Makkelijk hapje milkshake met paling
Nieuws

De lekkerste hapjes voor de feestdagen

Een goed feest begint met lekkere hapjes. Je kunt uiteraard wat blokjes kaas en salami op de salontafel zetten, of een kommetje chips. En er is uiteraard niks verkeerd met wat toastjes. Maar als je graag wil scoren bij je gasten dan moet je toch eens deze makkelijke receptjes bekijken. Echt stuk voor stuk toppertjes waar je je gasten enorm mee zult kunnen verwennen.

En niet vergeten: als je nog geen kerstcadeau hebt: in Mijn Mama’s Kookboek staan heel veel lekkere recepten, en je zal er je familie en jezelf een groot plezier mee doen. Je kunt het kopen op www.mijnmamaskookboek.be

Kroepoek met tartaar van zalm, zalmeitjes en wakame
Recept

Kroepoek met tartaar van zalm, zalmeitjes en wakame

Dit is een super makkelijk aperitiefhapje dat ik erg graag klaarmaak. In minder dan tien minuten kun je deze hapjes bereiden, en door de combinatie van de kroepoek met de zalm, de zalmeitjes en het zeewier heb je een fris krokant hapje dat zeer lekker is bij een glaasje cava of champagne, maar zeker ook bij een droge witte wijn … Lees meer

KONINGINNEHAPJE VAN SLAKJES
Recept

Koninginnehapje van slakjes

Slakjes? Die vind je bijzonder lekker of wansmakelijk. Ongeveer iedereen heeft er een uitgesproken mening over, maar ik hou er wel van. Ik ben bijvoorbeeld een grote fan van de Petits Gris de Namur, de kleine slakjes uit Namen die je in de speciaalzaak kunt kopen. Ze worden in bokalen in kruidige bouillon bewaard en zijn echt overheerlijk … Lees meer

Makkelijk hapje milkshake met paling
Recept

Makkelijk hapje milkshake met paling

Dit gekke hapje is in geen tijd klaar! Roomijs met groenten en vis. Hoe raar is dat, denk je. En dat begrijp ik maar al te goed. Een hoorntje met drie bollen koffie-ijs met gebakken kabeljauw lijkt me ook iets van het goede teveel. Maar toch is dit een top-hapje! Maar room en paling gaan sowieso al lekker samen, vanille is ook in hartige gerechten een mooie smaakmaker, en de komkommer, maar vooral het pittige van de ui en de zure appel geven een mooi contrast in dit lekkere glaasje … Lees meer

Verrassend aperitiefhapje: Vitello tonnato in een eitje
Recept

Verrassend aperitiefhapje: Vitello tonnato in een eitje

Een heerlijk hapje voor de feestdagen is dit, een variatie op het klassieke Italiaanse voorgerecht vitello tonnato. De combinatie van kalfsvlees en tonijn is een heerlijke smaakbom, en in een eitje smaakt het ook echt lekker. Het zijn kleine kunstwerkjes die relatief makkelijk klaar te maken zijn. Bereiding Kook de eitjes hard (in zo’n 8 minuutjes) … Lees meer

Cake met mierikswortel en zalm
Recept

Cake met mierikswortel en zalm

Soms moet het leven, en ook koken niet te moeilijk zijn. Dit is een zoet-pikant aperitief-hapje dat zeer makkelijk te bereiden is, en toch lekker verrassend. De combinatie van de zoete cake met de lekker pikante mierikswortel en de zalig zachte gerookte zalm is een hit als hapje of lekker in een iets grotere versie bij de brunch … Lees meer

Comtékoekjes met een romige vulling van Comté, selder en ham #advertentie
Recept

Comtékoekjes met een romige vulling van Comté, selder en ham #advertentie

Als ambassadeur van Comté vind ik het heerlijk om nieuwe recepten te verzinnen met deze prachtige kaas. Vandaag heb ik kaaskoekjes gemaakt die ik vul met een zachte mousse van Comté, gepekelde groene selder en lekkere ham. De koekjes liggen op elkaar en de vulling ertussen maakt ze echt heerlijk romig, zo’n beetje zoals Prince of Oreo-koekjes … Lees meer

Heerlijk hapje: Italiaanse eitjes
Recept

Heerlijk hapje: Italiaanse eitjes

Het blijven heerlijke hapjes voor een feestmenu: lekkere gevulde eitjes. “Italiaanse eitjes” vind ik zelf fantastisch. Het bijzondere is dat je de eitjes marineert in balsamico, waardoor ze een mooie gemarmerde kleur krijgen. Nadien vul je ze en werk je ze af met wat lekkere Italiaanse ingrediënten … Lees meer

Kroepoek met een mousse van asperges en Royal Belgian Caviar #advertentie
Recept

Kroepoek met een mousse van asperges en Royal Belgian Caviar #advertentie

Als fiere ambassadeur van Royal Belgian Caviar probeer ik voortdurend nieuwe recepten te bedenken met dit heerlijke topproduct. Royal Belgian Caviar is een pure Belgische delicatesse die met ontzettend veel vakkennis, zorg, liefde, en vooral veel geduld wordt bereikt. In de betere delicatessenwinkels overal in ons land kun je deze topkaviaar kopen … Lees meer

SURPRISE EITJES
Recept

Surprise eitjes

Soms kan een klein onnozel trucje voor een erg plezierig effect zorgen in de keuken. Dat is het geval met deze kwarteleitjes (waarvoor ik de inspiratie jaren geleden kreeg in een voortreffelijke sterrenrestaurant in Kopenhagen) die ik voor de lol surprise-eitjes heb genoemd, omdat ze er gewoon erg geestig uitzien door zo’n kleine huis- tuin en (letterlijk) keukentrucje … Lees meer

Aardappelchips met Sint-Jakobsoesters en erwtjes
Recept

Aardappelchips met Sint-Jakobsoesters en erwtjes

Een onvervalste Would Be Chef zoals ik gebruikt alles wat hij tegenkomt in de supermarkt en gaat daar dan onbeschaamd mee aan de slag. Ik denk bijvoorbeeld dat ik wel tien verschillende gerechten met chips heb, maar dit is er eentje waarmee ik altijd scoor, omdat het eenvoudig en chique tegelijk is … Lees meer

Gerelateerde nieuwsberichten

Mosselrecept Sven Ornelis’ mama

De mosselen zijn er! #advertentie

Onlangs was ik er als jarenlange ambassadeur van de mosselen weer van harte bij in Zeeuws-Vlaanderen want toen werden de eerste touwen met de 2024 oogst van de Zeeuwse hangcultuurmosselen in het noordelijke deel van de Oosterschelde boven water gehaald … Lees meer

Bram Laebens

De mooie levenslessen van mijn mama

Zondag is moederdag. Leve alle moeders, en oma’s. Jullie weten dat ik mijn mama een enorm warm hart toedraag. Ze is al meer dan een halve eeuw de belangrijkste vrouw in mijn leven … Lees meer

“Eat What You Want Day” Wat is dat eigenlijk?

“Eat What You Want Day”… Je ziet zo’n bijzondere dag staan in de kalender en je vraagt je af: wat is dat nu eigenlijk voor een rare feestdag? Ik heb het even opgezocht: het is een informeel ‘feest’ dat onder andere in Amerika elk jaar op 11 mei wordt gevierd … Lees meer

Rood fruit met porto, munt en honing en roomijs

Volledig menu voor deze halve werkweek

Daar gaan we weer voor een nieuwe werkweek. Maar net als vorige week, met die eerste mei die als plezante rustpauze midden in de week tevoorschijn kwam, is dit ook maar een halve week … Lees meer

De lekkerste gerechten met asperges

Het zijn de mooiste maanden van het jaar: er liggen volle bak asperges bij de groenteboer. Ik ben echt zot van asperges. Ik kan ze wel drie keer per week eten, zo lekker vind ik ze … Lees meer

Oktober starten we met een heerlijk weekmenu

Nieuw weekmenu na de paasvakantie

De paasvakantie is voorbij. Sven en Anke zijn weer elke ochtend op de radio. En we hopen dat de lente nu echt snel doorbreekt. Ik was een weekje of twee in Barcelona waar het prachtig weer was, en ook hier in België waren er wel een paar mooie dagen … Lees meer

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Look is niet enkel lekker, maar ook erg gezond. Het is goed voor je bloeddruk en je cholesterol en het boost je immuunsysteem. Maar OK, je kunt er dus wel een flinke look-adem van hebben … Lees meer

IMG_1374

MIJN BARCELONA is vanaf NU te koop!!!

Na meer dan tien jaar van zomers, schoolvakanties en weekendjes doorbrengen in ons flatje in het centrum van Barcelona, besloot ik vorig jaar om mijn liefde voor de stad te vereeuwigen in boekvorm: “Mijn Barcelona” … Lees meer