Het is er! Mijn volledige feestmenu 2022. Met hapjes, voorgerechten, hoofdgerechten, desserts en koekjes toe. Massa’s gratis inspiratie om tijdens de feestdagen straks je gasten uitgebreid te verwennen. Alle gerechten staan hieronder nog eens op een rij, met bijpassende wijnen uit mijn eigen zorgvuldig geselecteerde assortiment.
En ik heb een verrassing. Een cadeautje. Als je mijn feestelijke wijnpakket bestelt, dan krijg je alle bijpassende wijnen thuis bezorgd en ook een super mooi en handig receptenboekje met alle feestgerechten. Zo wordt het nog makkelijker om lekker thuis te koken, en je gasten drinken dan super lekkere, maar zeer betaalbare wijnen. En waarom zou je geen extra pakketje bestellen als cadeau voor je gasten?
Mijn wijnpakket bij mijn feestmenu kun je hier bestellen.
Als ambassadeur van Comté vind ik het heerlijk om nieuwe recepten te verzinnen met deze prachtige kaas. Vandaag heb ik kaaskoekjes gemaakt die ik vul met een zachte mousse van Comté, gepekelde groene selder en lekkere ham. De koekjes liggen op elkaar en de vulling ertussen maakt ze echt heerlijk romig, zo’n beetje zoals Prince of Oreo-koekjes … Lees meer
Recept
Comtékoekjes met een romige vulling van Comté, selder en ham #advertentie
Het is nog eens tijd voor een feestelijk gerecht. Foie Gras is een puur product dat je zoveel mogelijk in ere moet houden in je gerechten. Deze rijstwafel met foie gras krijgt twee bijzondere extra ingrediënten. Twee keer fruit, maar wel zoet-zuur. Het zuurtje komt van de brunoise van de Granny Smith, en het zoete van de membrillo … Lees meer
Recept
Rijstwafel met Foie Gras, membrillo en granny smith #advertentie
Dit is een koninklijk hapje, dat evengoed, in een grotere versie zoals hier, een zalig voorgerecht kan zijn. De combinatie van het gerookte van de heilbot, met de aardappelen die je in zoutkorst bereidt, en daar de zelf opgelegde komkommer bij, samen met de zure room, maakt dit een prachtige Scandinavische aandoende basis waarbij de heerlijke Belgische kaviaar van Royal Belgian Caviar geweldig tot z’n recht komt … Lees meer
Recept
Tartaar van gerookte heilbot en krieltjes met Royal Belgian Caviar #advertentie
We gaan met dit gerecht twee keer op reis. Eerst gaan we onze lekkere mosselen in Zeeland halen, want de Zeeuwse mosseltjes zijn gewoon de beste. En we gaan ook even helemaal naar Zuid-Amerika, naar Peru. Want daar, net zoals in Chili overigens, wordt van druiven een heel bijzonder distillaat gemaakt: Pisco … Lees meer
Recept
Zeeuwse mosselen op Peruviaanse wijze #advertentie
Soms moet je het jezelf niet al te moeilijk maken. Dit is een zalig hapje waar niet al teveel werk in kruipt. Vraag gewoon aan je slager om mooie plakjes roze rosbief. Die hoeven niet al te groot te zijn, maar je wil ze wel mooi dresseren op de toast, dus een plakje per hapje is ideaal, maar je kunt het natuurlijk ook wat kleiner snijden als je dat wil … Lees meer
Recept
Toast met roastbeef, parmezaan en truffel #advertentie
Als ambassadeur van Comté vind ik het heerlijk om nieuwe recepten te verzinnen met deze prachtige kaas. Speciaal voor de feestelijke momenten in het leven heb ik een heerlijke rijke soep gemaakt van pompoen, afgewerkt met hazelnoten en Comté. Een schitterende start voor al je winterse maaltijden.
Wil je wat meer weten over Comté, mijn absolute lievelingskaas … Lees meer
Recept
Pompoensoep met pancetta, hazelnoten en Comté #advertentie
Zeewolf is een mooie stevige vis die makkelijk te bereiden is. Omdat zeewolf een niet enorm uitgesproken smaak heeft zullen ook je gasten die niet enorm gek zijn op vis dit gerecht wel weten te appreciëren. Ik heb een echte Catalaanse versie van deze rollade gemaakt, ik ben tenslotte een grote Barcelona-liefhebber … Lees meer
Recept
Rollade van Zeewolf en Spaanse ham met lente-ui en romesco
Dit is een van mijn favoriete hoofdgerechten ooit. De pulled duck heb ik leren maken door de mensen van de Vleeshouwerij die mij een basisrecept hebben geleverd, waar ik vaak variaties op maak. Het vlees is door de toevoeging van appelsap en whisky zo zacht en smaakvol, en gecombineerd met de gepekelde rode ui en de heerlijke mayonaise met zoete hoisin saus is het een gerecht om duimen en vingers bij af te likken … Lees meer
Recept
Buns met pulled duck, gepekelde rode ui en hoisin mayonaise
Panna cotta is een Italiaans nagerecht, de naam betekent letterlijk gekookte room. Moeilijk te maken is het niet. De basisingrediënten zijn room, melk, suiker en gelatine. Je kan ook Agar Agar, een plantaardig geleermiddel gebruiken
We maken het dessert feestelijk en bijzonder door er wat Amaretto en koffie aan toe te voegen en af te werken met een blinkende spiegel van sinaasappel en mooie versieringen … Lees meer
Recept
Panna Cotta met chocolade, Amaretto, koffie en een spiegel van sinaasappel
Zoals jullie weten ben ik een fiere ambassadeur van KitchenAid en voor dit recept gebruik ik uiteraard mijn 4,8l artisan keukenmixer.
Chip cookies zijn zowat de meest traditionele Amerikaanse koekjes die er bestaan. Er zijn duizenden recepten voor chocoladekoekjes. Wees gerust, ik heb ze niet allemaal uitgeprobeerd, maar dit receptje is alvast super lekker … Lees meer
Recept
Chocolade Chip Cookies met Kitchenaid #advertentie
Ik hou van lekker eten. Dat weten jullie. Er zijn weinig dingen waar ik zoveel plezier aan beleef als een verrassend diner in een goed restaurant. Ik ben ook de laatste om een creatieve chef tegen te spreken … Lees meer
Juli is voor veel mensen vakantietijd. En of je nu toch nog naar het buitenland op reis gaat, of gezellig in eigen land blijft, je leeft toch een beetje op een ander ritme, en het is niet altijd evident om dan ook nog eens op de lijn te letten … Lees meer
Wist je dat het op 3 juli Eat Your Beans Day is? Een dag die in de Verenigde Staten in het leven is geroepen om bonen eens ecxtra in de schijnwerpers te zetten … Lees meer
Het is zover. 7 juni. Vandaag ben ik jarig. Yes, 52 lentes jong. En wat een zaligheid: het is zaterdag, het zonnetje schijnt vol geestdrift, en ik zit – hoe heerlijk is dat – in mijn lievelingsstad Barcelona … Lees meer
Afgelopen dinsdag was het weer zover. Elk jaar opnieuw kijk ik er reikhalzend naar uit: het moment waarop ik als ambassadeur van de Zeeuwse mosselen de allereerste exemplaren van het nieuwe seizoen mag proeven — rauw, recht uit de zee, zoals het hoort … Lees meer
Mensen die me volgen op sociale media weten het al even: ik ben officieel ambassadeur geworden voor Big Green Egg in Vlaanderen! Wie mij een beetje kent, weet dat ik al heel mijn leven een grote liefde heb voor barbecueën … Lees meer
Aardappelen hebben de voorbije jaren jammer genoeg een wat negatieve bijklank gekregen binnen de wereld van gezonde voeding. Ze worden al te vaak afgedaan als dikmakers of lege koolhydraten, maar dat is eerlijk gezegd een onterechte beoordeling … Lees meer
Ben jij een trouwe bezoeker van Would Be Chef? Dan weet je dat er hier elke week heerlijke recepten, smakelijke tips en inspirerende verhalen verschijnen … Lees meer