Bekentenis: mijn favoriete frituursnack

Deze week hadden we de opnames van de Frietcast, een zalige podcast met Petra De Pauw. In die podcast wordt heerlijk vrijuit gekletst over het leven en de carrière, en die babbel wordt lekker overgoten met stoofvleessaus en mayonaise, want de rode draad door alle babbels is: wat eet jij graag in de frituur?

Eerlijk: zo makkelijk is die keuze niet voor mij, omdat ik minder dan de gemiddelde Vlaming naar de frituur ga. Sinds ik zoveel afgevallen ben, en door gezonder te eten en veel te wandelen mijn evenwichtige relatie met de weegschaal probeer vol te houden, zit een wekelijks frituurbezoek er niet meer in.

Maar af en toe gebeurt het toch nog eens dat ik me laat gaan, en dan geniet ik met volle teugen. Er zijn best wel wat goede frituren in Lochristi. En als ik dan toch eens een bestelling plaats, dan is er één constante. Naast frietjes met mayonaise ga ik voor een curryworst/frikandel speciale. Zalig, zo’n worst met mayo en ketchup. En het allerbelangrijkste, het favoriete, werkelijk het hoofdingrediënt voor mij is de verse gesnipperde ui. Gek he?

Belachelijk misschien, maar rauwe ui vind ik gewoon waanzinnig lekker. Ook bij gerookte zalm zijn uitjes voor mij de ideale topping, en als ik eens een broodje préparé eet, dan heb ik daar ook het liefste rauwe ui bij. En ik eet die gesnipperde ui dus ook bij mijn favoriete frietsnack. Meer onthullingen over mijn occasionele frituurbezoeken, kun je volgende week vrijdag horen in de frietsnack.