Makkelijk hapje milkshake met paling
Nieuws

De lekkerste hapjes voor de feestdagen

Een goed feest begint met lekkere hapjes. Je kunt uiteraard wat blokjes kaas en salami op de salontafel zetten, of een kommetje chips. En er is uiteraard niks verkeerd met wat toastjes. Maar als je graag wil scoren bij je gasten dan moet je toch eens deze makkelijke receptjes bekijken. Echt stuk voor stuk toppertjes waar je je gasten enorm mee zult kunnen verwennen.

En niet vergeten: als je nog geen kerstcadeau hebt: in Mijn Mama’s Kookboek staan heel veel lekkere recepten, en je zal er je familie en jezelf een groot plezier mee doen. Je kunt het kopen op www.mijnmamaskookboek.be

Kroepoek met tartaar van zalm, zalmeitjes en wakame
Recept

Kroepoek met tartaar van zalm, zalmeitjes en wakame

Dit is een super makkelijk aperitiefhapje dat ik erg graag klaarmaak. In minder dan tien minuten kun je deze hapjes bereiden, en door de combinatie van de kroepoek met de zalm, de zalmeitjes en het zeewier heb je een fris krokant hapje dat zeer lekker is bij een glaasje cava of champagne, maar zeker ook bij een droge witte wijn … Lees meer

KONINGINNEHAPJE VAN SLAKJES
Recept

Koninginnehapje van slakjes

Slakjes? Die vind je bijzonder lekker of wansmakelijk. Ongeveer iedereen heeft er een uitgesproken mening over, maar ik hou er wel van. Ik ben bijvoorbeeld een grote fan van de Petits Gris de Namur, de kleine slakjes uit Namen die je in de speciaalzaak kunt kopen. Ze worden in bokalen in kruidige bouillon bewaard en zijn echt overheerlijk … Lees meer

Makkelijk hapje milkshake met paling
Recept

Makkelijk hapje milkshake met paling

Dit gekke hapje is in geen tijd klaar! Roomijs met groenten en vis. Hoe raar is dat, denk je. En dat begrijp ik maar al te goed. Een hoorntje met drie bollen koffie-ijs met gebakken kabeljauw lijkt me ook iets van het goede teveel. Maar toch is dit een top-hapje! Maar room en paling gaan sowieso al lekker samen, vanille is ook in hartige gerechten een mooie smaakmaker, en de komkommer, maar vooral het pittige van de ui en de zure appel geven een mooi contrast in dit lekkere glaasje … Lees meer

Verrassend aperitiefhapje: Vitello tonnato in een eitje
Recept

Verrassend aperitiefhapje: Vitello tonnato in een eitje

Een heerlijk hapje voor de feestdagen is dit, een variatie op het klassieke Italiaanse voorgerecht vitello tonnato. De combinatie van kalfsvlees en tonijn is een heerlijke smaakbom, en in een eitje smaakt het ook echt lekker. Het zijn kleine kunstwerkjes die relatief makkelijk klaar te maken zijn. Bereiding Kook de eitjes hard (in zo’n 8 minuutjes) … Lees meer

Cake met mierikswortel en zalm
Recept

Cake met mierikswortel en zalm

Soms moet het leven, en ook koken niet te moeilijk zijn. Dit is een zoet-pikant aperitief-hapje dat zeer makkelijk te bereiden is, en toch lekker verrassend. De combinatie van de zoete cake met de lekker pikante mierikswortel en de zalig zachte gerookte zalm is een hit als hapje of lekker in een iets grotere versie bij de brunch … Lees meer

Comtékoekjes met een romige vulling van Comté, selder en ham #advertentie
Recept

Comtékoekjes met een romige vulling van Comté, selder en ham #advertentie

Als ambassadeur van Comté vind ik het heerlijk om nieuwe recepten te verzinnen met deze prachtige kaas. Vandaag heb ik kaaskoekjes gemaakt die ik vul met een zachte mousse van Comté, gepekelde groene selder en lekkere ham. De koekjes liggen op elkaar en de vulling ertussen maakt ze echt heerlijk romig, zo’n beetje zoals Prince of Oreo-koekjes … Lees meer

Heerlijk hapje: Italiaanse eitjes
Recept

Heerlijk hapje: Italiaanse eitjes

Het blijven heerlijke hapjes voor een feestmenu: lekkere gevulde eitjes. “Italiaanse eitjes” vind ik zelf fantastisch. Het bijzondere is dat je de eitjes marineert in balsamico, waardoor ze een mooie gemarmerde kleur krijgen. Nadien vul je ze en werk je ze af met wat lekkere Italiaanse ingrediënten … Lees meer

Kroepoek met een mousse van asperges en Royal Belgian Caviar #advertentie
Recept

Kroepoek met een mousse van asperges en Royal Belgian Caviar #advertentie

Als fiere ambassadeur van Royal Belgian Caviar probeer ik voortdurend nieuwe recepten te bedenken met dit heerlijke topproduct. Royal Belgian Caviar is een pure Belgische delicatesse die met ontzettend veel vakkennis, zorg, liefde, en vooral veel geduld wordt bereikt. In de betere delicatessenwinkels overal in ons land kun je deze topkaviaar kopen … Lees meer

SURPRISE EITJES
Recept

Surprise eitjes

Soms kan een klein onnozel trucje voor een erg plezierig effect zorgen in de keuken. Dat is het geval met deze kwarteleitjes (waarvoor ik de inspiratie jaren geleden kreeg in een voortreffelijke sterrenrestaurant in Kopenhagen) die ik voor de lol surprise-eitjes heb genoemd, omdat ze er gewoon erg geestig uitzien door zo’n kleine huis- tuin en (letterlijk) keukentrucje … Lees meer

Aardappelchips met Sint-Jakobsoesters en erwtjes
Recept

Aardappelchips met Sint-Jakobsoesters en erwtjes

Een onvervalste Would Be Chef zoals ik gebruikt alles wat hij tegenkomt in de supermarkt en gaat daar dan onbeschaamd mee aan de slag. Ik denk bijvoorbeeld dat ik wel tien verschillende gerechten met chips heb, maar dit is er eentje waarmee ik altijd scoor, omdat het eenvoudig en chique tegelijk is … Lees meer

Gerelateerde nieuwsberichten

Via Veneto

Waarom ik steeds vaker afhaak bij tasting menu’s

Ik hou van lekker eten. Dat weten jullie. Er zijn weinig dingen waar ik zoveel plezier aan beleef als een verrassend diner in een goed restaurant. Ik ben ook de laatste om een creatieve chef tegen te spreken … Lees meer

VAKANTIE EN NIKS BIJKOMEN: 3 SLIMME TRUCS!

Vakantie en niks bijkomen: 3 slimme trucs!

Juli is voor veel mensen vakantietijd. En of je nu toch nog naar het buitenland op reis gaat, of gezellig in eigen land blijft, je leeft toch een beetje op een ander ritme, en het is niet altijd evident om dan ook nog eens op de lijn te letten … Lees meer

Eat Your Beans Day – waarom bonen je nieuwe beste vriend in de keuken zijn

Wist je dat het op 3 juli Eat Your Beans Day is? Een dag die in de Verenigde Staten in het leven is geroepen om bonen eens ecxtra in de schijnwerpers te zetten … Lees meer

Zalige verjaardagsplannen vandaag

Het is zover. 7 juni. Vandaag ben ik jarig. Yes, 52 lentes jong. En wat een zaligheid: het is zaterdag, het zonnetje schijnt vol geestdrift, en ik zit – hoe heerlijk is dat – in mijn lievelingsstad Barcelona … Lees meer

Mosselambassadeur Sven Ornelis

De eerste Zeeuwse mosselen van 2025: een smakelijk begin van de zomer #advertentie

Afgelopen dinsdag was het weer zover. Elk jaar opnieuw kijk ik er reikhalzend naar uit: het moment waarop ik als ambassadeur van de Zeeuwse mosselen de allereerste exemplaren van het nieuwe seizoen mag proeven — rauw, recht uit de zee, zoals het hoort … Lees meer

Groot nieuws: ik ben ambassadeur voor Big Green Egg Vlaanderen! 🔥 #advertentie Would Be Chef Sven Ornelis6

Groot nieuws: ik ben ambassadeur voor Big Green Egg Vlaanderen! 🔥 #advertentie

Mensen die me volgen op sociale media weten het al even: ik ben officieel ambassadeur geworden voor Big Green Egg in Vlaanderen! Wie mij een beetje kent, weet dat ik al heel mijn leven een grote liefde heb voor barbecueën … Lees meer

ben-libby-WjW97Z5BpVA-unsplash

Aardappelen: gezond, lokaal en ten onrechte onderschat

Aardappelen hebben de voorbije jaren jammer genoeg een wat negatieve bijklank gekregen binnen de wereld van gezonde voeding. Ze worden al te vaak afgedaan als dikmakers of lege koolhydraten, maar dat is eerlijk gezegd een onterechte beoordeling … Lees meer

Scherm­afbeelding 2025-05-10 om 12.24.19

Mis niets & schrijf je in voor de Would Be Chef nieuwsbrief!

Ben jij een trouwe bezoeker van Would Be Chef? Dan weet je dat er hier elke week heerlijke recepten, smakelijke tips en inspirerende verhalen verschijnen … Lees meer