2 dingen die ik nog wil eten voor ik naar Barcelona vlieg…

Straks is het dan eindelijk zo ver. Dan ben ik weg. Het zijn hele fijne, maar drukke tijden geweest, en ik kijk er ontzettend uit om aan mijn grote vakantie te beginnen in Barcelona. Ik kan echt niet meer wachten om deze week al een paar mooie lange wandelingen te maken. En om te gaan shoppen op de Mercat del Ninot, de mooiste markt van Barcelona, vlakbij onze flat. Je kunt daar volgens mij de allerlekkerste ingrediënten van de wereld vinden. Want dat doe ik het liefste: koken met wat er in de groenten-, vis- en vleeskraampjes voor handen is. Lekkerder bestaat nauwelijks. En zo vers…

En toch zijn er twee dingen die ik vanmorgen nog wel wil eten voor ik vertrek naar mijn geliefde Barcelona. Twee boterhammekes, eentje met préparé, en eentje met garnaalsalade. Beiden kennen ze niet in Spanje. Sowieso zijn er nauwelijks bereide salades voor op de boterham te vinden in mijn geliefde Spanje, het is iets wat ze daar eigenlijk niet kennen. Kip Curry? Krabsalade? Tonijn Pikant? Vleessalade of eiersalade? Onbekend.

En grijze garnalen kun je er al helemaal niet vinden, die komen uit de Noordzee. En ze zijn gewoon niet verkrijgbaar in Barcelona. Hetzelfde geldt dus voor préparé. De américain waar wij Belgen zo van houden is er nergens te krijgen. Wanneer ik praat met Belgische ex-pats hoor ik bijna altijd hetzelfde verhaal: zodra ze nog eens naar Vlaanderen komen willen ze zo snel mogelijk een pistolet met préparé of garnaalsalade proeven. Ah ja, nog zoiets, pistoletjes kennen ze ook niet echt in Spanje, en al zeker geen tijgers, en dat zijn, geef nu toe, toch echt echt lekkere pistolets, zo op zondagochtend?