Win een fles Cointreau!

Ook zo verzot op een lekkere cocktail? Of het nu over een Daiquiri, Long Island Ice Tea of Bloody Mary gaat. Voor ieder is er wel wat wils en naar zijn smaak om er van te genieten. 2018 is bovendien een belangrijk jaar want dit jaar viert de Margarita cocktail zijn 70ste verjaardag. Happy B-day!

Wie het ooit uitvond, weet niemand maar allicht werd de cocktail bedacht als nieuwe, handigere en propere manier van tequila drinken. Je kent wel het gebruik van tequila shotjes met zout op je handen en een limoen als afsluiter. Om tequila op een iets gedistingeerde manier te kunnen drinken zou de Margarita ontstaan zijn.

De cocktail blijft wereldwijd één van de bekendste. Ook Cointreau is verzot op de Margarita en bracht daarom een hommage aan de mythische cocktail bedacht door de Amerikaanse socialite ‘Margarita’ Sames. Zij mocht voor haar creatie twee van haar lievelingsingrediënten gebruiken: tequila & Cointreau.

Je kan kiezen uit o.a. de Classic Margarita, de Matcha Margarita, de Piña Margarita of de Lemon Basil Margarita. Scoren gegarandeerd! Hier wat je nodig hebt voor een Classic Margarita & de Lemon Basil Margarita:

Classic Margarita

Benodigdheden:

5 cl witte tequila
3 cl Cointreau
2 cl vers limoensap

Bereidingswijze:

Combineer alle ingrediënten in een mixing glas en voeg ijs toe.
Schud en zeef in een margarita glas.
Versier met zout en een schijfje limoen.

Lemon Basil Margarita

Benodigdheden:

4 cl witte tequila
3 cl Cointreau
1 cl vers citroensap
1 cl vers limoensap
3 basilicumblaadjes

Bereidingswijze:

Combineer alle ingrediënten in een mixing glas en voeg ijs toe.
Zeef over ijs in een rock glas met een kaneelsuikerrand.
Versier met basilicum en schijfje citroen.

Voor nog meer mixing inspiratie surf naar de Cointreau website! Wil jij alvast aan de slag? Vul dan snel onderstaande vraag in en wie weet schud jij binnenkort zelf jouw eigen Margarita’s met een fles Cointreau! Veel succes en santé.