Zo vieren Luc Appermont & Bart Kaëll Valentijn!

Onder onze vrienden BV’s zitten er nogal wat mensen die een goed potje kunnen koken, soort zoekt soort zeker? Maar er zitten we heel speciale gevalletjes tussen, en Bart Kaëll is er zo eentje. Oh, wat kijken we er altijd ontzettend naar uit wanneer we uitgenodigd worden bij Bart en Luc thuis.

Luc Appermont is natuurlijk de meest attente gastheer ooit, en Bart is wellicht de beste klassieke hobbykok uit onse ganse vriendenkring. Hij wordt altijd een beetje nerveus als hij bij ons komt eten, want dan zegt hij: “amai, al die moderne combinaties die flans ik niet zo makkelijk in elkaar“. Maar ik moet eerlijk bekennen, ik heb het omgekeerde gevoel wanneer ik de beentjes bij hen onder tafel schuiven mag.

Bart is iemand die veel meer métier heeft dan ikzelf. Hij zal zelden of nooit met kant- en klare ingrediënten werken, iets wat ik eerlijk gezegd wel een keertje durf te doen. Neen, zelfs z’n fonds, z’n sauzen, echt alles maakt hij op een heerlijke klassieke manier klaar. Hij werkt met de meest verse ingrediënten en draait er z’n hand niet voor om om uren in de keuken te staan. Geweldig hoor. Veel respect! Zalige keuken waar ik mijn bescheiden koksmuts voor afdoe.

Vandaag vertellen de sympathieke Luc en Bart aan Would Be Chef wat ze doen met Valentijn, en wat volgens hen de beste restaurants zijn in binnen- en buitenland.

 

Doen jullie vaak een tête-à-tête?

“Vaak hebben we een etentje met vrienden, altijd gezellig, maar Bart geniet soms nog meer van een etentje met ons twee. En ook regelmatig verrast Bart Luc met een lekker menu, zomaar op een doordeweekse dag.”

Wie is de kok van jullie twee?

“Uit het vorig antwoord kan je al opmaken wie thuis de kok is: Bart natuurlijk, en Luc is de opruimer en afwasser.”

Wat eten jullie allebei graag? Welke dingen eten jullie absoluut niet?

“Wij lusten zowat alles, Luc heeft het niet zo voor “truffel”.”

Wat was voor jullie de beste restaurantervaring ooit? Binnenland/Buitenland?

“In binnenland: vroeger “De Belle Epoque” op de bondgenotenlaan in Leuven. In het buitenland: El Bulli in de buurt van Rosas in Spanje.”

Wat is Valentijn voor jullie?

“Op Valentijn waren we vorig jaar met 2 bevriende koppels te gast in “Het Gebaar” van Roger en Cindy Van Damme. Dit jaar hebben we nog niets beslist, maar voor ons hoeft dat niet op precies die dag te zijn, wij vieren Valentijn ook op andere dagen van het jaar.”