Nobashi garnalen met vitelotte aardappel en truffel mayonaise
Nieuws

De lekkerste voorgerechten voor de feestdagen

Zoek je inspiratie voor lekkere voorgerechten voor de feestdagen? Zoek dan vooral niet verder. Elk jaar opnieuw deel ik met jullie hier op Would Be Chef recepten voor de feestdagen. Vandaag wil ik een aantal feestelijke voorgerechten met jullie delen. Echt stuk voor stuk toppertjes waar je je gasten enorm mee zult kunnen verwennen.

En niet vergeten: als je nog geen kerstcadeau hebt: in Mijn Mama’s Kookboek staan heel veel lekkere recepten, en je zal er je familie en jezelf een groot plezier mee doen. Je kunt het kopen op www.mijnmamaskookboek.be

Gegratineerde sint-jakobsoester met citroen, knoflook en grappa
Recept

Gegratineerde sint-jakobsoester met citroen, knoflook en grappa

Sint-jakobsschelpen. Nog zo’n klassieker die je vroeger vaak op restaurant kon eten. Dan werd er een sausje gemaakt met paddenstoelen voor bij de vrucht in de schelp en gegratineerd. Heerlijk hoor. Maar ik heb een variant bedacht die zeker zo lekker is. De citroen, boter, grappa, worcestersaus en kaas maken echt een heerlijk sausje voor dit topproduct … Lees meer

Toast met roastbeef, parmezaan en truffel #advertentie
Recept

Toast met roastbeef, parmezaan en truffel #advertentie

Soms moet je het jezelf niet al te moeilijk maken. Dit is een zalig hapje waar niet al teveel werk in kruipt. Vraag gewoon aan je slager om mooie plakjes roze rosbief. Die hoeven niet al te groot te zijn, maar je wil ze wel mooi dresseren op de toast, dus een plakje per hapje is ideaal, maar je kunt het natuurlijk ook wat kleiner snijden als je dat wil … Lees meer

Nobashi garnalen met vitelotte aardappel en truffel mayonaise
Recept

Nobashi garnalen met vitelotte aardappel en truffel mayonaise

In het prachtige restaurant ‘Steirereck’ aan het stadspark in Wenen heb ik ooit de inspiratie opgedaan voor dit fantastische gerecht. De sterrenchef in Wenen maakt er een indrukwekkende compositie van, met massa’s verfijnde ingrediënten en straffe technieken, maar deze versie is haalbaar voor elke Would Be Chef … Lees meer

Tartaar van gerookte heilbot en krieltjes met Royal Belgian Caviar #advertentie
Recept

Tartaar van gerookte heilbot en krieltjes met Royal Belgian Caviar #advertentie

Dit is een koninklijk hapje, dat evengoed, in een grotere versie zoals hier, een zalig voorgerecht kan zijn. De combinatie van het gerookte van de heilbot, met de aardappelen die je in zoutkorst bereidt, en daar de zelf opgelegde komkommer bij, samen met de zure room, maakt dit een prachtige Scandinavische aandoende basis waarbij de heerlijke Belgische kaviaar van Royal Belgian Caviar geweldig tot z’n recht komt … Lees meer

Crème van zeeëgel met Comté
Recept

Crème van zeeëgel met Comté #advertentie

Lieve volgers van Would Be Chef, dit moet zo’n beetje mijn favoriete “hapje” ever zijn. In Via Veneto, ons favoriete restaurant in Barcelona is dit een absolute klassieker. Wanneer ze gegratineerde zeeëgel voorschotelen ben ik echt in de zevende hemel. Want ook al is zeeëgel niet zo duur als je zou denken, het is wel een absolute delicatesse … Lees meer

Rijstwafel met Foie Gras, membrillo en granny smith #advertentie
Recept

Rijstwafel met Foie Gras, membrillo en granny smith #advertentie

Het is nog eens tijd voor een feestelijk gerecht. Foie Gras is een puur product dat je zoveel mogelijk in ere moet houden in je gerechten. Deze rijstwafel met foie gras krijgt twee bijzondere extra ingrediënten. Twee keer fruit, maar wel zoet-zuur. Het zuurtje komt van de brunoise van de Granny Smith, en het zoete van de membrillo … Lees meer

ZEEUWSE MOSSELEN OP PERUVIAANSE WIJZE #advertentie
Recept

Zeeuwse mosselen op Peruviaanse wijze #advertentie

We gaan met dit gerecht twee keer op reis. Eerst gaan we onze lekkere mosselen in Zeeland halen, want de Zeeuwse mosseltjes zijn gewoon de beste. En we gaan ook even helemaal naar Zuid-Amerika, naar Peru. Want daar, net zoals in Chili overigens, wordt van druiven een heel bijzonder distillaat gemaakt: Pisco … Lees meer

KING CRAB MET VERSE KRUIDENKAAS EN ROYAL BELGIAN CAVIAR
Recept

King crab met verse kruidenkaas en royal belgian caviar #advertentie

Royal Belgian Caviar is een pure Belgische delicatesse die met ontzettend veel vakkennis, zorg, liefde, en vooral veel geduld wordt bereikt. In de betere delicatessenwinkels overal in ons land kun je deze topkaviaar kopen. Hier kun je een overzichtje vinden van de winkels waarmee Royal Belgian Caviar samenwerkt:  Dit is één van mijn favoriete manieren om het te serveren … Lees meer

Gamba’s met salsa van San Marzano van Hoogstraten #advertentie
Recept

Gamba’s met salsa van San Marzano van Hoogstraten #advertentie

Onlangs mocht ik aankondigen dat ik de nieuwe ambassadeur ben geworden van Hoogstraten. Roger van Damme, mijn goede vriend, is sinds jaar en dag ambassadeur van de heerlijke aardbeien van Hoogstraten, en ik ga voortaan de zalige groenten promoten. Lekker en vers van bij ons, en gezond, wat wil een mens nog meer … Lees meer

Gerelateerde nieuwsberichten

3-palacio-arrriluce-hotel-lujo-bilbao-getxo-fachada.jpg

Weg uit Barcelona. We gaan een droomreisje maken! #advertentie

De zomer is voor ons nu al meer dan tien jaar: genieten in Barcelona. Het is heerlijk om een eigen flat te hebben in deze prachtige stad. Als je eigen kleren in de kast hangen, je glazen staan te blinken om gevuld te worden, en je kunt slapen in je eigen bed, dan voel je je de koning te rijk … Lees meer

Word je van tequila sneller dronken? En waarom?

Ik heb van een van mijn beste vrienden in Barcelona een mooie fles top-tequila gekregen in de vorm van een cactus. Een fles in terracotta die er prachtig uitziet … Lees meer

10 ingrediënten die je nooit in de diepvriezer mag bewaren!

Het is uiteraard een goed idee om veel lekkers in de diepvriezer te bewaren. Ik heb voor noodgevallen altijd allerlei fijne producten klaarzitten waarmee je mooie gerechten maken kunt wanneer er onverwacht vrienden komen binnenvallen … Lees meer

Weet jij wat kardemom is en waar je het voor gebruikt?

Soms zie je in een recept kruiden of specerijen staat die je helemaal niet kent. Kardemom is er misschien eentje van. Het wordt bij ons niet zo vaak gebruikt maar in veel keukens is het een essentieel ingrediënt … Lees meer

De 10 fruitsoorten met het minste calorieën

Dit zijn de 10 fruitsoorten met het minste calorieën

Fruit eten is erg gezond, dus je moet minstens twee stukken fruit eten per dag, hoor je experts al heel je leven zeggen. Dat klopt, want fruit zit vol vezels en vitaminen … Lees meer

Zo gaan slimme obers om met lastige klanten

Ik ken nogal wat mensen die in de horeca erken, en ik hoor van hen wel eens verhalen van lastige klanten. Mensen zijn vandaag veel mondiger dan ooit en kunnen soms echt vervelend doen … Lees meer

Kun je dik worden van tandpasta? En kun je een overdosis nemen?

Ik vond het hilarisch: iemand zei me een tijdje geleden dat je echt wel moet uitkijken met teveel tandenpoetsen als je niet dik wil worden, omdat er in tandpasta best veel calorieën kunnen zitten … Lees meer

Waterkan

Pure verwennerij in de zomer: maak zelf fruitwater

In België was het weer nog niet zo goed de voorbije week. Maar in Barcelona was het heerlijk: lekker veel zon en al bij al aangename temperaturen, heel zomers, maar in tegenstelling tot de voorbije twee jaar voorlopig nog niet bloedheet … Lees meer