Wat eet je tijdens een hittegolf? Dit zijn de 10 lekkerste slaatjes
Nieuws

Wat eet je tijdens een hittegolf? Dit zijn de 10 lekkerste slaatjes

De zomer barst vanaf vandaag volle bak los! Bloedhete temperaturen krijgen we en mooie zon. Dan zwemmen we wanneer we kunnen, of kruipen weg in de schaduw. En dan moet een mens vanzelf toch ook een beetje anders door gaan eten. Wat lichter, wat frisser. En slaatjes zijn dan ideaal.

Maar waar blijft een mens z’n inspiratie voor lekkere slaatjes halen? Daarom heb ik mijn TOP 10 even voor jullie op een rijtje gezet. Zo kun je elke dag iets anders lekkers klaarmaken. Geniet ervan, en vooral ook van het prachtige weer. En hou het hoofd fris!

Aardappelsalade met groene asperges, kappers, ansjovis en pancetta
Recept

Aardappelsalade met groene asperges, kappers, ansjovis en pancetta

Ik ben zot van witte asperges, maar de groene zijn ook heel lekker. Als je eens wilt afwisselen moet je zeker deze smakelijke aardappelsalade eens proberen te maken. Dit is een lauwe salade, waarin ook lauw-rauwe groene asperges de hoofdrol spelen, samen met heerlijke krieltjes en Italiaanse Pancetta … Lees meer

ROZE PASTASALADE MET GEROOKTE SARDIENEN EN FETA
Recept

Roze pastasalade met gerookte sardienen en feta

In mijn kookboek de Would Be Chef stond deze roze pastasalade al eens met geitenkaas en gerookte paling, maar hier in Barcelona heb ik ze gisteren na een lange wandeling nog eens gemaakt met gerookte sardientjes (die je hier op de markt vacuüm verpakt kunt kopen) en een stukje feta dat ik nog over had … Lees meer

TOMATEN EN FRAMBOZEN: HEERLIJKE COMBINATIE
Recept

Tomaten en frambozen: heerlijke combinatie

Een Would Be Chef gaat altijd en overal op zoek naar inspiratie. Net zoals veel mensen geregeld deze blog bezoeken om lekkere restaurantjes of makkelijke, en hopelijk ook smakelijk recepten te ontdekken, doe ik dat ook bijna elke dag. Instagram weet dat bijvoorbeeld al goed, want heel veel van de foto’s die passeren op m’n tijdlijn zijn plaatjes van heerlijk eten … Lees meer

Een zomers slaatje met linzen, puntpaprika en feta
Recept

Een zomers slaatje met linzen, puntpaprika en feta

Intussen is voor mij de vakantie volop losgebarsten in het werkelijk zonovergoten Barcelona. Ik wandel minstens 25 kilometer per dag, en probeer natuurlijk ook lekker, en als het even kan ook een beetje gezond te eten. In principe probeer ik elke dag een lichte lunch te bereiden en ga ik dan ’s avonds heerlijk op restaurant … Lees meer

https://wouldbechef.be/recept/maatjes-er-is-heerlijk-slaatje/

GEGRILDE WATERMELOEN MET VERSE KAAS EN COPPA
Recept

Gegrilde watermeloen met verse kaas en coppa

Gegrilde watermeloen? Heb je daar ooit al van gehoord? Wel, ik kan je verzekeren: het is echt superlekker. Het is zomer, dus ik maak tegenwoordig zo vaak als mogelijk lekkere gerechtjes op mijn BBQ. En ik had op Pinterest een aantal voorbeelden van gegrilde watermeloen gezien, die dan als een soort van gegarneerde pizza geserveerd worden, en ik dacht: moet ik toch eens proberen … Lees meer

Slaatje met witte kool en lychee
Recept

Slaatje met witte kool en lychee

We zitten deze week midden in een hittegolf, dus elk goed idee voor een fris slaatje wil ik nu echt wel met jullie delen. Toen Anke en ik enkele maanden geleden de eerste zon van de lente vierden op Joe, heb ik een lekker slaatje gemaakt om samen met een kippenworstje vanop de barbecue tussen een broodje te eten … Lees meer

SlAATJE MET KIP, GROENE DRUIVEN, GEITENKAASJES EN CASHEWNOTEN
Recept

SlAATJE MET KIP, GROENE DRUIVEN, GEITENKAASJES EN CASHEWNOTEN

Wat een heerlijke zonnige dagen. Geniet er van voor de zomer echt weer in herfst veranderen gaat. Het is nu ook het moment om een lekker slaatje te maken. En nu de druiven echt op hun best zijn, lekker en spotgoedkoop, wil ik dit slaatje toch nog eens warm aanbevelen. Zelf kies ik in voor groene druiven, maar niks moet jou tegenhouden om voor de blauwe te gaan … Lees meer

Kreeftensla "Cocktail"
Recept

Kreeftensla “Cocktail”

Ik heb altijd kreeft in huis. Klinkt chique hé. Alsof ik een aquarium zou hebben waarin die gasten altijd vrolijk rondzwemmen tot ik eens honger heb. Dat is natuurlijk niet het geval. Maar van bij de horecagroothandel breng ik graag uit de diepvries-afdeling rauwe kreeft mee. Zo makkelijk. Kun je elk moment kreeft in een pasta of een slaatje draaien … Lees meer

Salade met kip, ananas, cashewnoten en dressing van gorgonzola
Recept

Salade met kip, ananas, cashewnoten en dressing van gorgonzola

Na twee weken vakantie, met best wel wat wandelen, maar ook veel goede restaurants, mag het wel en tikje lichter. En het gaat dan nog eens pré-zomeren ook deze week, dus tijd voor lange wandeling waarbij honderden tot zelfs meer dan duizend calorieën verband zullen worden, en nadien lekkere slaatjes … Lees meer

Gerelateerde nieuwsberichten

Groot nieuws: ik ben ambassadeur voor Big Green Egg Vlaanderen! 🔥 #advertentie Would Be Chef Sven Ornelis6

Groot nieuws: ik ben ambassadeur voor Big Green Egg Vlaanderen! 🔥 #advertentie

Mensen die me volgen op sociale media weten het al even: ik ben officieel ambassadeur geworden voor Big Green Egg in Vlaanderen! Wie mij een beetje kent, weet dat ik al heel mijn leven een grote liefde heb voor barbecueën … Lees meer

ben-libby-WjW97Z5BpVA-unsplash

Aardappelen: gezond, lokaal en ten onrechte onderschat

Aardappelen hebben de voorbije jaren jammer genoeg een wat negatieve bijklank gekregen binnen de wereld van gezonde voeding. Ze worden al te vaak afgedaan als dikmakers of lege koolhydraten, maar dat is eerlijk gezegd een onterechte beoordeling … Lees meer

Scherm­afbeelding 2025-05-10 om 12.24.19

Mis niets & schrijf je in voor de Would Be Chef nieuwsbrief!

Ben jij een trouwe bezoeker van Would Be Chef? Dan weet je dat er hier elke week heerlijke recepten, smakelijke tips en inspirerende verhalen verschijnen … Lees meer

AI0A2732

Brotherday – voor mijn broer Arn

Vandaag is het Brotherday, en dus zet ik met plezier mijn lieve broer Arn eens in de bloemetjes. Net als ik is hij een levensgenieter pur sang. Hij schrijft dan wel geen kookboeken (dat laat hij aan mij over), maar koken kan hij ook wel als de beste – samen met zijn lieve vrouw Nathalie … Lees meer

National Chocolate Chip Day: een ode aan een geliefde lekkernij

Elk jaar op 15 mei vieren chocoladeliefhebbers in de Verenigde Staten – en steeds vaker ook daarbuiten – National Chocolate Chip Day. Deze dag staat volledig in het teken van misschien wel de populairste toevoeging aan koekjes, muffins, ijs en talloze andere desserts: de chocoladechip … Lees meer

Nakd_Lifestyle image_Fruit & Fibre bars_Apple & Strawberry_SP (1)

Verantwoord snacken was nog nooit zo lekker: ontdek de nieuwe nākd. Fruit & Fibre Bars #advertentie

Ik probeer veel te sporten en gezond te leven, maar ik wil ook absoluut niet met honger rondlopen, dus ben ik zoals veel mensen een snacker. Niet per se uit pure goesting, maar als het zoals bij mij druk is en ik snel iets nodig heb dat me energie geeft én me goed laat voelen, dan ben ik zoals jullie weten een echte fan van nākd … Lees meer

Zin in iets lichts, feestelijks en boordevol smaak? 7x recepten met garnalen

Ik zal maar bekennen: garnalen zijn voor mij echte toppers in de keuken. Ze zijn elegant, snel klaar en ze geven meteen een verfijnde toets aan elk gerecht … Lees meer

Wat is moscato wijn en is het echt lekker of niet?

Eerlijk? Ik kan wel eens genieten van een glaasje Moscato, maar criticasters noemen het de limonade onder de wijnen. Moscato is dan ook een zoete, licht mousserende wijn die wordt gemaakt van de Muscat-druif, een van de oudste druivensoorten ter wereld … Lees meer