“Would Be Chef wordt Would Be Gigolo”

Ik heb duidelijk de verkeerde hobby of flexi-job gekozen. Het is gezellig en leuk om me met eten en koken bezig te houden. Maar om mijn lente en zomer te redden zou ik beter een switch overwegen. Ik denk aan gigolo. Dat zit zo. Ik word 48 over een goede week. 48, jawel, de magische 50 komt in zicht. Maar voorlopig heb ik nog geen uitnodiging gekregen voor een vaccinatie. Volgens alle prognoses moet die er binnenkort wel aankomen, want je wordt 2 weken op voorhand verwittigd, en de week van mijn verjaardag zou dè week zijn.

Ik ken intussen veel vrienden en kennissen die wel al een vaccin kregen. Goed voor hen. Ik gun het iedereen. Je mag volgens de overheid niet gaan peuteren en proberen te achterhalen waarom sommige mensen die jonger dan jezelf zijn eerder aan bod komen. Het heeft misschien met onderliggende gezondheidsredenen te maken. En er is ook veel vaccinatienijd, en dat moeten we niet aanwakkeren, I know, onze tijd komt wel.

Maar wanneer ik nu lees dat sekswerkers in Brussel vanaf deze week gaan gevaccineerd worden, en dat daar mobiele ploegen gaan voor ingezet worden, dan moet ik toch even slikken. De sekswerkers zouden volgens de officiële instanties niet “voor de rest genomen” worden, maar ze zijn wel een precaire groep. Sekswerkers mogen vanaf 9 juni weer aan de slag, en ze komen straks dus weer in nauw contact met veel mensen. En om risico’s te vermijden, is het slim om hen nu toch snel te vaccineren. We willen het virus immers tegenhouden.

Ik wik mijn woorden, maar ik vind het speciaal. Ik weet ook wel, mensen in de zorg en bij de politie kregen hun prik al, dat is logisch. Brandweermannen ook. OK. Goed zo. Mensen met onderliggende aandoeningen ook, al hoor ik rondom mij dat dat breed geïnterpreteerd wordt: overgewicht, psoriasis, slaapproblemen, het zijn allemaal geldige redenen om eerder geholpen te worden. Olympische atleten gaan ook voor. Dat gun ik ook wel. Voetballers straks ook. Tja, zal wel. We willen ze immers Europees kampioen laten worden. En nu de sekswerkers ook.

Ik moet zorgen dat ik niet cynisch word, dat helpt niemand vooruit, maar toch. De Olympische spelen zal ik wel niet meer halen. Topvoetballer word ik ook niet meer. Mijn traptechniek stelt niks voor. Maar nu overweeg ik toch om sekswerker te worden in Brussel. Ik heb er ongetwijfeld het lijf, de leeftijd en het sexappeal voor. Toch? Iemand die me bestellen wil? De Would Be Gigolo van je dromen, nieuw in het vak, maar overenthousiast? Pffff.. Ik zal het maar bij koken houden. En me niet al teveel opjagen. Maar dat ik de verkeerde flexi-job heb gekozen is nu wel duidelijk. Laat me maar rustig afwachten, de uitnodiging volgt wel. Intussen kook ik…