Auwch. Ik moet nog veel leren als het over wijn gaat …

In december vorig jaar ben ik met Wijn Ornelis begonnen. Een online winkel waar je speciaal door en voor mij geselecteerde wijnen kunt kopen. Stuk voor stuk wijnen waar ik van hou en die ik na heel veel proeven mijn eigen label heb gegeven. De essentie is dat het goed gemaakte wijnen moeten zijn aan een scherpe prijs. Ik krijg elke dag fantastische reacties van mensen die me zeggen hoe lekker ze mijn wijnen vinden, en elke dag komen er een pak (meestal zeer tevreden)  klanten bij.

Toch moet ik ook nog veel leren als het over het verkopen van wijnen gaat. Dat werd de voorbije weken weer duidelijk. In onze zoektocht naar een mooie betaalbare rosé hebben we tot onze eigen vreugde een topwijn gevonden in de Pays D’Oc. Omdat we hoopten op een mooie zomer, en omdat ik veel mensen ken die een goedgemaakte maar betaalbare rosé wel kunnen waarderen, hebben we vele duizenden flessen laten bottelen. Zoveel dat ik dacht: is dit geen risico? Ik wil ook niet op het einde van de zomer een vrachtwagen rosé over hebben want in de winter drinkt bijna niemand dat nog.

Maar de mensen die me helpen bij de logistiek waren er gerust op. Als het een beetje zomers wordt gaan zeer veel mensen je rosé willen proeven, en bijbestellen ook, want het is echt een mooie wijn. Zij zouden misschien nog een extra pallet hebben durven bestellen, maar ik dacht: geen risico’s nemen. Ik ben nieuw in dit vak. Ik wil vooral niet overmoedig worden. Nu wat blijkt: ik had ongelijk. Onze volledige voorraad rosé is op minder dan twee weken uitverkocht. Zoveel mensen willen nog bestellen en bijbestellen, maar op is op.

Nu er is goed nieuws, onze wijnboer heeft extra gebotteld voor ons, en er zijn intussen weer een paar duizend flessen onderweg. Transport is in deze crisistijden ook al niet zo makkelijk te vinden, maar we kregen de garantie dat de rosé op 22 juni zeker weer beschikbaar is, en na veel telefoontjes en geregel bestaat de kans zelfs dat we rond 14 a 15 juni onze levering binnen krijgen. Ik heb er alvast vijf dozen van opzij laten zetten voor mezelf, want het is zo’n lekkere wijn voor de zomer.

Als je zelf ook geen risico wil lopen om mijn eerste rosé ooit te missen, dan kun je nu wel al bestellen. En samen met mij hopen dat de levering inderdaad over een tiental dagen uit Frankrijk binnen is. En mezelf geef ik één goede raad: geen paniek meer als het over rosé gaat, Vlamingen snakken naar zomer en naar vakantie, en willen dan graag een glaasje rosé op het terras, aan het zwembad, of bij de bbq. Groot gelijk zeg! Volgend jaar laat ik me niet vangen en zal ik zeker ruim voldoende bestellen.

Mijn rosé reserveren kan via www.wijnornelis.be