5 “snoepjes” waar je geen gram van aan zult komen!

Zoveel mensen zijn met hun gewicht bezig, zeker tijdens de lente. Groenten eten is gezond, dat weten we. Maar bepaalde groenten en fruit bevatten toch nog suikers en wat meer calorieën, en dan begin je toch weer te twijfelen. Over de volgende vijf lekkernijen moet je je alvast geen zorgen maken. Hier zul je geen grammetje van bijkomen.

Selder

Selder is de absolute topper. Volgens sommige diëtisten zou je zelfs meer calorieën verbranden bij het eten van selder dan dat je er op zou nemen. En hoe lekker is zo’n selder, uit het vuistje?

Paprika’s

Je kunt ze roosteren en er het velletje afhalen. Dan zijn ze lekker met wat olijfolie, peper en zout. Maar zonder olie zijn ze mega gezond. Rauw als aperitiefhapje zijn ze de gezonde bom!

Broccoli

Het fantastische aan broccoli is dat het je een vol gevoel geeft voor lange tijd. En het bevat ook nauwelijks calorieën. Niet plat koken he, gewoon al dente.

Bloemkool

Je moet er natuurlijk geen dikke witte saus bij maken of een laagje kaas over leggen. Maar puur zijn bloemkolen super gezond.

Kerstomaten

Tomaten zijn fruit. Maar het gezondste fruit dat je maar kan snoepen. Hou je niet in! Kerstomaten zijn lekkerder dan welk tussendoortje ook.