De meest originele happekes voor bij het (online) aperitieven
Nieuws

De meest originele happekes voor bij het (online) aperitieven

Het is intussen een trend geworden. Meer dan ooit zijn wij Vlamingen aan het aperitieven. Online, uiteraard, want in het echt mag dat niet meer. Maar we zijn er een paar weken geleden massaal mee begonnen, en zeker in het weekend blijken we massaal met vrienden en familie af te spreken om via Skype, Whatsapp, Zoom en allerlei andere online-tools met vrienden en familie  te klinken op het leven bij een natje en een droogje. Het mooiste bewijs dat wij allemaal houden van lekker eten en een glas, en van sociaal contact, en dat we dat zelfs in deze quarantainetijden met veel enthousiasme blijven doen!

Om dat aperitief-moment, zeker nu het lange weekend er aankomt, een beetje specialer te maken dan een zakje chips of een bordje kaas of salami, heb ik voor jullie tien geweldige “happekes” op een rij gezet. Ze zijn super makkelijk te maken, maar wedden dat jullie vrienden of familie stikjaloers zijn wanneer ze jullie één van de komende dagen zien genieten van al dit lekkers… Smakelijk! En vooral cheers! Gezondheid! Santé.

Aardappelchips met Sint-Jakobsoesters en erwtjes
Recept

Aardappelchips met Sint-Jakobsoesters en erwtjes

Een onvervalste Would Be Chef zoals ik gebruikt alles wat hij tegenkomt in de supermarkt en gaat daar dan onbeschaamd mee aan de slag. Ik denk bijvoorbeeld dat ik wel tien verschillende gerechten met chips heb, maar dit is er eentje waarmee ik altijd scoor, omdat het eenvoudig en chique tegelijk is … Lees meer

Corned Beef met kruidenkaas en Sint-Jacobsoester
Recept

Corned Beef met kruidenkaas en Sint-Jacobsoester

Dit lijkt misschien een gewaagd hapje, omdat het iets heel eenvoudigs als corned beef (Amerikaanse soldatenkost uit de oorlog) combineert met een heel verfijnd product dat een Sint-Jacobsoester toch is, maar dit is zo ontzettend lekker. Ik heb nog geen enkele van mijn gasten weten klagen over deze combinatie … Lees meer

HARTIGE OREO
Recept

Hartige oreo

Gaan we eens iets onverwacht doen? Why not? Dit is een simpel hapje met Oreo’s, dat ik vaak bij het aperitief serveer. Chocoladekoekjes zijn zoet natuurlijk. Maar ik maak er dus een hartig aperitiefhapje van met crème paté, peper van de molen, zeezout en frambozenconfituur. Dit is trouwens het gemakkelijkste hapje ever, in een wip bereid, en dat moet je dan ook doen: niet te lang op voorhand klaarmaken, want anders wordt het koekje wak en dan is het echt niet lekker meer … Lees meer

SURPRISE EITJES
Recept

Surprise eitjes

Soms kan een klein onnozel trucje voor een erg plezierig effect zorgen in de keuken. Dat is het geval met deze kwarteleitjes (waarvoor ik de inspiratie jaren geleden kreeg in een voortreffelijke sterrenrestaurant in Kopenhagen) die ik voor de lol surprise-eitjes heb genoemd, omdat ze er gewoon erg geestig uitzien door zo’n kleine huis- tuin en (letterlijk) keukentrucje … Lees meer

EASY HAPJE: RADIJSJES MET PIKANTE TONIJN
Recept

Easy hapje: radijsjes met pikante tonijn

Lekker, behoorlijk gezond, en verrassend. En vooral, uit de categorie: het kleinste kind kan het, dit super eenvoudige hapje. Nu ik het zo neerschrijf: misschien kun je dit hapje wel samen met de kinderen maken. De gevulde radijsjes zien er goed uit, zijn ook in een mum van tijd klaar, maar zijn ook echt wel lekker omdat het bittere, scherpe, en toch frisse van de radijs en het smeuïge maar ook pikante van de tonijnsla gewoon goed combineren … Lees meer

Heerlijk hapje: Italiaanse eitjes
Recept

Heerlijk hapje: Italiaanse eitjes

Het blijven heerlijke hapjes voor een feestmenu: lekkere gevulde eitjes. “Italiaanse eitjes” vind ik zelf fantastisch. Het bijzondere is dat je de eitjes marineert in balsamico, waardoor ze een mooie gemarmerde kleur krijgen. Nadien vul je ze en werk je ze af met wat lekkere Italiaanse ingrediënten … Lees meer

Dim Sum Van Garnaal en Varkensgehakt
Recept

Dim Sum Van Garnaal en Varkensgehakt

Het was één van mijn mooiste reizen ooit: twee weken door Vietnam. Mijn goede vriendin Quyen van het heerlijke Brusselse restaurant Little Asia (dat jammer genoeg vorig jaar de deuren sloot) had een hele reisroute voor ons uitgewerkt en op een goede 12 dagen zijn we van Noord naar Zuid door het fascinerende land gereisd … Lees meer

ZELF GEDROOGDE TOMAATJES IN DE OVEN
Recept

Zelf gedroogde tomaatjes in de oven

Ik vind “zongedroogde tomaatjes” heerlijk. Maar wist je dat je ze zelf ook kunt drogen in de oven? Je kunt er heerlijk veel aromaten aan toevoegen, kruiden, al dan niet verse, look, olijfolie, chilipeper, paprika en eventueel een beetje balsamico, wat je zelf lekker vindt. En je kunt de tomaatjes, wanneer ze nog niet echt zoet zijn, ook met wat bloemsuiker bestrooien, of er een beetje honing over druppelen … Lees meer

Heerlijke zelf gemaakte grissini (broodstengels)
Recept

Heerlijke zelf gemaakte grissini (broodstengels)

Eerlijk: die corona-tijden zijn vervelend, maar ze zorgen er ook echt wel voor dat ik nieuwe, originele, creatieve gerechten of hapjes aan het koken en bakken ben. Gewoon omdat ik nu wat extra tijd heb. Omdat we niet meer naar restaurant mogen gaan ook. En omdat ik het eigenlijk ook wel gezellig vind om nieuwe dingen uit te proberen … Lees meer

"Belgische eitjes" met Royal Belgian Caviar
Recept

“Belgische eitjes” met Royal Belgian Caviar

Wat zijn dit chique hapjes: Belgische eitjes met mini frietjes en Royal Belgian Caviar. Die combinatie is zo ontzettend lekker. Wanneer je de kaviaar een beetje te duur zou vinden, dan zijn haringeitjes een goed alternatief! Laat de feestdagen maar komen. Bereiding Kook je eitjes hard (8 minuten) … Lees meer

Gerelateerde nieuwsberichten

De lekkerste gerechten met asperges

Het zijn de mooiste maanden van het jaar: er liggen volle bak asperges bij de groenteboer. Ik ben echt zot van asperges. Ik kan ze wel drie keer per week eten, zo lekker vind ik ze … Lees meer

Oktober starten we met een heerlijk weekmenu

Nieuw weekmenu na de paasvakantie

De paasvakantie is voorbij. Sven en Anke zijn weer elke ochtend op de radio. En we hopen dat de lente nu echt snel doorbreekt. Ik was een weekje of twee in Barcelona waar het prachtig weer was, en ook hier in België waren er wel een paar mooie dagen … Lees meer

Chema

Ik bezorg 3 kopers van “Mijn Barcelona” zelfgemaakte tortilla #advertentie

Tortilla de patatas. Ik had het al vaak gegeten. Kan ook niet anders. In Spanje staat het op de menu van bijna elk tapas restaurant. Het ziet er ook simpel uit om te maken … Lees meer

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Look is niet enkel lekker, maar ook erg gezond. Het is goed voor je bloeddruk en je cholesterol en het boost je immuunsysteem. Maar OK, je kunt er dus wel een flinke look-adem van hebben … Lees meer

IMG_1374

MIJN BARCELONA is vanaf NU te koop!!!

Na meer dan tien jaar van zomers, schoolvakanties en weekendjes doorbrengen in ons flatje in het centrum van Barcelona, besloot ik vorig jaar om mijn liefde voor de stad te vereeuwigen in boekvorm: “Mijn Barcelona” … Lees meer

IMG_1029 4

Slecht en goed nieuws over “Waarom Wandelen”

Het is gebeurd: druk twee van “Waarom Wandelen” is volledig uitverkocht. Precies een jaar geleden is uitgeverij “Silenro Publishers” opgericht en werd de voorverkoop van mijn ultieme wandelgids aangekondigd … Lees meer

Goed nieuws voor wie het boek wil: bestel Waarom Wandelen in tweede druk!

Allerlaatste Waarom Wandelen nu te koop

Het mooie weer is op komst, dat kan niet anders. Ook al moeten we nog even door de maartse buien heen kijken, na regen komt zonneschijn, dat staat vast … Lees meer

Is spinazie opnieuw opwarmen gevaarlijk?

Er wordt wel eens beweerd dat het opnieuw opwarmen van spinazie gevaarlijk is, omdat die dan giftig zou worden. Maar dat is niet echt zo. Het opwarmen van spinazie op zichzelf is niet gevaarlijk, maar er zijn bepaalde voorzorgsmaatregelen die je moet nemen om de voedselveiligheid te waarborgen … Lees meer