd … Lees meer
Recept
Witte asperges met een vinaigrette van witte wijnazijn, groene asperges, bieslook en graanmosterd
Dit is een klassieker uit één van mijn eerste kookboek, een recept dat al zeker tien jaar meegaat bij ons thuis, en misschien zelfs al langer. Je zou kunnen zeggen dat dit een soort van “salade niçoise” is, maar zonder eitjes en olijven dan, en een beetje met een Aziatische toets. Hoe dan ook: deze maaltijdsalade die je ook als voorgerechtje kunt serveren, met deze kort gebakken tonijn, is en blijft een absolute aanrader … Lees meer
Recept
Salade met verse tonijn ketjap
Wanneer je licht maar wel erg lekker wil eten, dan zijn groenten natuurlijk een schot in de roos. Je kunt bij je groenteboer, maar ook in de supermarkt, van die heerlijke kleine groentjes kopen en met deze dressing erbij krijg je een bordje pure vitamines en smaak. Dit gerecht is niet enkel veggie, het is zelfs vegan … Lees meer
Recept
Gestoomde groenten met tomaten dressing
Mijn foodblog intussen dik twee jaar online, en elke dag komen duizenden mensen de nieuwtjes checken of een recept uitproberen. Opvallend: mensen gaan op zoek naar gezonde dingen, of naar comfort food. Wanneer de twee dan nog eens samen komen, dan is het helemaal prijs: snelle gerechten die lekker zijn en er ook lekker uitzien, die willen jullie zelf ook graag maken … Lees meer
Recept
MIJN BEST SCORENDE ZOMERRECEPT: Feta met watermeloen, rode ui en munt
Deze lauwwarme salade zal iedereen lusten! Licht en gezond, en toch lekker, met een paar verrassende ingrediënten, en met een hoofdrol voor de traag gegaarde kipfilet van Aoste. Niet zo lang geleden viel deze heerlijke Kipfilet samen met de Kookham aan ’t Spit, de Kookham Ontvet, en de Beenham van Aoste in de prijzen … Lees meer
Recept
Lauwe salade met courgette, feta, tomaatjes, ciabatta en kipfilet van Aoste #collab
Dit is een prima gerechtje voor in de zomervakantie: heerlijke gepelde verse gamba’s die je een beetje spicy maar tegelijk zoet met wat honing, sojasaus en frisse limoen marineert en vervolgens bakt.
Daarbij serveer je een hippe, frisse quinoasalade met granny smith, wat gesnipperde ui, dille en venkel … Lees meer
Recept
Gemarineerde gamba’s met frisse salade van quinoa
Fruit en schaaldieren combineren? Klinkt wat raar misschien. Maar het kan echt. Het was de befaamde (groenten-)chef Xavier Pellicer uit Barcelona die mij op het idee bracht. Hij heeft al een tijdje een erg lekker gerecht op de kaart staan waarin hij ook verse vijgen met krab combineert. En ik heb me voor deze lekkere salade daardoor laten inspireren … Lees meer
Recept
Salade met verse vijgen en zelfgemaakte krabsla
Watermeloen is, ook al bevat het vooral heel veel water, toch ontzettend lekker fruit. In de zomer, op vakantie in het zuiden heb ik altijd watermeloen in huis. Het is heerlijk bij het ontbijt, met wat yoghurt. In de blender kun je er een gezond frisdrankje van maken. Zomaar als tussendoortje is het heerlijk … Lees meer
Recept
Pikante kip, munt, veldsla en watermeloen
Een paar jaar voor covid zijn mijn papa André en ikzelf voor het eerst met zijn tweetjes naar Barcelona gekomen in de kerstperiode. De jaren voordien waren mijn ouders samen een paar keer in de zomer naar onze flat in Spanje gereisd, maar mama heeft bij een van de laatste landingen zo’n schrik opgedaan dat ze eigenlijk niet meer wil vliegen … Lees meer
Soms moet het eens kunnen: fastfood eten. Het is niet super gezond en je moet er niet mee overdrijven. Maar op de feestdag van de fastfood, 16 november moet er eens zot kunnen gedaan worden … Lees meer
Het wordt soms wel eens omschreven als een wondermiddel wanneer je ziek bent of koud hebt: kippensoep, daar knap je volgens de legende van op. Maar is het wel zo gezond als beweerd wordt … Lees meer
Laat ik maar met de deur in huis vallen, dat is moeilijk exact te bepalen. De hoeveelheid ontbijt die je zou moeten eten is verschillend van persoon tot persoon en is sowieso erg afhankelijk van verschillende factoren, zoals leeftijd, geslacht, activiteitsniveau en individuele behoeften … Lees meer
Soms gebeurt het dat ik moet koken voor mezelf alleen, en weet je wat? Vaak vind ik dat niet leuk. Ik ben graag samen met m’n lief, en ik vind het fijn om voor ons tweetjes te koken … Lees meer
Ik weet niet hoe dat bij jullie zit, maar pizza’s zijn toch gewoon vaak veel te groot? Of je nu voor de diepvriesexemplaren gaat of je ze bestelt bij het pizzarestaurant in de buurt … Lees meer
In de herfst van vorig jaar stierf onze lieve Britse korthaar Gilbert . Het verdriet was groot en we beslisten om even te wachten met het in huis halen van een nieuwe poes … Lees meer
Ik probeer zoveel mogelijk op m’n gezondheid te letten. Ik wandel veel, ik drink veel water en iets minder alcohol dan vroeger en vooral: ik let op mijn eten … Lees meer