4 keer naar dezelfde winkel op één dag. Maar super happy!

Ik schreef al eens eerder dat we een serre staan hebben in onze tuin. En dat ik niet zo goed wist wat ik daar precies mee zou gaan doen… De vorige eigenaar van ons huis had groene vingers, en samen met z’n vrouw zorgde hij er blijkbaar voor dat er altijd lekkere kruiden en groenten groeiden in de tuin van Villa Braeckman. Zelf heb ik niet per se groene vingers, maar die stoere serre stond me vorig jaar, lekker blinkend in de zon, al een beetje aan te staren… Dus ik moest wel eens een beslissing nemen: ze laten weghalen of ze gebruiken.

Gisteren ben ik er dan toch, samen met mijn schoonouders, stevig in gevlogen. Zij hebben de aanzet gegeven, toen ze met een zak mest en potgrond en een aantal potjes met kruiden en tomatenplantjes tevoorschijn kwamen. En geloof me of niet, maar ik kreeg de smaak ook flink te pakken in de loop van de namiddag. Een beetje belachelijk misschien, maar ik ben uiteindelijk 4 keer naar het tuincentrum gereden. Wel met de electirsche auto natuurlijk. Dus ecologisch was het wel.

Eerst reed ik om potten. Daarna om extra plantjes, dan nog eens om extra potgrond, en vervolgens om zaadjes, omdat de gedachte aan eetbare bloemetjes mij ook wel prikkelde. De serre staat nu netjes volgeplant en gezaaid, en ik ben in blijde verwachting. Ik kook ontzettend graag, ik gebruik vaak lekkere verse kruiden in mijn gerechten, dus alles wou ik in de serre hebben, van basilicum over tijm en rozemarijn tot dragon en citroenmelisse. Noem het op, ik heb het nu allemaal in potten staan, onder het glas van de serre. Maar ook tomaten, broccoli, kervel, venkel, paprika, en vele andere lekkernijen. Dat gaat hopelijk heerlijk koken worden de komende maanden, als de oogst een beetje mee wil natuurlijk.

En weet je wat het bijzondere is: ik heb alle zaadjes en allemaal gekocht met mijn ecocheques. Dat was ook nog eens een fijne ontdekking. Aan de kassa van het tuincentrum zag ik een bordje waarop stond dat ik met ecocheques betalen kon, en ik vroeg me af: staat er eigenlijk nog iets op die kaart van mij. En ja hoor, honderd euro moest ik zelfs opgebruiken voor begin juli. En dat is nu gebeurd. Ik ben vier keer naar het tuincentrum gereden, ik heb een middagje geplant en gezaaid, en met de hulp van mijn lieve schoonouders hebben we de serre klaar gekregen. Eens benieuwd of alles nu wil groeien. Ik hou jullie op de hoogte.