“Een gezond crashdieet dat werkt”

Ik zag ze gisteren in de groentewinkel liggen: prachtige grote watermeloenen. Ik moet toegeven: ik ben er gek op! Ze zijn lekker en gezond. Ik eet ze graag puur, verwerkt in slaatjes, en zelfs gegrild. En ze doen me dromen van zomer en vakantie.

Watermeloenen zijn super gezond. Ze bevatten vooral veel water, tot 90 procent zelfs. Een portie watermeloen bevat amper 30 calorieën. Op de koop toe zitten er veel vitaminen in watermeloen. Vitamine A wat goed is voor ons zicht. B-1 helpt ons lichaam om voeding om te zetten in energie. B-6 helpt om rode bloedcellen te creëren. En Vitamine C wat helpt om nieuwe cellen te bouwen. Veder zitten er veel antioxidanten in watermeloen.

Het is dus geen slecht idee om maaltijden eens te vervangen door een portie watermeloen. En als crashdieet werkt het ook. Drie dagen lang enkel watermeloen eten geeft je een boost en zal je kilo’s doen verliezen. Experts waarschuwen wel. Als je enkel watermeloen eet dan neem je geen proteïnen en vet op, en die zijn beide ook nodig voor een gezond leven.

Dus als fire starter, om komaf te maken met een ongezonde levensstijl, is drie dagen niks dan watermeloen eten ideaal. Maar het is geen verhaal dat je lang volhouden mag en kunt. Dan is het toch belangrijker om naar een evenwichtig eetpatroon te gaan.