De lekkerste taarten tegen de winterdip
Nieuws

De lekkerste taarten tegen de winterdip

Het is weekend, en het is winter. De dagen zijn kort, en koud, en dan is het altijd plezant om je gezin te verwennen met een lekkere zoete taart. Ik heb op deze blog een heleboel heerlijke taarten staan, en ik zet ze graag even op een rijtje voor je. Misschien is het wel plezant om eens samen met de kinderen een taart te bakken. Maak er een gezellig weekend van.

Mama's appeltaart van op njam!
Recept

Mama’s appeltaart van op njam!

Vandaag lanceren we alweer de derde aflevering van “Van Passie Tot Perfectie” op njam! het programma waarin mijn goede vriend Roger van Damme en ik samen een recept ontwikkelen. Als basis gebruiken we altijd een recept van de Would Be Chef, en de sterrenche Roger van Damme van Het Gebaar in Antwerpen, pimpt mijn basisgerecht dan telkens tot een adembenemende en tongstrelende sterrenversie … Lees meer

WITTE CHOCOLADE GANACHE TAART VAN YOSHI
Recept

Witte chocolade ganache taart van yoshi

Soms volg je mensen op social media wiens foto’s je letterlijk het water in de mond doen krijgen. Yoshi Dequeecker is zo iemand. Hij staat als meester in de tweede kleuterklas in de gemeenteschool in Koksijde. Maar hij is ook een zeer gepassioneerde hobbybakker, die ontzettend mooie taarten maakt. Deze week zag ik opnieuw een prachtig plaatje passeren van een witte chocolade genache taart op z’n Instagram account … Lees meer

Mama's belachelijk lekkere appeltaart
Recept

Mama’s belachelijk lekkere appeltaart

Beter dan dit bestaat niet! Als je deze taart maakt en in je oven zet, dan gaat je huis mierzoet ruiken naar dat van mijn ouders in Knesselare, waar ik opgroeide en verjaardag na verjaardag, feestdag na feestdag, blij als een kind was, omdat ik de beste appeltaart van de wereld proeven mocht. Wedden dat je kinderen ze ook zalig vinden … Lees meer

Oma & opa’s chocoladetaart
Recept

Oma & opa’s chocoladetaart

Een recept van pure nostalgie voor Stephanie Bex, dat is de oma’s & opa’s chocoladetaart. Stephanie Bex ken je trouwens beter als Koken op hakken. In 2017 won ze de Food Blog Award voor Best Food Photography. Dus dat je water in de mond krijgt bij het zien van deze foto’s is logisch! Stephanie deelt met plezier een recept van haar grootouders … Lees meer

HEMELSE HAVERMOUTTAART VAN MIJN MAMA
Recept

Hemelse havermouttaart van mijn mama

Een taartje van mijn mama is altijd een lekker idee…. In haar kookboek Mijn Mama’s Kookboek, dat nog steeds te koop is kun je enkele van haar lekkere taarten ontdekken.  Ik kan nog zoveel leren van mijn lieve mama als het over gebak gaat, en ik ben dan ook erg blij om dat te mogen doen. Want ook al ben ik zelf eigenlijk niet zo’n taartenbakker (ik hou in principe niet van al dat precieze afwegen, en dat is bij patisserie wel nodig natuurlijk) toch moet ik zeggen dat de taart-recepten van mijn mama in feite heel simpel om te maken zijn, en dat het succes daarom ook gegarandeerd is … Lees meer

Maite's mystery cake
Recept

Maite’s mystery cake

Dit is geen recept van mezelf, maar wel één van de beste taartenbakster onder m’n vrienden: Maite Goossens. In de beginjaren van Q-music was Maite de vaste nieuwsstem in de ochtendshow “Deckers en Ornelis” en sinds die dag is ze een superlieve vriendin gebleven. Vandaag is Maite een zeer gewaardeerde collega bij Joe … Lees meer

Makkelijk maar heerlijk taartje met pecannoten
Recept

Makkelijk maar heerlijk taartje met pecannoten

De eerste keer dat ik dit heerlijke taartje at, was bij goede vrienden van ons. Jan is één van de meest gepassioneerde hobbykoks uit onze vriendenkring, en hij slaagt er altijd in om lekkere gerechten te bereiden. Als het over desserts gaat is Jan een beetje zoals ik. Hij kookt en bakt namelijk altijd een beetje op het gevoel, en dan is dit een heerlijk dessert … Lees meer

De heerlijke rabarbertaart van mijn mama Anny
Recept

De heerlijke rabarbertaart van mijn mama Anny

Vorige zondag, 7 juni, was mijn 47ste verjaardag, en toen zagen we mijn ouders voor het eerst terug na drie maanden lockdown. De restaurants waren gesloten maar het werd uiteindelijk een heerlijke namiddag. We hebben namelijk een soort van primitieve picknick georganiseerd op de werf-tafel, op het terras van ons nieuwe huis in Lochristi … Lees meer

Mijn romige speculoostaart met gekaramelliseerde appeltjes
Recept

Mijn romige speculoostaart met gekaramelliseerde appeltjes

Ik ben, zoals bijna alle Belgen, en heel veel mensen buiten ons kleine landje, een grote liefhebber van de speculoos van Lotus.  Het moederbedrijf uit het Oost-Vlaamse Lembeke is niet  voor niks één van de meest bloeiende Belgische bedrijven uit de voedingsindustrie. Sinds enkele jaren is ook de speculoospasta een wereldhit … Lees meer

Bananengebak met hazelnoot chocolade
Recept

Bananengebak met hazelnoot chocolade

23 februari is de internationale feestdag van het bananengebak. Al enkele jaren is dat een trend, en ik heb twee jaar geleden ook eens een origineel recept ontwikkeld dat ik vandaag graag met je deel. Ik maak mijn eigen versie met stukjes chocolade met hazelnoot, en ik bak het brood eerder als een taart, dus in een ronde vorm … Lees meer

https://wouldbechef.be/recept/sinterklaas-taart/

Gerelateerde nieuwsberichten

Klopt de slechte reputatie van zout wel?

Zout, wanneer je het met mate gebruikt, is een heerlijke smaakmaker voor je gerechten. Niks zo lekker als wat zout op je aardappelen, wat peper en zout met wat olijfolie of boter op je broodje en in vele gerechten, zelfs in zoete desserts, is een snuf zout echt de ultieme punch … Lees meer

Opgelet! Dit zou ongeluk brengen in de keuken…

Op een vrijdag de 13de durven mensen wel eens extra last te hebben van bijgeloof. Zo’n dag zou mensen immers ongeluk brengen. Ze lopen daarom niet onder ladders door, en zijn bang voor zwarte katten en zo … Lees meer

Augustus, en iedereen vlucht weg uit Barcelona

Augustus, en iedereen vlucht weg uit Barcelona

Ik ben weer vertrokken uit Barcelona om in België na een deugddoende vakantie weer aan het werk te gaan, lekker radio maken met Anke, elke dag tussen zes en tien op Joe … Lees meer

Bram Laebens

Leve moederdag!

15 augustus is moederdag in Antwerpen, en wij vieren dat ook, ondanks het feit dat mama in Knesselare en wij in Lochristi wonen. Maar ik ben daar principieel in: je kunt je moeder niet genoeg vieren … Lees meer

5 heerlijke pasta’s voor het weekend!

Het is vrijdag. En dat is voor veel mensen frietjes-dag. Maar misschien heb je zin om morgen of overmorgen eens iets echt lekkers te koken, en weet je nog niet zo goed welk recept je deze keer zou maken … Lees meer

Is witte chocolade chocolade? Probeer mijn recepten!

Neen! Witte chocolade wordt net als fondant en melkchocolade ook “chocolade” genoemd, maar eigenlijk klopt dat technisch gezien niet, want witte chocolade heeft een compleet andere samenstelling … Lees meer

12 Slimme tips om groenten en fruit langer te bewaren

Het is niet fijn wanneer je groenten en fruit onrijp zijn, dan zijn ze niet lekker en kun je ze beter niet gebruiken in je gerechten. Maar verspilling is al helemaal erg … Lees meer

Belachelijke gewoonte? Of topidee?

Een “doggy bag” vragen? Belachelijk? Of net een topidee?

Je zal het hier zelden of nooit zien gebeuren op restaurant, en ik denk dat veel mensen zich daar ook op een manier voor schamen, maar in Amerika (en in nog wel een paar landen) is het de allergewoonste zaak ter wereld: de overschot van je eten mee naar huis nemen in een zogenaamde “Doggy Bag” … Lees meer