Jan en Filip zijn twee van onze meest gastvrije vrienden. Filip is de grote wijnkenner met een liefde voor mooie Franse wijnen, en zijn man Jan is een uitstekende kok … Lees meer
Van tonijn kun je net als van biefstuk een heerlijke tartaar maken. Belangrijk is wel om die bijna à la minute te maken, want zeker als je hem al lang op voorhand begint te bereiden, gaat hij verkleuren omdat door het zuur de vis begint te garen, en dat is hier echt niet de bedoeling … Lees meer
Journalisten die zo in de eerste week van het jaar een halve pagina moeten vullen, terwijl het nieuws redelijk plat ligt, vragen er wel eens naar. Sommige tantes op nieuwjaarsfeesten ook … Lees meer
Peking Duck is één van de heerlijke klassiekers uit de Chinese keuken. De crispy eend plooi je dan met wat hoisinsaus, ui en komkommer in gestoomde pannenkoekjes … Lees meer
16 januari is Quinoa Day. Quinoa is een zaad dat vaak wordt gebruikt als graanalternatief vanwege zijn hoge eiwitgehalte en essentiële aminozuren. Quinoa komt oorspronkelijk uit de Andes-regio in Zuid-Amerika, waar het al duizenden jaren wordt geteeld door inheemse volken, vooral in Peru, Bolivia en Ecuador … Lees meer
Nu ik al een paar maand gezonder leef drink ik ook graag een glas versgeperst sap. Maar telkens ik een fruitsapje post op Instagram krijg ik de opmerking dat dat eigenlijk niet zo gezond is … Lees meer
13 januari is elk jaar opnieuw Peach Melba day. Enig idee wat dat precies is en waar het vandaan komt? Ik wel. Peach Melba wordt vandaag misschien minder geserveerd maar het is wel een zeer klassiek nagerecht dat bestaat uit perziken, vanille-ijs en frambozensaus … Lees meer
Ja, goed nieuws voor alle liefhebbers van deze zoete lekkernij, je kunt zelf makkelijk marsepein maken, en het is eigenlijk heel eenvoudig. Het belangrijkste ingrediënt voor marsepein is amandelmeel, dat je kunt mengen met poedersuiker en een beetje water … Lees meer
Kleine wijziging in onze oudejaars-plannen. Ik had al gezegd dat ik op oudjaar voor een keertje niet terugvlieg naar België om te DJ'n, maar lekker in Barcelona blijf … Lees meer
Een leuk wist-je-dat-je voor zoetekauwen. Shortbread is oorspronkelijk een typische Schotse koek die bekend staat om zijn lekker kruimelige en erg boterachtige textuur … Lees meer
Dingen teveel eten kan er voor zorgen dat je zie niet meer lust. Dat weet ik al van kindsbeen af. Mijn geweldige papa André eet ongeveer alles, maar één ding lust hij absoluut niet meer: bonen in tomatensaus … Lees meer
Slagroom maken is eigenlijk relatief eenvoudig, maar geloof me: er zijn toch een paar belangrijke dingen om op te letten. Begin sowieso al met het kiezen van slagroom met minimaal 35% vet, anders zal die niet zo goed opstijven … Lees meer
Bacon is super lekker, daar is geen discussie over. Ik kook er ook wel eens mee. Maar overdrijven is nooit een goed idee. Bacon is immers een bewerkt vleesproduct, vaak gemaakt van varkensbuik, en het is behoorlijk rijk aan vet, zout en eiwitten … Lees meer
Het is een traditie zo groot als een kalkoen bij Thanksgiving; oudejaar ga ik altijd DJ'n. Niet op een plek, maar op twee, soms zelfs op drie of vier feesten en fuiven … Lees meer
Je hoort wel eens zeggen dat kaas eten een goede manier is om een kater te verwerken na een nachtje stappen of een stevige feestavond. Maar klopt dat wel … Lees meer
Weet je wat ik het meest bijzondere ingrediënt in de keuken vind? Je zult het misschien niet geloven, maar dat zijn: restjes. Klinkt onnozel of misschien zelfs een beetje gek, maar het is absoluut waar … Lees meer
De meeste van de volgers van Would Be Chef zijn wellicht super voorbereid en al dagen aan het shoppen en koken. Maar er zijn zeker uitzonderingen. Mensen die het de voorbije weken bijzonder druk hebben gehad en nu last minute beslist hebben om toch lekker te koken vanavond … Lees meer
Mijn vakantie is eigenlijk simpel en lijkt op de meeste van mijn vakanties. Ik ga wat rusten, veel sporten, wat lezen, veel schrijven, wat koken, lekker eten … Lees meer
Gelukkig nieuwjaar voor elk van jullie. Hopelijk heb je de overgang van oud naar nieuw goed gevierd! Geen idee of je zotte tradities hebt om het nieuwe jaar te vieren … Lees meer
Als fan van KitchenAid ben ik ontzettend blij dat de authentieke Espresso ervaring nu ook naar de keuken wordt gebracht door dit iconische merk. Een koffietje zal bij ons thuis nooit meer zomaar 'een koffietje' zijn want we kunnen nu eindelijk ook een authentieke espresso creëren vanuit onze eigen keuken … Lees meer
We komen dichter en dichter bij de kerstdagen, het is de allerlaatste week werken. En we weten dat er daarna dagen vol lekker eten en heerlijke dranken komen … Lees meer
Ik weet het al langer... ze scoren altijd heel goed hier op de blog, de taarten en desserts van mijn mama Anny. En deze rabarbertaart is een absolute klassieker uit onze kindertijd en blijft een super succesvol dessert tot op vandaag … Lees meer
Maple syrup is een zoet, stroperig sap dat afkomstig is van de sap van de suikermaple (Acer saccharum) of andere soorten esdoorns. Het wordt eigenlijk geproduceerd door het sap van de boom in de lente te verzamelen en het in te koken totdat het dikker wordt en de typische, zoete smaak krijgt … Lees meer
Omdat veel mensen uit de buurt van Lochristi me vragen of ze mijn boeken nog kunnen bestellen en thuis bij me ophalen, gaan we iets speciaals doen. Tot aan de kerstvakantie kun je "Veel Geluk Gewenst", maar ook "Waarom Wandelen", "Mijn Mama's Kookboek", en "Mijn Barcelona" bestellen en bij ons thuis ophalen … Lees meer
Vandaag is wereld cocoa day. Ik vroeg me af, toen ik dat zag, wat nu eigenlijk het verschil is tussen cocoa en cacao. Een goede vraag ook voor een quiz, want ik moet bekennen dat ik het zelf niet wist, en ik vermoed dat dat voor veel mensen geldt … Lees meer
December is een feestmaand. Straks mogen we weer voor de kalkoen gaan en de kroketjes, of gaan we weer gourmetten, maar deze week stel ik voor dat we nog eens voor heerlijk comfortfood kiezen … Lees meer
Geen twijfel mogelijk: de brownie komt oorspronkelijk uit de Verenigde Staten en werd waarschijnlijk eind 19e eeuw uitgevonden. Een chef-kok in Chicago maakte per ongeluk een dichte, smeuïge cake door een fout in het recept of door een misverstand in de keuken … Lees meer
Hou je van bagels? In New York zijn ze immens populair. Ze werden in Amerika bedacht door Poolse Joden die rond de jaren dertig/veertig de ovens in The Big Apple niet mochten gebruiken en dan maar hun brooddeeg kookten … Lees meer
In plaats van over een kleine maand, begin januari, in een halve depressie te sukkelen omdat de weegschaal dan met een pittige boodschap komt, willen sommige mensen nu al met goede voornemens beginnen … Lees meer
Het is weer maandag. Het begin van een hele herfstige week. Misschien staat de kerstboom al of wacht je tot na zes december, wanneer de Sint is verdwenen … Lees meer