Vorige match niet gezien, en straks alweer een "dilemma"
Nieuws

Vorige match niet gezien, en straks alweer een “dilemma”

Haha. Weet je nog vorige zondag? Toen speelden de Duivels tegen Portugal. Maar ik was bij vrienden die niks met voetbal hebben, en die hadden een diner georganiseerd. Dus heb ik daar staan koken terwijl de Belgen een behoorlijk pittige maar uitgekookte match aan het spelen waren. Dat was toch dubbel, maar de beleefdheid naar mij gastheer toe heeft het gehaald en de Duivels hebben het zonder mij voor de TV ook prima gedaan.

Vanavond ga ik hier in Barcelona uiteraard wel proberen te kijken. Hopelijk krijg ik de match op TV, hoe en wat, dat moet ik nog eens uitzoeken. Mijn dilemma is dan ook veel makkelijker deze keer. Welke van de volgende Italiaanse gerechten ga ik maken. Want ik zou niet liever willen dan ze in de pan willen hakken en opeten die Italianen. En ik hoop van de Duivels hetzelfde…

MIJN PITTIGE PASTA VONGOLE
Recept

Mijn pittige pasta vongole

Italianen zijn heel kritisch als het over hun pasta’s gaat. Elk dorp, elke mama zelfs, heeft zo haar eigen recept voor verse pasta, maar zeker voor de pastasaus. In het Zuiden zullen ze bijvoorbeeld wel tomaatjes bij de Pasta al Vongole doen, wat in het Noorden echt nooit gebeuren zal. Uitgeweken Italianen durven aan hun pasta al vongole zelfs een goede scheut room toevoegen, maar dat vind ik zelf doodzonde … Lees meer

ASPERGES OP Z'N ITALIAANS
Recept

Asperges op z’n italiaans

Witte en groene asperges zijn eigenlijk dezelfde groente. De witte groeit gewoon onder de grond, de groene mag z’n kopje in het zonlicht steken. Beiden zijn ongelofelijk lekker en gezond. De groene zijn wat steviger en krachtiger van smaak, de witte verfijnder en nootachtig. Deze bereiding kan ook met witte, maar deze keer dacht ik, komaan we gaan eens met de groene werken … Lees meer

Heerlijk hapje: Italiaanse eitjes
Recept

Heerlijk hapje: Italiaanse eitjes

Het blijven heerlijke hapjes voor een feestmenu: lekkere gevulde eitjes. “Italiaanse eitjes” vind ik zelf fantastisch. Het bijzondere is dat je de eitjes marineert in balsamico, waardoor ze een mooie gemarmerde kleur krijgen. Nadien vul je ze en werk je ze af met wat lekkere Italiaanse ingrediënten … Lees meer

Italiaanse visburger met tarama
Recept

Italiaanse visburger met tarama

Hamburgers zijn heerlijk, hamburgers zijn top, hamburgers zijn heerlijk comfortfood. Laat daar vooral geen twijfel over bestaan, bijna iedereen houdt van een lekkere burger. Maar een goede visburger is wel eens een welgekomen en natuurlijke gezondere afwisseling. Dit is al jaren een klassieker in mijn keuken … Lees meer

Mijn makkelijke "VITELLO TONATO"
Recept

Mijn makkelijke “VITELLO TONATO”

Vitello Tonato is ideaal als voorgerechtje. Er staan op het internet massa’s correcte recepten maar ik moet eerlijk bekennen: dit is mijn fastfood versie van die Italiaanse klassieker. Super makkelijk voor luie koks die snel iets lekkers op tafel willen toveren. Rosbief is weliswaar geen vitello, maar je kunt altijd doen alsof je Italiaanse woordenboek zoek is … Lees meer

Italiaanse gehaktballetjes in tomatensaus met zoete aardappelpuree
Recept

Italiaanse gehaktballetjes in tomatensaus met zoete aardappelpuree

Would Be Chef serveert je de lekkerste gerechten uit eigen keuken maar het is met veel water in de mond dat we ook de smakelijkste creaties van andere Would Be Chefs in de spotlights zetten. Deze week een chefkok die de mooiste creaties los laat op Instagram, maak kennis met Davy Caluwaerts. Balls ✖️brains ➕ barista coffee ➕ slow food ➕ media lover ➕ Marketing Transformation Expert ➕Publicis EMIL✖️@mercedesbenz_belgium ➗ online junkie ♥️™, dat is de samenvatting van Davy Caluwaerts of misschien ken je hem beter als @mediagast via Instagram … Lees meer

Bagel op z'n Italiaans
Recept

Bagel op z’n Italiaans

Hou je van bagels? In New York zijn ze immens populair. Ze werden in Amerika bedacht door Poolse Joden die rond de jaren dertig/veertig de ovens in The Big Apple niet mochten gebruiken en dan maar hun brooddeeg kookten. Later bakten ze dan toch de zo ontstane bagels af en vandaag zijn het topitems in de Amerikaanse informele gastronomie … Lees meer

TOMATEN EN FRAMBOZEN: HEERLIJKE COMBINATIE
Recept

Tomaten en frambozen: heerlijke combinatie

Een Would Be Chef gaat altijd en overal op zoek naar inspiratie. Net zoals veel mensen geregeld deze blog bezoeken om lekkere restaurantjes of makkelijke, en hopelijk ook smakelijk recepten te ontdekken, doe ik dat ook bijna elke dag. Instagram weet dat bijvoorbeeld al goed, want heel veel van de foto’s die passeren op m’n tijdlijn zijn plaatjes van heerlijk eten … Lees meer

Rigatoni met tapenade
Recept

Rigatoni met tapenade

Would Be Chef serveert je de lekkerste gerechten uit eigen keuken. Af en toe een kijkje nemen de culinaire creativiteit van een ander chef kan bijzonder inspirerend werken. Daarom delen we regelmatig de smakelijkste bordjes van andere Would Be Chefs. Deze week laten we je kennismaken met Helen! Helen is 23 jaar en studeert rechten … Lees meer

Gerelateerde nieuwsberichten

Klopt de slechte reputatie van zout wel?

Zout, wanneer je het met mate gebruikt, is een heerlijke smaakmaker voor je gerechten. Niks zo lekker als wat zout op je aardappelen, wat peper en zout met wat olijfolie of boter op je broodje en in vele gerechten, zelfs in zoete desserts, is een snuf zout echt de ultieme punch … Lees meer

Opgelet! Dit zou ongeluk brengen in de keuken…

Op een vrijdag de 13de durven mensen wel eens extra last te hebben van bijgeloof. Zo’n dag zou mensen immers ongeluk brengen. Ze lopen daarom niet onder ladders door, en zijn bang voor zwarte katten en zo … Lees meer

Augustus, en iedereen vlucht weg uit Barcelona

Augustus, en iedereen vlucht weg uit Barcelona

Ik ben weer vertrokken uit Barcelona om in België na een deugddoende vakantie weer aan het werk te gaan, lekker radio maken met Anke, elke dag tussen zes en tien op Joe … Lees meer

Bram Laebens

Leve moederdag!

15 augustus is moederdag in Antwerpen, en wij vieren dat ook, ondanks het feit dat mama in Knesselare en wij in Lochristi wonen. Maar ik ben daar principieel in: je kunt je moeder niet genoeg vieren … Lees meer

5 heerlijke pasta’s voor het weekend!

Het is vrijdag. En dat is voor veel mensen frietjes-dag. Maar misschien heb je zin om morgen of overmorgen eens iets echt lekkers te koken, en weet je nog niet zo goed welk recept je deze keer zou maken … Lees meer

Is witte chocolade chocolade? Probeer mijn recepten!

Neen! Witte chocolade wordt net als fondant en melkchocolade ook “chocolade” genoemd, maar eigenlijk klopt dat technisch gezien niet, want witte chocolade heeft een compleet andere samenstelling … Lees meer

12 Slimme tips om groenten en fruit langer te bewaren

Het is niet fijn wanneer je groenten en fruit onrijp zijn, dan zijn ze niet lekker en kun je ze beter niet gebruiken in je gerechten. Maar verspilling is al helemaal erg … Lees meer

Belachelijke gewoonte? Of topidee?

Een “doggy bag” vragen? Belachelijk? Of net een topidee?

Je zal het hier zelden of nooit zien gebeuren op restaurant, en ik denk dat veel mensen zich daar ook op een manier voor schamen, maar in Amerika (en in nog wel een paar landen) is het de allergewoonste zaak ter wereld: de overschot van je eten mee naar huis nemen in een zogenaamde “Doggy Bag” … Lees meer