Mijn favoriete desserts op deze wereld dessert dag!
Nieuws

Mijn favoriete desserts op deze wereld dessert dag!

Ik moet eerlijk zijn: ik ben geen enorme zoetekauw. Ik zal, als ik nog een gaatje heb na een copieuze maaltijd, bijna altijd opteren voor een kaasbordje. Maar er zijn natuurlijk wel uitzonderingen. Bij mijn goede vriend Roger van Damme in Het Gebaar in Antwerpen kan ik echt niet weigeren. Roger zijn nagerechten zijn gewoon de beste van de hele wereld. En ook de desserts van mijn mama Anny zijn gewoon fantastisch lekker, en daar zit nog een stukje nostalgie aan vast.

Vandaag is het wereld dessert dag. Die moet je natuurlijk vieren. Het is tenslotte donderdag, en dan mag je al een beetje zondigen toch? Het is tenslotte bijna weekend. Vier deze wereld dessertdag maar goed. Ik heb mijn favoriete desserts daarom even voor jou op een rijtje gezet. Geniet ervan!

Mijn romige speculoostaart met gekaramelliseerde appeltjes
Recept

Mijn romige speculoostaart met gekaramelliseerde appeltjes

Ik ben, zoals bijna alle Belgen, en heel veel mensen buiten ons kleine landje, een grote liefhebber van de speculoos van Lotus.  Het moederbedrijf uit het Oost-Vlaamse Lembeke is niet  voor niks één van de meest bloeiende Belgische bedrijven uit de voedingsindustrie. Sinds enkele jaren is ook de speculoospasta een wereldhit … Lees meer

Topdessert van mijn mama Anny: De Flip
Recept

Topdessert van mijn mama Anny: De Flip

‘De Flip’ is een dessert dat wij in onze jeugd vaak gegeten hebben. Mama heeft, toen wij tieners waren, nog een opleiding van twee jaar gevolgd om bejaardenhelpster en familiehulp te kunnen worden bij bejaarden en mensen die het moeilijker hadden. Een deel van die voltijdse opleiding bestond uit kooklessen, en dit dessert komt uit het schriftje dat mama toen in de klas heeft bijgehouden … Lees meer

Dark ’n stormy ananas met kokos en limoensorbet
Recept

Dark ’n stormy ananas met kokos en limoensorbet

Dit is, en ik overdrijf niet, een wonderlijk lekker dessert. Dark ‘n stormy is een super bekende cocktail op basis van gemberbier, rum en limoen. Ik vond het een tof idee om die hippe cocktail eens in een dessert te combineren met vers fruit. Ik heb in de restaurants van Albert Adria in Barcelona geregeld fruitdesserts gegeten die met een cocktail of sterke drank werden gemaakt, en ik wou zelf ook eens iets soortgelijks bedenken … Lees meer

Bladerdeeg gebakje met geitenkaas, vijgen en speculoos
Recept

Bladerdeeg gebakje met geitenkaas, vijgen en speculoos

Ik ben een grote liefhebber van een assortimentje rijpe kaas als dessert. Maar ook zoete gerechten waar kaas in verwerkt zit, vind ik persoonlijk een aanrader. Al is dit wel een rijk gerecht, dat je dus beter in de herfst dan in de lente kunt serveren. En ook niet nadat je eerst al zeven gerechten hebt voorgeschoteld aan je gasten, of als ze op dieet staan … Lees meer

De chocolade mousse van mijn mama Anny
Recept

De chocolade mousse van mijn mama Anny

Ja jongens, kerst dat wou bij ons thuis altijd zeggen: zeer veel lekker eten. En zo’n heerlijke maaltijd werd altijd afgesloten met de chocolademousse van mijn mama Anny. Die is namelijk zo ontzettend lekker. Ik weet dat er veel andere, even goede recepten bestaan voor chocolademousse, maar die van mijn mama is gewoon “the original” en ik ben dan ook zeer blij dat mama haar recept delen wil met ons … Lees meer

De heerlijke wafels van mijn mama Anny
Recept

De heerlijke wafels van mijn mama Anny

Mijn mama is een fantastische kok. Veel minder “Would Be” dan ik. Ze is gewoon een zalige madam die houdt van lekkere, eenvoudige gerechten uit grootmoeders keuken. Geen gedoe, maar rechtaan rechtuit. En ze maakt ook heel graag desserten, taarten, pannenkoeken en wafels. Ik mag haar heerlijke wafel-recept nu ook met jullie delen … Lees meer

Mama's belachelijk lekkere appeltaart
Recept

Mama’s belachelijk lekkere appeltaart

Beter dan dit bestaat niet! Als je deze taart maakt en in je oven zet, dan gaat je huis mierzoet ruiken naar dat van mijn ouders in Knesselare, waar ik opgroeide en verjaardag na verjaardag, feestdag na feestdag, blij als een kind was, omdat ik de beste appeltaart van de wereld proeven mocht. Wedden dat je kinderen ze ook zalig vinden … Lees meer

RISOTTO VAN WITTE CHOCOLADE EN MANGO
Recept

Risotto van witte chocolade en mango

Het is vandaag 9 augustus, en dat is “Rice Pudding Day”. Voor de liefhebbers van “rijstpap met gouden lepeltjes”: recepten genoeg in de hemel, en ook hier op het internet. Want met bruine suiker bij is rijstpap natuurlijk altijd lekker. Maar vandaag wil ik op mijn blog die “Internationale Rijstpapdag” vieren met een tof recept uit mijn boek “Would Be Chef 2” dat hier nog steeds te koop is … Lees meer

HEMELSE HAVERMOUTTAART VAN MIJN MAMA
Recept

Hemelse havermouttaart van mijn mama

Het is zondag! En dan is een taartje altijd een lekker idee…. Eigenlijk zou mijn mama ook een blog moeten beginnen. “Bakken met Anny” lijkt me dan een prima naam. Want ze is een uitstekende kok, maar als ze taarten begint te bakken, dan sta ik er al helemaal voor Piet Snot bij en kijk ik er vol bewondering naar … Lees meer

MAAK EENS DE PANNENKOEKEN VAN ROGER VAN DAMME
Recept

Maak eens de pannenkoeken van roger van damme

Eén van die mensen waarvoor ik oneindig veel respect heb is Roger van Damme. Sterrenchef op topniveau, beste Pastry Chef In The World, maar ook een hele warme mens. Zijn borden zijn stuk voor stuk kunstwerkjes voor het oog die vol verrassende maar altijd lekkere smaken zitten. In zijn restaurant “Het Gebaar” in Antwerpen eet je echt indrukwekkend lekker … Lees meer

TYPISCH BRITS: TRIFLE
Recept

Typisch brits: trifle

Het plezierige van dit typisch Engelse dessert is dat je er eigenlijk alles mag instoppen wat je lekker vindt, als het maar zoet is. Elk kookboek zal trouwens starten met de bereiding van een lekkere pudding, maar dat ga ik nu eens niet doen, omdat ik  pimpen geen zonde maar een slimmigheid vind. En natuurlijk is het zalig om uren in de keuken te staan, maar dat lukt gewoon niet altijd, ook niet met de feestdagen … Lees meer

Gerelateerde nieuwsberichten

Welkom in Barcelona!

Dit wordt mijn nieuwe boek dat binnenkort verschijnt

Sinds het begin van de kerstvakantie ben ik begonnen aan het boek dat ik al lang heb aangekondigd, en waar blijkbaar veel mensen zitten op te wachten. Eindelijk is het zover: Mijn “Barcelona boek” komt er aan … Lees meer

Kun je zachte aardappelen met scheuten nog eten?

Herken je deze situatie? Je hebt een zak aardappelen gekocht, krieltjes bijvoorbeeld, en gebruikt net genoeg aardappelen voor een paar maaltijden, en dan verlies je de zak even uit het oog … Lees meer

www.truffel.be

De beste truffels koop ik hier online #advertentie

Met de feestdagen en op speciale momenten mag er al eens wat exclusiever gekookt worden. En dan vind ik het altijd fijn om eens met verse truffel te werken … Lees meer

Heerlijk diner voor Hoogstraten met Roger van Damme #advertentie

De lekkerste recepten met de producten van Coöperatie Hoogstraten #advertentie

Begin dit jaar mocht ik een fijne aankondiging doen. Ik werd de nieuwe groentenambassadeur van Coöperatie Hoogstraten. Ik kende Coöperatie Hoogstraten al lang dankzij mijn goede vriend Roger van Damme, die sinds jaar en dag al de ambassadeur is van de lekkerste aardbeien van bij ons, van Hoogstraten … Lees meer

Zalige semifreddo

De beste desserts voor de feestdagen

Op kerst mag het allemaal net iets feestelijker toch? Maar misschien zoek je nog wat last minute inspiratie voor een heerlijk dessert. Ik zet speciaal voor jullie een aantal feestelijke toppers op een rij … Lees meer

Blini met gerookte zalm en Royal Belgian Caviar #advertentie

Proef het zwarte goud: Royal Belgian Caviar #advertentie

Kaviaar staat synoniem voor grote luxe en absolute verfijning. Door de eeuwen heen heeft kaviaar de smaakpapillen van de meest kritische fijnproevers veroverd … Lees meer

Gegrilde zalm met Hollandaise saus en gestoomde groentjes

De lekkerste visgerechten voor de feestdagen

Ik eet graag een stukje vlees, maar vindt het helemaal geen straf om te koken voor mensen die geen vlees eten maar bijvoorbeeld wel vis. Het is gezond, en je kunt er echt feestelijke gerechten mee maken … Lees meer

AI0A6065

Deze gasten kwamen naar mijn Comté kerst-diner #advertentie

Jullie weten het wellicht al lang, sinds jaar en dag ben ik een groot liefhebber en fier ambassadeur van Comté. En daarom was ik zo blij dat ik enkele weken geleden een hele avond mocht koken voor een tafel heerlijke gasten met dit zalige ingrediënt … Lees meer