“Creations at home” Feestmenu’s van cateraar Silverspoon voor thuis

Het zijn heerlijke tijden voor mensen die gastronomisch willen tafelen, thuis. Laat ik het artikel zo maar eens beginnen. Want het hoeft niet allemaal kommer en kwel te zijn in deze vreemde tijden.

We mogen niet meer op restaurant, maar thuis heerlijk tafelen is ook super gezellig, in de warmte van onze bubbel. In sommige woonkamers staan zelfs al kerstbomen. De ideale omstandigheden om  thuis te klinken op wat wel nog goed is in het leven, en elkaar rond een mooie tafel oprecht “gezondheid” te wensen.

Vandaag is er een gigantisch aanbod van echt heerlijke take away menu’s om thuis te bereiden. Van brasserieën tot sterrenrestaurants, allemaal proberen ze ons op die manier te verleiden, te verwennen, en tegelijkertijd proberen die zaken door take away aan te bieden ook het hoofd boven water te houden.

Wij van Would Be Chef steunen de horeca graag en proberen minstens twee keer per week één van die menu’s uit. Vorige week was Bar Bulot aan de beurt, van Roger van Damme met zijn Thaise gerechten en Beiruti heb ik ook al mogen genieten, en vorige week hebben we “Creations at home” van de gerenommeerde cateraar Silverspoon uitgeprobeerd.

Silverspoon werkte met het oog op de feestmaanden die er staan aan te komen tal van herfst- en feestmenu’s uit, één ervan met de hulp van voormalig sterrenchef Roger Souvereyns. Alles is op topniveau maar ook makkelijk op tafel te toveren. Van de wildragout tot de gerookte paling, van de kalkoenrollade tot de filet van hertenkalf of de traditionele Buche 2020.

Wij probeerden nu al even het Happy Holidays Dinner uit van Roger Souvereyns, en hebben zo al een beetje kunnen doen alsof het kerstmis was, maar dan wel een paar weken te vroeg. Alles was heel lekker: de verzorgde hapjes, de kreeft (die heel klassiek en een beetje minimalistisch van garnituur, maar wel perfect bereid was), de parelhoen en het dessert van verloren brood.

Maar de tien op tien gaven wij vooral aan de gevulde portobello’s met fijne groenten en een mosterdsausje, die echt super lekker waren. Een mooi menu voor wie nu al de feestdagen wil gaan plannen op een easy manier, of voor wie al eens wil oefenen. Ook door het jaar mogen we proberen het leven te vieren met lekkere maaltijden toch?

 

Dinner Happy holidays
met Roger Souvereyns (2 cts)

VOORGERECHT

Bereiding van kreeft met gember en prei

TUSSENGERECHT

Gevulde Portobello Champignon met een brunoise van groentjes

Zachte mosterdsaus

HOOFDGERECHT

Parelhoen op wijze van de chef

Seizoensgroentjes

LES PLAISIRS DE LA TABLE

Verloren brood van Brioche Bourbon vanille en appel

 

 

 

Silverspoon en J&M Catering zijn al jaren een vaste waarde in de catering- en evenementensector. Met meer dan 25 jaar ervaring op de teller weten ze beter dan wie dan ook hoe gezelligheid smaakt. Met ‘Creations at home’ wil Silverspoon die kwaliteit en ervaring nu ook beschikbaar maken voor kleinere groepen, die tot nu toe veelal uit de boot vielen. Want iedereen heeft recht op een hoogstaande culinaire ervaring in een ongedwongen sfeer. ‘Creations at home’ combineert de kwaliteit van luxe-catering met het gemak van een afhaalmaaltijd. Samen genieten was nog nooit zo gemakkelijk.