Nieuws

Waar komt de verguisde pizza Hawaii vandaan?

Nieuws

10 ingrediënten die je nooit in de diepvriezer mag bewaren!

Het is uiteraard een goed idee om veel lekkers in de diepvriezer te bewaren. Ik heb voor noodgevallen altijd allerlei fijne producten klaarzitten waarmee je mooie gerechten maken kunt wanneer er onverwacht vrienden komen binnenvallen … Lees meer

Nieuws

Weet jij wat kardemom is en waar je het voor gebruikt?

Soms zie je in een recept kruiden of specerijen staat die je helemaal niet kent. Kardemom is er misschien eentje van. Het wordt bij ons niet zo vaak gebruikt maar in veel keukens is het een essentieel ingrediënt … Lees meer

De 10 fruitsoorten met het minste calorieën
Nieuws

Dit zijn de 10 fruitsoorten met het minste calorieën

Fruit eten is erg gezond, dus je moet minstens twee stukken fruit eten per dag, hoor je experts al heel je leven zeggen. Dat klopt, want fruit zit vol vezels en vitaminen … Lees meer

Nieuws

Zo gaan slimme obers om met lastige klanten

Ik ken nogal wat mensen die in de horeca erken, en ik hoor van hen wel eens verhalen van lastige klanten. Mensen zijn vandaag veel mondiger dan ooit en kunnen soms echt vervelend doen … Lees meer

7Y5A3713
Wedstrijd

Win een fles Roku Gin Sakura Bloom Edition! #advertentie

Het is eindelijk zomer, en de vakantie is gestart, dus wat is er lekkerder dan een heerlijke aperitief op je terras? Wel, we hebben nog eens zin om te trakteren hier met een uitstekende gin om de zomer te vieren … Lees meer

Sugar cookie day: recepten van mijn favoriete koekjes
Nieuws

Sugar cookie day: recepten van mijn favoriete koekjes

Vandaag is sugar cookie day. Dat is in Amerika heel wat. Dan worden er volop koekjes gebakken en uitgedeeld. Ik probeer zelf niet al teveel suiker te consumeren … Lees meer

Vergiftig je gasten niet: zo lang kan eten uit de koelkast staan
Nieuws

Ken jij de “twee uren” regel? Goed om te kennen als je niet ziek wil worden!

Als het zomer is dan organiseren we barbecues en maken daar leuke frisse slaatjes bij. Want die zijn lekker wanneer het warm is. En we eten een hele dag lang kleine lekkere frisse dingetjes van de zomerse tafel … Lees meer

HAMBURGERTJES MET KIPPENGEHAKT, CHEDDAR EN MANGO
Nieuws

Voorlaatste weekmenu voor de zomer

We gaan niet treuren over het slechte weer, want ook al lopen veel mensen chagrijnig van die herfst die nu al 8 maanden duurt, ik ben en blijf een onverbeterlijke optimist en ik geloof dat het wel weer goed komt … Lees meer

Photo by LOGAN WEAVER | @LGNWVR on
Nieuws

Vandaag is Bourbon Day. Maar wat is dat precies?

Bourbon is eenAmerikaanse whisky, die vooral bekend is om zijn kenmerkende smaakprofiel en bijzonder productieproces. Het wordt namelijk voornamelijk gemaakt van maïs (minstens 51%), samen met andere granen zoals gerst, rogge of tarwe … Lees meer

#advertentie een duurzaam (MSC) zalmgerecht voor wereldoceanendag Sven Ornelis Would Be Chef12
Recept

#advertentie een duurzaam (MSC) zalmgerecht voor wereldoceanendag

Wereldoceanendag is een belangrijke jaarlijkse internationale dag die op 8 juni wordt gevierd om het belang van de oceanen en de noodzaak van hun bescherming extra onder de aandacht te brengen … Lees meer

Mosselrecept Sven Ornelis’ mama
Nieuws

De mosselen zijn er! #advertentie

Onlangs was ik er als jarenlange ambassadeur van de mosselen weer van harte bij in Zeeuws-Vlaanderen want toen werden de eerste touwen met de 2024 oogst van de Zeeuwse hangcultuurmosselen in het noordelijke deel van de Oosterschelde boven water gehaald … Lees meer

Frisse cocktail van kreeft en papaya
Nieuws

Juni start met een heerlijk weekmenu

Nog vier weken en het is zomervakantie. Ongelofelijk hoe snel de tijd vliegt. Het is voorlopig nog geen hoogzomer, maar we gaan wel lekkere temperaturen krijgen en niet al teveel regen, dus laat ons maar af en toe heerlijk buiten eten, en gebruik maken van de barbecue … Lees meer

Aardappelsalade met groene asperges, kappers, ansjovis en pancetta
Nieuws

Een volledig weekmenu richting Pinksterweekend

Iedereen goed genoten van het mooie zonnige weekend? Ik heb ook vier prachtige dagen in het heerlijke Barcelona doorgebracht waar het ook volop lente was … Lees meer

Bram Laebens
Nieuws

De mooie levenslessen van mijn mama

Zondag is moederdag. Leve alle moeders, en oma’s. Jullie weten dat ik mijn mama een enorm warm hart toedraag. Ze is al meer dan een halve eeuw de belangrijkste vrouw in mijn leven … Lees meer

Photo by Sincerely Media on Unsplash
Nieuws

Wat is fudge?

jannes-van-den-wouwer--ZNpo-JA46E-unsplash
Nieuws

Fish and chips. Wat is dat eigenlijk?

Fish and chips is een iconisch gerecht in de Britse keuken en wordt vaak geserveerd in zogenaamde fish and chips winkels, ook wel “chippies” genoemd, in het Verenigd Koninkrijk en in andere Engelssprekende landen … Lees meer

Photo by Alana Harris on Unsplash
Nieuws

Wat zijn de drie meest populaire kazen ter wereld

Echt exacte cijfers over de meest populaire kazen ter wereld zijn er niet. Maar op veel sites en forums circuleert wel telkens dezelfde top 3 Aangenomen wordt dat de meest gegeten kaas ter wereld mozzarella is … Lees meer

IMG_6754
Restaurant

Chez Coco voor de lekkerste kipjes

Als je houdt van kip aan het spit dan is dit de ultieme plek om jezelf eens goed te laten verwennen, want dit is een prachtige rotisserie waar ze heerlijke coquelets serveren: kleine kippetjes die supersappig zijn met een knapperig velletje … Lees meer

Photo by Megumi Nachev on Unsplash
Nieuws

Is melk gezond?

Daar bestaat wel wat discussie over. Veganisten vinden dat het absoluut niet hoort dat mensen melk drinken van dieren, want eigenlijk is die enkel bestemd voor baby-dieren, niet voor mensen … Lees meer

stanislav-ivanitskiy-2qnyu0DP2JI-unsplash
Recept

Wat is een mint julep?

Als je op internet de uitgebreide lijsten met “dagen van” een beetje volgt, dan leer je veel bij. Zo is 30 mei Mint Julep Day. Daar wil ik dan het fijne van weten … Lees meer

Appie On Tour: Vegetarische Burger
Recept

Vegetarische Burger

Ik hou van vis, en ook zeker nog van lekker kwalitatief vlees, maar ik vind het even fijn om af en toe vegetarische alternatieven te gebruiken. Afwisseling is een goede zaak … Lees meer

Photo by Annie Spratt on Unsplash
Nieuws

Opgelet! Maandagen kunnen gevaarlijk zijn

Laat ons niet overdrijven. Over het algemeen zijn maandagen niet per se gevaarlijker dan andere dagen van de week. Maar, en zonder paniek te willen zaaien, sommige studies hebben wel gesuggereerd dat er een licht verhoogd risico kan zijn op bepaalde gebeurtenissen op maandagen, zoals verkeersongelukken en hartaanvallen … Lees meer

mesha-mittanasala-_Y94hdK73tk-unsplash
Nieuws

Ken jij Taffy?

Wij van Would Be Chef willen alles wat eetbaar is kennen. En als er eens iets is dat we niet meteen kennen gaan we op zoek naar wat het precies zou kunnen zijn … Lees meer

Photo by Tangerine Newt on Unsplash
Nieuws

Is vers fruit gezonder dan fruitsap?

Ik hou van een lekker stukje fruit. Thuis is de fruitmand altijd goed gevuld en op het werk bij Joe krijgen we ook vers fruit op dinsdag en donderdag. zalig toch … Lees meer

Nieuws

“Eat What You Want Day” Wat is dat eigenlijk?

“Eat What You Want Day”… Je ziet zo’n bijzondere dag staan in de kalender en je vraagt je af: wat is dat nu eigenlijk voor een rare feestdag? Ik heb het even opgezocht: het is een informeel ‘feest’ dat onder andere in Amerika elk jaar op 11 mei wordt gevierd … Lees meer

Photo by Victoria Druc on Unsplash
Nieuws

Hoe gezond zijn okkernoten?

Een handje okkernoten, ook wel walnoten genoemd, vind ik persoonlijk wel lekker. Ze zijn op de koop toe zeer voedzaam (ze hebben best wel wat calorieën natuurlijk, dus je moet er ook niet mee overdrijven) en bieden  ook nog eens verschillende gezondheidsvoordelen vanwege hun voedingsstoffen … Lees meer

Recept

Verfrissende cocktail: Mimosa

Een Mimosa is een behoorlijk eenvoudige maar zeer elegante cocktail die bestaat uit champagne (of mousserende wijn) gemengd met vers sinaasappelsap ook al kun je het ook met ander fruit maken … Lees meer

Masque India Mumbai Sven Ornelis Would Be Chef6
Restaurant

Hiervoor reis je naar Mumbai: Masque Restaurant

Als we op reis zijn kijk ik toch altijd even of er geen topper uit de “50 best restaurants” in de stad waar we verblijven te boeken valt. In Mumbai was dat niet anders … Lees meer

Rood fruit met porto, munt en honing en roomijs
Nieuws

Volledig menu voor deze halve werkweek

Daar gaan we weer voor een nieuwe werkweek. Maar net als vorige week, met die eerste mei die als plezante rustpauze midden in de week tevoorschijn kwam, is dit ook maar een halve week … Lees meer