Het is bijna kerstmis en daarna tellen we met veel plezier en hoop af naar een nieuw jaar. Ook al zijn we dankbaar voor de dingen die wel goed waren in 2020, en dat zijn er nog best wel wat, toch zijn er ook redenen genoeg om dit rare jaar achter ons te laten, en koers te zetten naar een beter 2021.
Maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat we niet mogen genieten van deze kerstdagen in onze kleine gezinsbubbel, en in heel beperkte kring met onze geliefden buiten, al wandelend of samen rond een vuurkorf. En cadeautjes uitdelen is dan altijd leuk. Want geef nu toe: pakjes krijgen is plezierig, maar ze geven is dat zeker evenveel.
Ik ben dan ook blij dat de kerstboom van Would Be Chef ook helemaal vol zit, met meer dan dertig prachtige prijzen.
Je kunt gaan voor een diner voor twee bij La Canne En Ville in Brussel.
Er ligt een heerlijke wijnbox van œnani en Hertig Jan onder de boom.
We mogen ook enkele zalige geurkaarsen Mountain Chic van Nathalie Baeten, de vrouw van Marc Coucke weggeven.
Voor mensen die aan het bouwen zijn, of aan het verbouwen, of die echt het neusje van de zalm in hun keuken willen is er ook goed nieuws, want ik mag net dezelfde mengkraan met sproeikop en horizontale kraan om je groentjes te spoelen, van Hansgrohe weggeven.
Punch is weer helemaal hip, en ik mag trakteren op een Martini-Baccardi Bubble punchpakket. Santé.
Kookzender njam! bestaat tien jaar en ik mag 5 feestelijke kookboeken “Zoveel om te vieren” met 140 toprecepten weggeven.
Voor liefhebbers van de betere gin is dit een topprijs: een fles Tanqueray London Dry Gin Original en Sevilla. Heerlijk om et aperitieven met je knuffelcontact.
Jullie hebben al gezien dat ik recepten heb ontwikkeld voor de Moulinex iCompanion XL. Een top keukenrobot. En ja hoor, ik mag ook zo’n fantastisch apparaat weggeven.
Voor wie houdt van de bergen, en van lekker eten, ik geef mooie adventsprijzen weg samen met het prachtige Süd-Tirol.
Wil je thuis eens heerlijk dineren met je partner: ga dan voor de foodboxen van Gert De Mangeleer: dat is zalige take away op sterrenniveau.
Tien mensen mogen de komende maanden ook Curcufen uittesten. Ik ben als fervente wandelaar ook ambassadeur van dit voedingssupplement op basis van curcuma. Het helpt echt om spieren en gewrichten soepel te houden. Probeer het zeker eens uit.
En wanneer de lockdown weer versoepelt en je wil weer lekker op restaurant. Ik trakteer op een etentje voor twee in één van de restaurants van Wok Dynasty.
Yes, het zijn deze weken solden op Silenro Publishers. Je kunt al mijn boeken tot eind januari kopen met een mooie korting van 20%. Ideaal om jezelf of iemand die je graag ziet te verwennen met leuk leesvoer … Lees meer
16 januari is Quinoa Day. Quinoa is een zaad dat vaak wordt gebruikt als graanalternatief vanwege zijn hoge eiwitgehalte en essentiële aminozuren. Quinoa komt oorspronkelijk uit de Andes-regio in Zuid-Amerika, waar het al duizenden jaren wordt geteeld door inheemse volken, vooral in Peru, Bolivia en Ecuador … Lees meer
Nu ik al een paar maand gezonder leef drink ik ook graag een glas versgeperst sap. Maar telkens ik een fruitsapje post op Instagram krijg ik de opmerking dat dat eigenlijk niet zo gezond is … Lees meer
De meeste van de volgers van Would Be Chef zijn wellicht super voorbereid en al dagen aan het shoppen en koken. Maar er zijn zeker uitzonderingen. Mensen die het de voorbije weken bijzonder druk hebben gehad en nu last minute beslist hebben om toch lekker te koken vanavond … Lees meer
Mijn vakantie is eigenlijk simpel en lijkt op de meeste van mijn vakanties. Ik ga wat rusten, veel sporten, wat lezen, veel schrijven, wat koken, lekker eten … Lees meer
Maple syrup is een zoet, stroperig sap dat afkomstig is van de sap van de suikermaple (Acer saccharum) of andere soorten esdoorns. Het wordt eigenlijk geproduceerd door het sap van de boom in de lente te verzamelen en het in te koken totdat het dikker wordt en de typische, zoete smaak krijgt … Lees meer
December is een feestmaand. Straks mogen we weer voor de kalkoen gaan en de kroketjes, of gaan we weer gourmetten, maar deze week stel ik voor dat we nog eens voor heerlijk comfortfood kiezen … Lees meer
Ik ben sinds jaar en dag een grote fan en ambassadeur van mosselen. Van de start van het mosselseizoen (soms al begin juni) tot aan het einde, in februari, zijn ze superlekker, en staan ze een paar keer per maand op ons menu … Lees meer