Eén van m’n beste vrienden is er ooit in geslaagd om zeven kilo te verliezen op een kleine twaalf weken. Het was ook nodig, zei hij, want de weegschaal was goed voorbij de negentig kilo gekropen, en zo zwaar had hij nog nooit gewogen … Lees meer
Zalig om te zien hoeveel mensen nu een “Orneliske” doen en het wandelen hebben (her)ontdekt. Terecht! Ik ben dus tegenwoordig niet langer de enige fanatieke wandelaar … Lees meer
In deze corona-tijden wordt er ontzettend veel gekookt, dat merk ik. En dat is fijn nieuws. Heel veel mensen delen op Instagram en Facebook nu hun gerechten … Lees meer
In het kader van #kookinuwkot wil ik graag mijn favoriete vleesbroodje nog eens voorstellen. Ik maak het graag met kippengehakt, maar je kunt het uiteraard ook met gewoon gemengd gehakt maken … Lees meer
Het is maandag, en we gaan een nieuwe week in, in toch wel bijzondere omstandigheden. Wie niet met afhaalmaaltijden aan de slag gaat moet dus zelf koken … Lees meer
Vrijdagavond heb ik een pasta gemaakt die ik ook even in beeld heb getoond op mijn Instagram Stories en waar heel veel mensen het water van in de mond kregen … Lees meer
Vanochtend wil ik u vergezellen bij uw ontbijt, en dat zal ik morgen bij de zondagse brunch ook doen. Terwijl jullie de verse croissants of je kopje havermout naar binnen spelen ga ik radio maken in het weekend … Lees meer
Belgen zijn creatievelingen. Ze houden van gezelligheid. In quarantainetijden is dat niet zo makkelijk. Ja, dat kan met het gezin natuurlijk, en dat is best gezellug … Lees meer
Overal duiken nu berichten op dat een grote (tot gigantische) hoeveelheid vitamine C innemen je zou beschermen tegen corona. Dat nieuws komt niet zomaar uit de lucht gevallen … Lees meer
Dit is een foodblog. Die staat vol recepten. Over hoe je lekker koken kunt. Welke ingrediënten je in huis moet halen. Tips over hoe je maaltijden nog lekkerder kunt maken … Lees meer
Ik schrok een beetje van het bericht van Bakker Gerry gisteren. Ik ken Gerry uit het Oost-Vlaamse Eksaarde al lang. Hij is een supergoede bakker, en een topmens … Lees meer
De kinderen zijn nu toch alweer een paar dagen thuis van school, en veel volwassenen zitten nu ook “in hun kot”. Je moet dan lekker proberen te koken. Dat kun je ook doen met simpele ingrediënten … Lees meer
Speciale omstandigheden tegenwoordig, dat weet iedereen intussen wel, en die vragen van elk van ons toch wel wat aanpassingen. Daarom wordt het programmaschema van Joe morgen ook aangepast … Lees meer
Eergisteren lanceerde ik de hashthag #kookinuwkot Ons land zit in een halve lockdown, en dat zou één dezer dagen wel eens een volledige kunnen worden … Lees meer
Na drukke dagen vind ik het vaak leuk om snel iets lekkers te gaan eten in Trattoria 2000. Dat is de Italiaan hier vlak om de hoek, in Keerbergen. Bijna altijd krijgen wij diezelfde laatste tafel achteraan in de hoek … Lees meer
Gisteren heb ik jullie gevraagd, gesmeekt bijna, om te stoppen met privéfeestjes thuis. Ik ben nochtans een gezelligheidsdier en ik hou enorm van etentjes … Lees meer
Speciale tijden vragen speciale maatregelen en inspanningen. Daarom ga ik vanaf deze avond elke dag een uurtje extra radio maken. In “Samen Tegen Corona” ga ik muziek draaien die kan helpen, kan troosten, rust kan brengen of energie … Lees meer
In deze vervelende corona-tijden, met quarantaine-maatregelen, is het belangrijk dat we wel lekker blijven eten. Mensen zijn nu volop aan het hamsteren, maar de overheid maakt ons duidelijk dat dat absoluut niet nodig is … Lees meer
Wat een raar weekend. En op de koop toe staan we nu ook voor bijzonder rare weken. Weken waarin we met z’n allen ontzettend op de proef zullen gesteld worden … Lees meer
Wij Vlamingen zijn gezelligheidsdieren. Wij houden van sociaal contact. We gaan graag op restaurant. Drinken graag een pintje. Maar dat kan door de lockdown nu allemaal niet meer … Lees meer
Nu we allemaal veel meer thuis moeten blijven en niet meer op restaurant kunnen, moeten we ook weer allemaal ons eigen potje gaan koken. We kunnen sowieso maaltijden afhalen bij de horeca-ondernemers die nu massaal take away gerechten beginnen aan te bieden … Lees meer
Voor je begint te lezen: de foto hierboven komt uit december, en werd genomen in het Christmas House van Joe. Toen was er nog geen corona en mochten we op minder dan anderhalve meter van elkaar gaan staan om een foto te maken … Lees meer
Dikke proficiat aan alle vrolijke vrienden die gisteren nog een lockdown-party zijn gaan vieren in een overvol café. Ontzettende pluim ook aan die geweldig creatieve cafébazen die gisteren zo’n originele party hebben georganiseerd … Lees meer
Nu alle restaurants en brasserieën drie weken lang de deur moeten sluiten blijven de restaurateurs niet bij de pakken zitten. Veel chefs zoeken nu creatieve oplossingen en bieden de komende dagen take away menu’s aan … Lees meer
Nu we allemaal veel meer thuis moeten blijven en niet meer op restaurant kunnen, moeten we ook weer allemaal ons eigen potje gaan koken. We kunnen sowieso maaltijden afhalen bij de horeca-ondernemers die nu massaal take away gerechten beginnen aan te bieden … Lees meer
Het zijn barre tijden, met dat rotvirus en de draconische maatregelen die erbij horen. Alle leuke plekken zijn dicht: restaurants, café’s, theaters, bioscopen, voetbalstadions … Lees meer
Veel mensen weten dat wij een flatje in Barcelona hebben, en dus vaak naar daar op reis gaan. En ze vragen ons of de situatie daar OK is nu corona overal wild om zich heen grijpt … Lees meer
We merkten het vanochtend al bij Joe toen we vertelden dat de winkels in het weekend de komende weken dicht gaan, behalve de apotheken, de supermarkten en de zaken waar dierenvoeding wordt verkocht … Lees meer
De overheid heeft daarnet bekend gemaakt dat er aan horecazaken die verplicht de deuren moeten sluiten straks een forfaitaire premie van 4000 euro zal uitgekeerd worden … Lees meer
Het was half elf gisterenavond toen premier Wilmès met het nieuws kwam: de lessen in alle scholen worden opgeschort. Alle culturele activiteiten worden verboden, ook alle sportwedstrijden … Lees meer