KOKEN OP VAKANTIE: CULINAIRE RETROFILMPJES

Velen van jullie vertrekken binnenkort ongetwijfeld op vakantie naar het Zuiden. Naar Spanje, Portugal, en het Zuiden van Frankrijk, voor een heerlijke tijd van ontspanning. En van koken wellicht. Want hoe zalig is dat niet om met de producten die je op de plaatselijke markt vindt aan de slag te gaan. Verse groenten, vis en vlees; de plaatselijke handelaars zullen je graag helpen en nieuwe producten leren kennen.

Ik heb jullie eerder deze week al even de tip gegeven om Chateau Estoublon te gaan bezoeken als je in de Provence op reis bent, een mooi kasteel waar ze schitterende olijfolie en mooie wijn maken. Toen ik de foto’s van één van mijn laatste vakanties in de Provence opnieuw aan het bekijken was, herinnerde ik me dat ik in die tijd, zes jaar geleden, al volle bak “culinaire filmpjes” maakte en die postte op twitter, onder de naam  “lekkere tweets”.

Ik zet de linken hier nog eens op een rij. Hou er rekening mee: dit is de Sven van lang geleden, een stuk jonger, maar in elk geval ook nog een stukje zwaarder, ik was in die tijd maar net met wandelen begonnen. Enfin, geniet van de “retrofilmpjes“. Misschien kun je nog wat ideetjes opdoen voor het koken in het Zuiden, of in België. En vooral: vergeet niet te genieten van de vakantie.