DE BALLEN! 10 KEER SCOREN...
Nieuws

De ballen! 10 keer scoren…

Balletjes, geef nu toe,we draaien ze graag in de keuken, en we eten ze toch ook allemaal ook zo graag. Ze zijn speels en lekker. Als kind vond ik het heerlijk om samen met m’n mama balletjes te draaien, en ik merk dat mijn nichtjes Julie, Anna en Estée oma daar vandaag ook graag bij helpen.

Balletjes in de tomatensoep zijn altijd een succes, en de klassieke balletjes met tomatensaus ook. Luikse balletjes, daar hou ik ook zo van. Maar ik merkte plots op dat ik op deze blog al veel recepten staan heb met lekkere balletjes in de hoofdrol. Ik zet ze hier voor jullie nog eens op een rijtje. Dat wordt tien keer scoren!

Smakelijk rollen (je weet dat je balletjes het beste rolt met vochtige handen!) en eten, en zoals mijn collega Anke in onze ochtendshow vaak zegt wanneer ze een gesprek afsluit: “de ballen!

UIT OMA'S KEUKEN: WITLOOF MET GEHAKTBALLEN
Recept

Uit oma’s keuken: witloof met gehaktballen

Mijn mama maakte dit, mijn oma maakte dit, en waarschijnlijk maakte haar moeder dit volkse gerecht ook al in de jaren (heel) stilletjes. In onze familie is het een heuse klassieker.  Geen éénpans- maar een éénpotgerecht. Ontzettend simpel, met slechts enkele ingrediënten. Maar doordat je het deksel voortdurend op de pot houdt terwijl je het witloof stooft, kun je de gehaktballetjes mee stomen, (en zelfs de aardappeltjes een paar minuutjes nadat je ze al dente hebt gekookt) en zo nemen die de smaak van het witloof op … Lees meer

AZIATISCHE BALLETJES MET WITLOOF
Recept

Aziatische balletjes met witloof

In mijn eerste boek “De Would-Be Chef” stond een recept voor balletjes gehakt met gestoofd witloof, een absolute klassieker in onze familie. Meme Julia maakte het, mijn mama ook en zelf weet ik dat ik er thuis ook mee kan scoren. Het is gewoon simpel: je stooft je witloof in een gesloten kookpot (met wat boter en een beetje water) en legt je zelf gedraaide balletjes op het witloof … Lees meer

BALLETJES IN RODE WIJN EN GRAANMOSTERD
Recept

Balletjes in rode wijn en graanmosterd

Weinig gerechten verdienen zo hard het label “comfortfood” als balletjes. Luikse balletjes zijn absoluut een lekkernij, met hun saus op basis van Luikse siroop en azijn. Je kunt je balletjes uiteraard ook klassiek in tomatensaus maken, met puree of een frietje bij. Heerlijk. Maar waarom ze niet eens bereiden in een rode wijnsausje met graanmosterd … Lees meer

BALLETJES VAN PADDENSTOELEN, HAZELNOTEN EN POMPOENPITTEN
Recept

Balletjes van paddenstoelen, hazelnoten en pompoenpitten

Ballekes zijn altijd lekker. Maar ze kunnen ook super gezond zijn! Deze keer heb ik lekkere balletjes gemaakt van paddenstoelen, hazelnoten en pompoenpitten, met een fris pittig sausje bij. Helemaal vegetarisch en, als je de mayonaise achterwege laat, volgens mij zelfs een veganistisch gerechtje. Spreek me tegen als er links en rechts toch een dierlijk product in mijn gerecht is geslopen, maar ik denk het niet … Lees meer

OOSTERSE VISBALLETJES
Recept

Oosterse visballetjes

Ik heb onlangs deze Oosterse visballetjes nog eens gemaakt. Iedereen houdt er van, zelfs de kinderen. Ze zijn lekker voor een doordeweekse dag maar je kunt ze ook op een feestelijk diner serveren! En ze geven zo’n lekker exotisch tintje aan je etentje. Deze balletjes kun je als hapje serveren, maar evengoed als een voorgerechtje … Lees meer

AZIATISCHE KIPPENBALLETJES MET COURGETTE EN BABYMAÏS
Recept

Aziatische kippenballetjes met courgette en babymaÏs

Balletjes zijn altijd lekker. Toch? In tomatensaus met frietjes bij: heerlijk. Kinderen zijn er ook dol op. Deze keer heb ik echter een Aziatische variant op onze traditionele Belgische balletjes gemaakt. Met pittig gekruid kippengehakt, courgette en babymaïsjes erbij, en een lekkere smeuïge saus gebaseerd op satésaus die je in een potje koopt, afgewerkt met sojaroom met kokossmaak … Lees meer

MIJN LEKKER 250 CALORIEËN GERECHT VOOR ALBERT HEIJN
Recept

Mijn lekker 250 calorieËn gerecht voor albert heijn

Sinds twee weken ben ik de Facebook vrienden van Albert Heijn in zogenaamde “After Party Vlogs” aan het uitleggen hoe ze weer “fit kunnen worden na de feestdagen.” Ik ben geen diëtist en geen voedingsdeskundige, maar met veel wandelen en vooral gezonder en lichter eten, ben ik er de voorbije jaren persoonlijk alvast in geslaagd om heel veel kilo’s te verliezen en gezonder te worden … Lees meer

KIPPENBOULET MET GESTOOMDE GROENTJES
Recept

Kippenboulet met gestoomde groentjes

Het is nog eens tijd voor wat comfortfood. Gehaktballetjes zijn altijd een goed idee. En deze bouletjes met kippengehakt hebben net dat tikje extra door de smaakjes die je er aan toevoegt. Mijn tip is om zelf eens te gaan experimenteren, want met ongeveer alle mogelijke kruiden en smaakjes kun je aan de slag … Lees meer

PITTIGE THAISE VOL-AU-VENT
Recept

Pittige thaise vol-au-vent

Laat ik maar met de deur in huis vallen, en eventuele criticasters vlug even voor zijn: een echte vol-au-vent is dit natuurlijk niet. Maar het is wel een toffe variant op het thema. En met de Thaise smaakjes erbij nog eens een bijzonder lekkere ook. Ik gebruik kippenfilets en kippengehakt, en voeg er dan uiteindelijk ook enkele gekookte roze garnalen aantoe … Lees meer

SLECHTE FOTO MAAR HEERLIJKE PASTASCHOTEL
Recept

Slechte foto maar heerlijke pastaschotel

Eerste regel, wanneer je een foodblog hebt: maak van werkelijk alles wat je eet een deftige foto. Iets wat ik blijkbaar zelf toch nog wel eens vergeet. Want eergisteren heb ik een super gemakkelijke pastaschotel gemaakt waarvan ik niet van plan was om het recept hier te plaatsen net omdat het zo’n voor de hand liggend gerecht is … Lees meer

Gerelateerde nieuwsberichten

De lekkerste gerechten met asperges

Het zijn de mooiste maanden van het jaar: er liggen volle bak asperges bij de groenteboer. Ik ben echt zot van asperges. Ik kan ze wel drie keer per week eten, zo lekker vind ik ze … Lees meer

Oktober starten we met een heerlijk weekmenu

Nieuw weekmenu na de paasvakantie

De paasvakantie is voorbij. Sven en Anke zijn weer elke ochtend op de radio. En we hopen dat de lente nu echt snel doorbreekt. Ik was een weekje of twee in Barcelona waar het prachtig weer was, en ook hier in België waren er wel een paar mooie dagen … Lees meer

Chema

Ik bezorg 3 kopers van “Mijn Barcelona” zelfgemaakte tortilla #advertentie

Tortilla de patatas. Ik had het al vaak gegeten. Kan ook niet anders. In Spanje staat het op de menu van bijna elk tapas restaurant. Het ziet er ook simpel uit om te maken … Lees meer

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Look is niet enkel lekker, maar ook erg gezond. Het is goed voor je bloeddruk en je cholesterol en het boost je immuunsysteem. Maar OK, je kunt er dus wel een flinke look-adem van hebben … Lees meer

IMG_1374

MIJN BARCELONA is vanaf NU te koop!!!

Na meer dan tien jaar van zomers, schoolvakanties en weekendjes doorbrengen in ons flatje in het centrum van Barcelona, besloot ik vorig jaar om mijn liefde voor de stad te vereeuwigen in boekvorm: “Mijn Barcelona” … Lees meer

IMG_1029 4

Slecht en goed nieuws over “Waarom Wandelen”

Het is gebeurd: druk twee van “Waarom Wandelen” is volledig uitverkocht. Precies een jaar geleden is uitgeverij “Silenro Publishers” opgericht en werd de voorverkoop van mijn ultieme wandelgids aangekondigd … Lees meer

Goed nieuws voor wie het boek wil: bestel Waarom Wandelen in tweede druk!

Allerlaatste Waarom Wandelen nu te koop

Het mooie weer is op komst, dat kan niet anders. Ook al moeten we nog even door de maartse buien heen kijken, na regen komt zonneschijn, dat staat vast … Lees meer

Is spinazie opnieuw opwarmen gevaarlijk?

Er wordt wel eens beweerd dat het opnieuw opwarmen van spinazie gevaarlijk is, omdat die dan giftig zou worden. Maar dat is niet echt zo. Het opwarmen van spinazie op zichzelf is niet gevaarlijk, maar er zijn bepaalde voorzorgsmaatregelen die je moet nemen om de voedselveiligheid te waarborgen … Lees meer