Bangkok is een schitterende stad met vele prachtige restaurants en hotels. Dat hadden we al door toen we bijna 15 jaar geleden hier voor het eerst waren … Lees meer
Bangkok is de stad met misschien wel de zaligste rooftops van de wereld. De stad met meer dan tien miljoen inwoners heeft veel hoogbouw, en op veel van die wolkenkrabbers zit een restaurant of café met schitterend uitzicht … Lees meer
Een paar maanden geleden, in november 2024 gebeurde iets historisch. Voor het eerst in de geschiedenis kreeg een Thais restaurant een derde Michelinster … Lees meer
Wanneer je na een paar drukke maanden op een vrijdagmiddag naar Bangkok vliegt, dan weet je dat je op zaterdag met een kleine jetlag en een beetje vermoeid aan de reis begint … Lees meer
De wetenschappelijke naam van popcorn is zea mays everta, en dat is de enige soort maïs die ook “popt”. Popcorn is eigenlijk familie van de grassen … Lees meer
Would Be Chef is mijn foodblog waar je sinds jaar en dag naast heel veel recepten en culinair nieuws ook de beste restauranttips voor België en Barcelona kunt vinden … Lees meer
Als je van die kleine pittige chili-pepertjes koopt is dat meestal een heel pakje, en eigenlijk heb je er maar een paar nodig. De rest ligt dan in de frigo of op het aanrecht en vaak moet je ze na een tijdje toch weggooien … Lees meer
Muffins hebben hun oorsprong in Engeland, waar ze eigenlijk bekend stonden als "English muffins". Deze muffins waren kleine, ronde broodjes die werden gebakken op een griddle (een soort platte pan) in plaats van in een oven … Lees meer
19 februari is chocolate mint day. Chocolade en munt? Past dat samen, vraag je je misschien af. Ik kan je zeggen: ja, chocolade en munt kunnen een geweldige combinatie zijn … Lees meer
Op Would Be Chef probeer ik altijd te inspireren, en dat is ook deze week het geval. Als je eens iets anders wilt koken, dan wil ik je graag vijf tips geven … Lees meer
Zo wakker worden, als deze ochtend, is toch een droom? Ik kwam de trap afgewandeld en de zon scheen alsof het al zomer is, maar in de tuin lag nog wel een dun laagje sneeuw alsof het nog winter is, en dat is het natuurlijk ook nog altijd … Lees meer
Ik gebruik graag koriander in mijn recepten. Vooral wanneer ik Aziatische gerechten maak geeft dit frisse kruid (vaak in combinatie met munt) een lekkere extra toets … Lees meer
Fettuccine Alfredo is een Italiaans pastagerecht met een romige saus, meestal geserveerd met fettuccine, maar maak ze gerust met andere pasta. De saus is een absolute klassieker vol smaak en bestaat uit boter, room, Parmezaanse kaas, en vaak een beetje knoflook … Lees meer
Altijd al gedacht dat je eens een van mijn boeken wilde kopen voor jezelf, of om cadeau te doen? Dan is deze week een goed moment. Tot eind januari kun je al mijn boeken kopen aan twintig procent korting … Lees meer
De chops sticks, ook wel eens "stokjes" genoemd, die je bij de Chinees krijgt lijken voor sommige mensen gruweltuigen die ze absoluut nooit zullen kunnen gebruiken … Lees meer
Bij ons is het niet zo populair maar er zijn landen waar ze er gek op zijn. Pork rind, ook wel bekend als cracklings of pork crackling, is niks meer of niks minder dan de krokante huid van varkensvlees … Lees meer
Wie heeft ooit bedacht: ik ga eens een dessert met wortels maken? Wel, wortelcake heeft zijn oorsprong hier bij ons in Europa, waar wortelen al sinds de middeleeuwen werden gebruikt in zoete gerechten omdat ze een natuurlijke zoetheid hebben … Lees meer
Chinees Nieuwjaar, ook wel het Lente Festival genoemd, is het grootste traditionele feest in China. Het wordt gevierd volgens de maancyclus, dus de datum varieert tussen 21 januari en 20 februari … Lees meer
Het is alweer de laatste week van januari, en misschien zijn er al wat goede voornemens gesneuveld. Helemaal niet erg, de boog kan niet altijd gespannen staan … Lees meer
Ik krijg de laatste tijd veel vragen en opmerkingen over al mijn sporten. Sinds augustus vorig jaar heb ik de knop omgezet om (voor de zoveelste keer) gezonder te gaan leven en veel te bewegen … Lees meer
Laat je alstublieft geen rare gevoelens aanpraten. Blue monday? Wat een zever. Vandaag is heus niet de meest depressieve dag van het jaar. Integendeel … Lees meer
Nu ik al een paar maanden gezond probeer te eten, is een van de favoriete tradities bij ons thuis: soep eten 's middags. En daarom een ferme shout out en dankjewel naar mijn mama Anny, die heel vaak soep voor ons maakt … Lees meer
Ice Cream for Breakfast Day is een leuke, niet-officiële feestdag die elk jaar op de eerste zaterdag van februari wordt gevierd. Het werd in 1966 bedacht door Marian O'Rourke uit New York, die haar kinderen wilde aanmoedigen om af en toe van het leven te genieten … Lees meer
Yes, het zijn deze weken solden op Silenro Publishers. Je kunt al mijn boeken tot eind januari kopen met een mooie korting van 20%. Ideaal om jezelf of iemand die je graag ziet te verwennen met leuk leesvoer … Lees meer
Dim sum maken is zoooo makkelijk. Maar het is, net als kroketten, een ideaal gerecht om mee te experimenteren en variëren. Ik heb enkele super simpele recepten op Would Be Chef staan … Lees meer
Spruiten worden "Brussels sprouts" genoemd omdat ze oorspronkelijk uit België komen, en specifiek rond de stad Brussel werden verbouwd. De naam "Brussels" verwijst dus naar de locatie van de teelt, en "sprouts" betekent 'scheuten' of 'kiemen' … Lees meer
Sapjes zijn lekker en behoorlijk gezond, maar bevatten, zelfs als ze versgeperst zijn vaak behoorlijk veel suikers. Niet zolang geleden heb ik je hier op de blog daarom aangeraden om af en toe wat groenten in je versgeperste sapje of smoothie te verwerken … Lees meer
Taco's komen oorspronkelijk uit Mexico. Ze zijn een traditioneel gerecht uit de Mexicaanse keuken, waar ze werden gemaakt van maïstortilla's gevuld met vlees, vis, groenten of andere ingrediënten … Lees meer
Opgelet! Dit is geen artikel voor gevoelige zieltjes, zoals ikzelf. Een beetje spicy mag van mij, maar ik hou het toch liefst mild. Maar er zijn mensen die kicken op extreem hete sauzen … Lees meer
Een abrikoos is kleiner, heeft een gladde, eetbare schil en een korreliger, zoet-zurige smaak, terwijl een perzik meestal wat groter is, een vachtige schil heeft die meestal niet gegeten wordt, sappiger en zoeter is, en een zachter vlees heeft … Lees meer