Het is er! Mijn volledige feestmenu 2022. Met hapjes, voorgerechten, hoofdgerechten, desserts en koekjes toe. Massa’s gratis inspiratie om tijdens de feestdagen straks je gasten uitgebreid te verwennen. Alle gerechten staan hieronder nog eens op een rij, met bijpassende wijnen uit mijn eigen zorgvuldig geselecteerde assortiment.
En ik heb een verrassing. Een cadeautje. Als je mijn feestelijke wijnpakket bestelt, dan krijg je alle bijpassende wijnen thuis bezorgd en ook een super mooi en handig receptenboekje met alle feestgerechten. Zo wordt het nog makkelijker om lekker thuis te koken, en je gasten drinken dan super lekkere, maar zeer betaalbare wijnen. En waarom zou je geen extra pakketje bestellen als cadeau voor je gasten?
Mijn wijnpakket bij mijn feestmenu kun je hier bestellen.
Als ambassadeur van Comté vind ik het heerlijk om nieuwe recepten te verzinnen met deze prachtige kaas. Vandaag heb ik kaaskoekjes gemaakt die ik vul met een zachte mousse van Comté, gepekelde groene selder en lekkere ham. De koekjes liggen op elkaar en de vulling ertussen maakt ze echt heerlijk romig, zo’n beetje zoals Prince of Oreo-koekjes … Lees meer
Recept
Comtékoekjes met een romige vulling van Comté, selder en ham #advertentie
Het is nog eens tijd voor een feestelijk gerecht. Foie Gras is een puur product dat je zoveel mogelijk in ere moet houden in je gerechten. Deze rijstwafel met foie gras krijgt twee bijzondere extra ingrediënten. Twee keer fruit, maar wel zoet-zuur. Het zuurtje komt van de brunoise van de Granny Smith, en het zoete van de membrillo … Lees meer
Recept
Rijstwafel met Foie Gras, membrillo en granny smith #advertentie
Dit is een koninklijk hapje, dat evengoed, in een grotere versie zoals hier, een zalig voorgerecht kan zijn. De combinatie van het gerookte van de heilbot, met de aardappelen die je in zoutkorst bereidt, en daar de zelf opgelegde komkommer bij, samen met de zure room, maakt dit een prachtige Scandinavische aandoende basis waarbij de heerlijke Belgische kaviaar van Royal Belgian Caviar geweldig tot z’n recht komt … Lees meer
Recept
Tartaar van gerookte heilbot en krieltjes met Royal Belgian Caviar #advertentie
We gaan met dit gerecht twee keer op reis. Eerst gaan we onze lekkere mosselen in Zeeland halen, want de Zeeuwse mosseltjes zijn gewoon de beste. En we gaan ook even helemaal naar Zuid-Amerika, naar Peru. Want daar, net zoals in Chili overigens, wordt van druiven een heel bijzonder distillaat gemaakt: Pisco … Lees meer
Recept
Zeeuwse mosselen op Peruviaanse wijze #advertentie
Soms moet je het jezelf niet al te moeilijk maken. Dit is een zalig hapje waar niet al teveel werk in kruipt. Vraag gewoon aan je slager om mooie plakjes roze rosbief. Die hoeven niet al te groot te zijn, maar je wil ze wel mooi dresseren op de toast, dus een plakje per hapje is ideaal, maar je kunt het natuurlijk ook wat kleiner snijden als je dat wil … Lees meer
Recept
Toast met roastbeef, parmezaan en truffel #advertentie
Als ambassadeur van Comté vind ik het heerlijk om nieuwe recepten te verzinnen met deze prachtige kaas. Speciaal voor de feestelijke momenten in het leven heb ik een heerlijke rijke soep gemaakt van pompoen, afgewerkt met hazelnoten en Comté. Een schitterende start voor al je winterse maaltijden.
Wil je wat meer weten over Comté, mijn absolute lievelingskaas … Lees meer
Recept
Pompoensoep met pancetta, hazelnoten en Comté #advertentie
Zeewolf is een mooie stevige vis die makkelijk te bereiden is. Omdat zeewolf een niet enorm uitgesproken smaak heeft zullen ook je gasten die niet enorm gek zijn op vis dit gerecht wel weten te appreciëren. Ik heb een echte Catalaanse versie van deze rollade gemaakt, ik ben tenslotte een grote Barcelona-liefhebber … Lees meer
Recept
Rollade van Zeewolf en Spaanse ham met lente-ui en romesco
Dit is een van mijn favoriete hoofdgerechten ooit. De pulled duck heb ik leren maken door de mensen van de Vleeshouwerij die mij een basisrecept hebben geleverd, waar ik vaak variaties op maak. Het vlees is door de toevoeging van appelsap en whisky zo zacht en smaakvol, en gecombineerd met de gepekelde rode ui en de heerlijke mayonaise met zoete hoisin saus is het een gerecht om duimen en vingers bij af te likken … Lees meer
Recept
Buns met pulled duck, gepekelde rode ui en hoisin mayonaise
Panna cotta is een Italiaans nagerecht, de naam betekent letterlijk gekookte room. Moeilijk te maken is het niet. De basisingrediënten zijn room, melk, suiker en gelatine. Je kan ook Agar Agar, een plantaardig geleermiddel gebruiken
We maken het dessert feestelijk en bijzonder door er wat Amaretto en koffie aan toe te voegen en af te werken met een blinkende spiegel van sinaasappel en mooie versieringen … Lees meer
Recept
Panna Cotta met chocolade, Amaretto, koffie en een spiegel van sinaasappel
Zoals jullie weten ben ik een fiere ambassadeur van KitchenAid en voor dit recept gebruik ik uiteraard mijn 4,8l artisan keukenmixer.
Chip cookies zijn zowat de meest traditionele Amerikaanse koekjes die er bestaan. Er zijn duizenden recepten voor chocoladekoekjes. Wees gerust, ik heb ze niet allemaal uitgeprobeerd, maar dit receptje is alvast super lekker … Lees meer
Recept
Chocolade Chip Cookies met Kitchenaid #advertentie
De zomer is voor ons nu al meer dan tien jaar: genieten in Barcelona. Het is heerlijk om een eigen flat te hebben in deze prachtige stad. Als je eigen kleren in de kast hangen, je glazen staan te blinken om gevuld te worden, en je kunt slapen in je eigen bed, dan voel je je de koning te rijk … Lees meer
Ik heb van een van mijn beste vrienden in Barcelona een mooie fles top-tequila gekregen in de vorm van een cactus. Een fles in terracotta die er prachtig uitziet … Lees meer
Het is uiteraard een goed idee om veel lekkers in de diepvriezer te bewaren. Ik heb voor noodgevallen altijd allerlei fijne producten klaarzitten waarmee je mooie gerechten maken kunt wanneer er onverwacht vrienden komen binnenvallen … Lees meer
Soms zie je in een recept kruiden of specerijen staat die je helemaal niet kent. Kardemom is er misschien eentje van. Het wordt bij ons niet zo vaak gebruikt maar in veel keukens is het een essentieel ingrediënt … Lees meer
Fruit eten is erg gezond, dus je moet minstens twee stukken fruit eten per dag, hoor je experts al heel je leven zeggen. Dat klopt, want fruit zit vol vezels en vitaminen … Lees meer
Ik ken nogal wat mensen die in de horeca erken, en ik hoor van hen wel eens verhalen van lastige klanten. Mensen zijn vandaag veel mondiger dan ooit en kunnen soms echt vervelend doen … Lees meer
Ik vond het hilarisch: iemand zei me een tijdje geleden dat je echt wel moet uitkijken met teveel tandenpoetsen als je niet dik wil worden, omdat er in tandpasta best veel calorieën kunnen zitten … Lees meer
In België was het weer nog niet zo goed de voorbije week. Maar in Barcelona was het heerlijk: lekker veel zon en al bij al aangename temperaturen, heel zomers, maar in tegenstelling tot de voorbije twee jaar voorlopig nog niet bloedheet … Lees meer