De meest gesmaakte aprilvissen
Nieuws

De meest gesmaakte aprilvissen

Misschien ga je er toch maar weer mooi inlopen vandaag. Gaat iemand je echt een stomme aprilvis stoven bakken of grillen, want april is de maand van het grillen, toch? En misschien zie je daar nauwelijks graten in… Auch zeg, hoe flauw zijn mijn woordspelingen vandaag? Laat ik het maar gewoon op 1 april steken.

Hoe dan ook: met vis is niks mis! Integendeel. Ik ben echt een hele grote visliefhebber. Ik maak minstens twee keer per week een visgerecht klaar, en als ik in Barcelona ben zoals nu, dan zeker om de dag. En daarom zet ik hier speciaal voor jou mijn lekkerste visgerechten nog eens op een rij.

OMEGABAARS MET FREGULA SALADE
Recept

Omegabaars met fregula salade

In Kruishoutem in Oost-Vlaanderen wordt een zeer bijzonder visje gekweekt: de omegabaars. Een heel duurzame vis die op een honderd procent plantaardig dieet van granen en zaden wordt gekweekt en die heel veel Omega 3 vetzuren bevat, wat deze vis zeer gezond maakt. Op de koop toe is het een behoorlijk stevige vis, wat hem volgens mij uiterst geschikt maakt voor bijvoorbeeld sashimi of sushi, en ook in een tartaar heel makkelijk te gebruiken is … Lees meer

CEVICHE VAN ZEEDUIVEL MET WATERMELOEN
Recept

Ceviche van zeeduivel met watermeloen

Niks zo leuk als ‘s ochtends vers gevangen vis halen op de markt en daar een uurtje later mee aan de slag gaan. Hier in Barcelona vind ik bijvoorbeeld de verse zeeduivel zo lekker. Ik laat de vis al door m’n favoriete visboer op de Mercat del Ninot fileren en ga er dan thuis lekker mee aan de slag … Lees meer

Gestoomde zalm met witloof, wakamé en radijs
Recept

Gestoomde zalm met witloof, wakamé en radijs

Ik ben zot op witloof. Mijn pepe Pierke teelde z’n eigen grondwitloof en van kindsbeen af kun je er mij gelukkig mee maken. Lees hier het recept van de witloofrolletjes van meme Julia, maar ook haar ballekes met gestoofd witloof zijn fantastisch. En ik vind rauw witloof ook heerlijk. Ik heb deze keer een fris slaatje gemaakt … Lees meer

TOMATENTAARTJE MET KRAB EN KABELJAUW
Recept

Tomatentaartje met krab en kabeljauw

Ik moet eerlijk bekennen: de inspiratie voor dit gerecht kreeg ik in het onwaarschijnlijk heerlijke restaurant Kadeau in Kopenhagen enkele maanden geleden. Ik heb er een soortgelijk gerecht gegeten en dacht: laat ik, nu de tomaatjes zo lekker zijn, er eens een eigen variant op maken. Want aangezien ik zondag hele goede vrienden op bezoek krijg die gewoon zijn om goed te tafelen, moet ik weer wat nieuwe mooie gerechten verzinnen … Lees meer

LEKKER ZOMERS: VISPAPILLOT OP DE BBQ
Recept

Lekker zomers: vispapillot op de bbq

Het zijn alweer een hele tijd prachtige zomerse dagen, met heerlijke hete temperaturen, en dan gaat de BBQ bij mij elke dag aan. Of ik nu in België ben of in Barcelona (waar we een kleine elektrische barbecue hebben op ons smalle maar heerlijke terrasje) ik hou er van om vlees en vis en lekkere groentjes te grillen op de barbecue, omdat je dat lekker buiten kunt doen, en je je keuken niet eens vuil hoeft te maken … Lees meer

Staartvis met tuinkruiden en gesmolten tomaat
Recept

Staartvis met tuinkruiden en gesmolten tomaat

Would Be Chef serveert je dagelijks de smakelijkste recepten en lekkerste restaurants waar je heen moet. Naast Svens eigen recepten delen we ook graag de culinaire creaties van andere Would Be Chefs. Deze week is onze Guest Would Be een duo: Peter & Thibo Vandommele! Beiden zijn gebeten door de culinaire microbe … Lees meer

SKREI MET RIJST VAN KONJAC EN COURGETTE
Recept

Skrei met rijst van konjac en courgette

Ik hou van lekkere vis, dat is geweten. En nu is het seizoen van de skrei, dat is een fantastische winterkabeljauw die enkel van januari tot maart in de winkel verkocht wordt. Maar je kunt gerust kabeljauw of andere witte vis als alternatief gebruiken. Ik heb die gestoomd en er een heerlijke bereiding met courgette en “rijst van Konjac” (een plant die voorkomt in de warmere gebieden van Azië … Lees meer

OVENSCHOTEL MET BLOEMKOOL EN WITTE VIS
Recept

Ovenschotel met bloemkool en witte vis

Eigenlijk maak ik deze ovenschotel vaak enkel met bloemkool. De truc bestaat erin om de bloemkoolroosjes al dente te koken of te stomen, en dan in de yoghurt met kurkuma in de oven te lekker af te werken met een krakend kaaskorstje. Maar als je er een echt volwaardige schotel wil van maken dan is deze bereiding met witte vis (deze keer ging ik voor een schelvishaasje en zelfs voor een paar verse Sint-Jacobsoesters) en aardappeltjes echt heerlijk … Lees meer

Rode poon met cannellinibonen, chorizo, witte wijn, zoetzure tomaten salsa
Recept

Rode poon met cannellinibonen, chorizo, witte wijn, zoetzure tomaten salsa

Vandaag nog eens een zeer verdiende winnaar! Sinds begin deze zomer loopt er op Would Be Chef een wedstrijd waarmee je een keukenschort winnen kunt, wanneer ik een recept van jou opneem. Inzendingen zijn hier trouwens nog steeds van harte welkom. De zomer hapert dan wel, over is die zeker nog niet. De winnaar vandaag is wel een hele bijzondere, want het is één van m’n meest gewaardeerde collega-bloggers “The Messy Chef” die een recept heeft ingestuurd … Lees meer

TOMATENTAART MET MAATJES
Recept

Tomatentaart met maatjes

Het is nu absoluut het topseizoen van de tomaten. Ze zijn op dit moment goedkoop, massaal in voorraad en ze zitten echt boordevol smaak. Bij je groenteboer en in de betere supermarkt kun je ze vinden in de mooiste vormen, en ze smaken intens zoet met een lekker zuurtje voor de balans. Echt een (lokaal) topproduct om van te genieten … Lees meer

https://wouldbechef.be/recept/thaise-zeebaars-papillot/

Zalm met kruidenkorstje, prei en courgette
Recept

Zalm met kruidenkorstje, prei en courgette

Zalm is een hele gezonde, want vette vis, en in de oven klaargemaakt met een lekker pittig kruidenkorstje is eens een iets andere bereiding. Opgelet: laat de vis wel niet te ver garen, want als hij binnenin zelfs nog een beetje glazig/rauw is, is dat lekker. En te ver gegaard wordt de zalm gewoon wat te droog … Lees meer

KABELJAUW MET EEN VINAIGRETTE VAN SJALOT, TOMAAT EN KOMKOMMER, OP EEN BEDJE VAN GESMOLTEN SPINAZIE
Recept

Kabeljauw met een vinaigrette van sjalot, tomaat en komkommer op een bedje van gesmolten spinazie

Deze kabeljauw met tomaat, sjalot en komkommer op een bedje van spinazie is een licht gerecht boordevol smaak, dat ook snel en makkelijk te bereiden is.  Bereiding Stoom de kabeljauw 4 minuten op 80°, of in een stoommandje. Maak een superfijne brunoise van de gepelde tomaat, de sjalot en de komkommer, leng aan met 2 el witte wijnazijn en 1 el olijfolie, kruiden met peper en zout … Lees meer

GESTOOMD LENTEROLLETJE VAN GRAVADLAX
Recept

Gestoomd lenterolletje van gravadlax

Mensen die al eens bij me thuis zijn komen eten, weten dat dit een gerecht is dat ik bijzonder graag serveer. Wat er zo bijzonder aan is, is dat het echt een ontmoeting is tussen de noordelijke, Scandinavische keuken, en die uit het Oosten. Het is een makkelijk hapje, voorgerechtje of een lichte lunch … Lees meer

ZWART BROOD MET ZELF GEMARINEERDE ZALM EN KRUIDENKAAS
Recept

Zwart brood met zelf gemarineerde zalm en kruidenkaas

Vaak krijg je als foodblogger de vraag om een nieuw product uit te testen en daar dan een leuke recensie over te schrijven. Soms denk je: “tja, misschien, maar ik zie hier niet meteen een tof of smakelijk verhaal in.” Maar af en toe komt er zo’n vraag van mensen die passioneel met eten bezig zijn op een authentieke manier, en dat gevoel had ik echt toen de mensen van JCG Cooking me contacteerden … Lees meer

Gerelateerde nieuwsberichten

3-palacio-arrriluce-hotel-lujo-bilbao-getxo-fachada.jpg

Weg uit Barcelona. We gaan een droomreisje maken! #advertentie

De zomer is voor ons nu al meer dan tien jaar: genieten in Barcelona. Het is heerlijk om een eigen flat te hebben in deze prachtige stad. Als je eigen kleren in de kast hangen, je glazen staan te blinken om gevuld te worden, en je kunt slapen in je eigen bed, dan voel je je de koning te rijk … Lees meer

Word je van tequila sneller dronken? En waarom?

Ik heb van een van mijn beste vrienden in Barcelona een mooie fles top-tequila gekregen in de vorm van een cactus. Een fles in terracotta die er prachtig uitziet … Lees meer

10 ingrediënten die je nooit in de diepvriezer mag bewaren!

Het is uiteraard een goed idee om veel lekkers in de diepvriezer te bewaren. Ik heb voor noodgevallen altijd allerlei fijne producten klaarzitten waarmee je mooie gerechten maken kunt wanneer er onverwacht vrienden komen binnenvallen … Lees meer

Weet jij wat kardemom is en waar je het voor gebruikt?

Soms zie je in een recept kruiden of specerijen staat die je helemaal niet kent. Kardemom is er misschien eentje van. Het wordt bij ons niet zo vaak gebruikt maar in veel keukens is het een essentieel ingrediënt … Lees meer

De 10 fruitsoorten met het minste calorieën

Dit zijn de 10 fruitsoorten met het minste calorieën

Fruit eten is erg gezond, dus je moet minstens twee stukken fruit eten per dag, hoor je experts al heel je leven zeggen. Dat klopt, want fruit zit vol vezels en vitaminen … Lees meer

Zo gaan slimme obers om met lastige klanten

Ik ken nogal wat mensen die in de horeca erken, en ik hoor van hen wel eens verhalen van lastige klanten. Mensen zijn vandaag veel mondiger dan ooit en kunnen soms echt vervelend doen … Lees meer

Kun je dik worden van tandpasta? En kun je een overdosis nemen?

Ik vond het hilarisch: iemand zei me een tijdje geleden dat je echt wel moet uitkijken met teveel tandenpoetsen als je niet dik wil worden, omdat er in tandpasta best veel calorieën kunnen zitten … Lees meer

Waterkan

Pure verwennerij in de zomer: maak zelf fruitwater

In België was het weer nog niet zo goed de voorbije week. Maar in Barcelona was het heerlijk: lekker veel zon en al bij al aangename temperaturen, heel zomers, maar in tegenstelling tot de voorbije twee jaar voorlopig nog niet bloedheet … Lees meer