Zalige slaatjes om de eerste lentedagen te vieren
Nieuws

Zalige slaatjes om de eerste lentedagen te vieren

Yes! Eindelijk. De lente komt in het land. Scoor maar veel terrasjes met collega’s en vrienden, of maak een lekkere wandeling. En als je inspiratie nodig hebt voor een lekker gerecht dan zit je hier goed, want dit zijn enkele heerlijke frisse receptjes voor op je eerste terrasjes van het jaar.

Wist je trouwens dat mijn Rosé Wijn Ornelis intussen ook weer voorradig is. Bestel deze wijn vandaag en de zomer wordt dit weekend bij je thuis bezorgd!

WITTE ASPERGES MET EEN VINAIGRETTE VAN WITTE WIJNAZIJN, GROENE ASPERGES, BIESLOOK EN GRAANMOSTERD

Salade met verse tonijn ketjap

GESTOOMDE GROENTEN MET TOMATEN DRESSING

MIJN BEST SCORENDE ZOMERRECEPT: Feta met watermeloen, rode ui en munt

Lauwe salade met courgette, feta, tomaatjes, ciabatta en kipfilet van Aoste #collab

Gemarineerde gamba’s met frisse salade van quinoa

SALADE MET VERSE VIJGEN EN ZELFGEMAAKTE KRABSLA

PIKANTE KIP, MUNT, VELDSLA EN WATERMELOEN

Gerelateerde nieuwsberichten

Leven als God in Frankrijk

Vandaag is het 14 juli, de nationale feestdag van Frankrijk. Een dag die in heel het land groots gevierd wordt met spectaculaire vuurwerken, en ook vanavond zal dat ongetwijfeld weer gebeuren … Lees meer

AI0A2882

Catalonië is wereldhoofdstad van de gastronomie, en ik ben fiere ambassadeur! #advertentie

Wie me al langer volgt weet het natuurlijk wel: ik heb al bijna vijftien jaar een flat in het prachtige Barcelona, een stad waar mijn hart ligt, waar ik vrijwel al mijn vakanties doorbreng en waar ik telkens opnieuw inspiratie vind … Lees meer

iction

Ik heb nooit gerookt. Behalve … lang geleden …

Op 31 is het world no tobacco day. Ik ben een mens die niet van verbieden houdt, dus iedereen rookt zoveel hij of zij wil. Ik heb zelf nooit echt gerookt … Lees meer

Druiven in de keuken: meer dan een snack

Druiven eet je meestal gewoon zo, als frisse snack. Met of zonder pitjes, rood of groen, koel uit de koelkast – altijd lekker. Maar wist je dat druiven ook prachtig kunnen schitteren in gerechten … Lees meer

on street food in Thailand

Al eens geprobeerd: krokodil op je bord?

Twintig jaar geleden vond je het gewoon in de supermarkt: krokodillenvlees, naast struisvogel en kangoeroe in het vriesvak of vacuüm verpakt in de versafdeling … Lees meer

AI0A2732

Brotherday – voor mijn broer Arn

Vandaag is het Brotherday, en dus zet ik met plezier mijn lieve broer Arn eens in de bloemetjes. Net als ik is hij een levensgenieter pur sang. Hij schrijft dan wel geen kookboeken (dat laat hij aan mij over), maar koken kan hij ook wel als de beste – samen met zijn lieve vrouw Nathalie … Lees meer

Wandelen: mijn dagelijkse yoga

Op Wereld Yoga Dag wil ik graag iets bekennen: ik ben niet zo goed in yoga. Op een matje liggen, diep ademhalen en in stilte naar de wolken staren – het klinkt mooi, maar het is gewoon mijn ding niet … Lees meer

De lekkerste recepten? Die van mijn mama Anny

Op deze bijzondere dag, 11 mei, moederdag, denk ik met veel liefde en warmte aan mijn zalige mama Anny. Ze is eind zeventig, ik ben 51, en geen dag gaat voorbij zonder dat we even bellen … Lees meer