“Een trio van fondue”. De zalige kerstplannen van Peter Van de Veire

Het einde van het jaar wil ook zeggen: nog eens virtueel klinken op wat er was en wat er komen mag. En dat mag ook met conculega’s. Peter Van de Veire heeft dan wel dezelfde radio-uren als ik, hij is daarnaast ook een gevierd TV-maker en een sympathieke gast. Ook hij laat de lezers van Would Be Chef graag weten hoe hij de feestdagen door gaat brengen.

 

Wat zijn de plannen voor deze kerstperiode?

Het wordt sowieso een verwarrend eindejaar. Het Big-Brotherhuis lonkt met 100 camera’s waardoor er sowieso een pak minder feestgedruis is. Maar de goeie momenten worden sowieso gevierd met een erg intieme bubbel. Kunnen we trouwens dat woord “bubbel” in 2021 met een raket naar de maan schieten? Vroeger ging je gewoon gezellig bubbelen in een veel te warm bad. Of hijsen uit een mooi kristallen glas. Gelukkig is onze zoon een feest op zich en zorgt hij ervoor dat we Het Nu toch nog kunnen vieren.

Wat mag er bij de Van de Veires op het kerstmenu staan?

Een trio van fondue? Altijd goed. Vis, vlees en kaas. Niet goed voor dichtslibbende aderen maar prima zalf voor de ziel. En vooraf: die zakouski’s die je al vanaf oktober in de rekken vindt. Niet geweldig fancy maar de beste vulling zodat je al voor je eerste stukje kapot gekookt vlees al vol zit. Met belachelijk goeie champagne. Het schijnt dat daar amper calorieën inzitten. Een soort troost voor de lijn. En afsluiten: Viennetta. Altijd. Ijstaart met verstopte blaadjes chocolade. Ogen dicht en denken dat je toch een witte kerst hebt. Met een droomlaagje chocolade. Hemel.

Was 2020 een goed jaar voor jou Peter?

Ha! Het jaar duurde precies 2020 jaar. Maar alle zure dingen zorgen ervoor dat je het zoets dubbel hard apprecieert. Mijn vrouw heeft haar kinder- en jeugdpsychiatrische praktijk “Huis 8” geopend. Omdat dat nodig is. Een zoon die intussen meer eet dan wij twee samen én harder groeit dan Japanse duizendknoop. Drie dochters die allemaal op hun manier hun weg kleien en zoeken in een wereld die zelf de weg een beetje kwijt is. En het vertrouwen van VRT Radio en SBS Televisie in mijn vermoedelijk talent: het zorgt ervoor dat 2020 écht de moeite was. En de zon. Heb je die zien schijnen? Gratis. Voor jouw neus en de mijne.

Wat wens je jezelf en alle andere mensen toe in het nieuwe jaar?

Een prettige blik op de wereld, minder schuimbekkend azijn op sociale media én in het leven én elke dag tussen 7 en 17 uur zonneschijn. En een warmtebron die “thuis” heet. Niet het leven van Frank en Simonneke. Wél dat wat je elke dag hebt maar niet meer ziet.

Heb je zelf trouwens veel grootse plannen voor 2021? Waar ga je voor?

Big Brother een Beneluxsucces! 38 extra seizoenen van Het Rad! Een nog gezelligere ochtendshow op MNM! Nog meer liefde in ons leven! En vooral: een zoon die minstens even vrolijk door het leven banjert als de vorige twee jaar!