5 tips om af te vallen in corona-tijden

Ik hoor van alle kanten dat in deze corona-tijden het nog veel moeilijker is om op gewicht te blijven. Je snoept vaker, uit verveling, uit eenzaamheid, om troost te zoeken, om het leven te vieren. Redenen  zat om nu even niet aan de lijn te denken. En toch. Zo’n periode waarin alles anders is, waarin je jezelf en je dagschema helemaal opnieuw moet uitvinden kan ook het juiste moment zijn om het roer eens drastisch om te gooien. Ga niet op dieet, maar verander je levensstijl nu. Het is makkelijker dan je denkt. Ik geef je 5 tips om daarin te slagen.

DRINK CONSTANT WATER

Dat is sowieso een tip die ik altijd geef. Maar thuis is dat duizend keer makkelijker dan op je werk. Je kunt je fles water toch overal meesleuren in huis, ze lekker vaak bijvullen, en het toilet is vlakbij. Geen enkele collega zal raar opkijken dat je nu alweer naar het WC moet. Dus: water drinken.

KOOK LICHT EN GEZOND

in de stress van het dagelijkse werkritme is dat voor veel mensen gewoon onmogelijk. Maar nu kan dat wel. Maak er een uitdaging van om gezonde recepten te vinden. Op deze blog ja, maar ook elders. Het internet staat er vol van. Haal gezonde ingrediënten in huis en experimenteer er op los.

SNOEP GEZOND

Tussendoortjes mogen natuurlijk. Maar thuis is het zoveel makkelijker om verse en gezonde knabbeltjes in huis te hebben. Op kantoor constant worteltjes of bloemkoolroosjes knabbelen is misschien wat raar, maar thuis kan dat. Fruit, groentjes, wat niet gezouten nootjes. Het mag!!

WANDEL

Buiten gaan mag. Niet te ver van je huis, dat niet. Je mag ook niet in groep afspreken. Maar niemand heeft gezegd dat je op je eentje, met je partner, of met één van de kinderen geen gezonde wandeling maken mag. Het is gezond!!! School niet samen. Neem afstand wanneer je iemand passeert. Maar gebruik de extra tijd die je nu hebt om al wandelend aan je conditie te werken. Door het jaar is dat zoveel moeilijker, met je drukke bezigheden. Maar misschien lukt het nu wel.

DENK POSITIEF

Alles zit in je hoofd. Je kunt depressief worden nu in deze tijd. Maar dat wil je echt niet. Je wilt door deze periode heenkomen als een ander, een gezonder (goed voor je immuniteit) en positiever mens. Ooit is dit voorbij. Ooit gaan we weer met vrienden afspreken. Ooit gaan we weer naar het strand. En dan wil je stralen. En alle tijd die je nu zogezegd verliest kun je ombuigen. Kook gezond met je gezin, ontdek elkaar weer, ga eens wandelen, denk het beste! Met zelfbeklag gaan we de strijd niet winnen. Positieve mensen die alles eens durven te herdenken kunnen ook veel makkelijker kilootjes verliezen!