JA, IK KOOK GRAAG VEGGIE!

Het zal sommige mensen verwonderen, zeker na de uit de hand gelopen discussie over Foie Gras op de sociale media gisteren, maar ik ben niet echt een grote vleeseter. Ik eet het veel minder dan vroeger. 1 of 2 keer per week nog. En dan ga ik altijd voor topkwaliteit.

Een kip die goed geleefd heeft is gewoon lekkerder dan een foute plofkip die in een veel te kleine stal een ellendig leven heeft gehad. En dat geldt dus voor elk dier. Ik eet minstens even vaak vis of schaaldieren. En ik eet ook enkele dagen per week puur vegetarisch. Omdat we niet elke dag vlees nodig hebben, en door het minder te eten meer zorg dragen voor de planeet (jawel, ik hou daar dus ook rekening mee, beste critici) maar ook omdat vegetarische maaltijden ook echt lekker kunnen zijn.

Ik zet een paar van mijn gerechten zonder vlees of vis op een rij. Probeer ze maar eens. Ze zijn echt lekker. En ja, dat blijft voor mij als foodie het allerbelangrijkste: eten moet gewoon lekker zijn. Voedzaam en verantwoord ook natuurlijk, maar vooral: lekker! Smakelijk…